0 oy
212 göst.
Diğer kategorisinde (635 puan) tarafından
Kızlar tarifini tutrurduğunyz içinin piştiği güzel bir tarif verir misiniz? Muzlu yaptım bebeğim sevmedi ve akaşam kadar kustu. Netten bakıyorum düzgün bi tarif yok. Bebeğim 10 aylık. Pankek tarifş ve yanında neler verebilirim tarif verirseniz sevinirim cancanlar :) 

7 Cevaplar

+1 oy
(13,603 puan) tarafından
1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

Yarım su bardağı un 

Peynir 

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hepsini karıştır tavaya sıvıyağ ilave etmeden pişir canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım ben bugün krep yaptım muzu ezdim iyice krepin içine yaydım.  Rulo yapip kestim yavaş yavaş yedirdim dene istersen;)
0 oy
(2,262 puan) tarafından
Muzlu Şekersiz Bebek Pankeki +6 Ay Tarifi'nin

Malzemeleri

Yarim muz

5 yemek kaşığı un

İsteğe göre ceviz (+10 ay)

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

İsteğe göre azıcık pekmez

Yarım çay bardağı su

Muzlu Şekersiz Bebek Pankeki +6 Ay Tarifi'nin Yapılışı Merhaba bebişlere tam ölçülü pankek tarifi.

Öncelikle yumurta ile yağı iyice çırpalım. İyice ezdiğimiz muzu ilave edip çırpmaya devam edelim.

Pekmezi ilave edelim. Yarım çay bardağı suyu

ekleyelim.

En son unu da ekleyelim ve ne katı ne civik kıvamda olmasına dikkat edelim. (Ceviz katan arkadaşlar pekmezden önce ekleyelim).

Tavayı iyice isıtalım yağ katmadan karışımdan kaşık büyüklüğünde alıp kızgın tavaya dökelim arkalı önlü pişirelim.

Afiyet bal olsun ( SEN İSTERSEN ELMALI DA YAPABİLİRSİN BEN BAZEN MUZ YERINE ELMA KOYUYORUM ÖYLE DE GÜZEL OLUYOR )
0 oy
(5,727 puan) tarafından
Canım ben bizimkilere göre yapiyorm 5yasindalar ama uzun süredir yapıyorum benn kahvaltıya genelde tuzlusunu yapıyorum. iki yumurta göz kararı yoğurt bı cay kaşığı karbonat kaşığın ucuyla tuz aldığı kadar un.
0 oy
(712 puan) tarafından
1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yoğurt 

4 tane haşlanmış kayısı 

Suyu ve unu göz kararı koyuyom genel de yarım çay bardağından biraz fazla su 3 4 yemek kaşığı  yulaf unu kayısıları haşla es sonra diğer malzemeleri koy tatlandırmak için pekmez kullanırsın istersen ama ben koymuyorum ısınınca zararlı olduğu için
0 oy
(953 puan) tarafından
Instagram' da arzu bebe var pankek çeşitleri de var bak istersen
0 oy
(25,196 puan) tarafından
1 yumurta sarısı 

2 kaşık yogurt 

Yarım muz yarım elma rendesi

Az bişey kabartma tozu

Az bişey sıvı yağ 

Buğday unu göz kararı 

Kıvamına göre su eklenir

Harika oluyor pekmeze banıp veriyorum 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 410 göst.
11 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Zbasmmr (940 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 139 göst.
28 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 133 göst.
13 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
27 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (13,326 puan) tarafından soruldu

410,384 soru

12,342,340 cevap

39,767 kullanıcı