2 buçuk su bardağı suyu tencereye koy 1 tane limonu iyice yıkayıp halka halka doğradıktan sonra çekirdeklerini muhakkak temizle tencerenin içine koy içine 1 çay kaşığı kadar tarçın ekle ve kaynamaya bırak.. Kaynamanın 5.dakikasında kibrit kutusu büyüklüğünde taze zencefili soyup kaynayan tencereye halka halka doğra ve 2 dakika daha kaynat (toplamda 7 dk kaynayacak) sonra altını kapat ve soğumaya bırak.. Soğuyunca süz.. Kahvaltı ve akşam yemeğinden 20 dakika önce 1 su bardağı iç.. Karın yağlarını eritiyor ama bunu diyet eşliğinde yapman lazım.. Miden hassassa eğer kaynama sırasında üstünde köpük oluşuyor o köpükleri alırsan midene dokunmaz.. Emiriyorsan bu kürü yapmamalısın..