0 oy
764 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (794 puan) tarafından
Söz yemeği nasıl olur bizde yemek yapılır bazı yerlerde alıştırmalık şeklinde hazırlıyor. Maskeli aile arasında söz yapılacak yemeğe yardım edicem ve ilk bu kadar çok kişiye yemek yapicam şuana kadar en çok 6 7 kişiye yaptın yemek bu yüzden korkuyorum. Şimdiden linç edenler ne ben sozleniyorum ne de ben verdim kızı sadece yardim edicem . o yüzden sadece soruma cvp verirseniz sevinirim Şimdiden sagolun kızlar 

22 Cevaplar

0 oy
(794 puan) tarafından

En İyi Cevap
Toplu cevap vereyim kızlar bizde yemekli olur saat 1 2 gibi gelirler yüzükler takılır çerez dağıtır damat tarafı yemek verilir çay dağıtılır akşama üstüne kadar otururlar giderler. Kürdüz biz kürtlerde isteme ayrı yüzük takma ayrı oluyor o yüzden galiba . Keşke bizimde yemeksiz olsaydi
(5,992 puan) tarafından
Evet oyle benımde oyle oldu yemeksiz ayıp ederler ya
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Söz de yemek yenmez ki bizim burda 
+1 oy
(8,080 puan) tarafından
Sözde yemek olmaz ki canım ikram olur 
+1 oy
(5,727 puan) tarafından
Söz yemeği olmaz bizde akşam mi gelicekler bizde akşam yemekten sonra gelinip kurabiye pasta falan veriliyor
0 oy
tarafından
Soz keserken yemek olmaz bizde .akşam yemekten sonra toplanilir zaten 
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Soru ney peki cnm. Yemek yapicaksiniz anladım da yemek çeşidi mi soruyorsun
(794 puan) tarafından
evet canım çeşit
(6,857 puan) tarafından
Mercimek çorbası Yaprak sarması  pilav Zeytinyagli taze fasulye etli nohut yemeği olabilir. Kabalık olduğu için nohut dedim cnki herkese ayrı yapılmaz ana yemek.. meze olabilir  tatlı felan cnmm
0 oy
(10,262 puan) tarafından
Biz poğaça kek borek pasta vs o tarz hazırlamştk sozumde, yemek olmaz aslında. Ama uzak yoldan mı gelecekler
0 oy
(132,673 puan) tarafından
Bizde erkek tarafi bol kuruyemis lokum icecek getirir kiz tarafida acar paketleri ikram eder hepsi bu
0 oy
(29,166 puan) tarafından

Linç edenler boş boğazlık etmiş olur millet evlenmesinmi yahu 

0 oy
(7,638 puan) tarafından
Sözde yemek yok bizde öyle pasta felan kesilir 
0 oy
(4,694 puan) tarafından
Yaprak sarması 

Tavuklu pilav

Cacık

Tatlı

Yani bizde yemekli böyle yapıyorlar yada dönerci getiriyorlar
(17,312 puan) tarafından
Dönerci mi. Söz günü sıraya geçip abi ordan bol acılı bir dürüm mi diyorlar. Hahaha ne güzel
(4,694 puan) tarafından
Dürüm değil ya ekmek arası yada pilav üstü oluyor kına gecesi söz olunca kalabalık olunca yemekle uğraşmak istemeyenler yaptırıyor işte bizde çok kalabalık olur curcuna gibi yada dediğim gibi yaprak sarması tavuklu pilav birde tatlı yaparlar dağıtırlar sözde ve kinada yaparlar nişan evde olmaz salonda  olur
(13,313 puan) tarafından
Sen nerelisin caniko bursada da dönerci getirenler var artık. Yanına pilav ya da ekmek arası gibi servis yapılıyor.
(4,694 puan) tarafından
Aşkım ben tokatlıyım bizim memleketin insanı yemeği çok sever  herşey yemekli olur bizde düğünden sonrada erkek evinde yemek verilir dönerci su 5 6 yıldır çağırıyorlar daha öncesi hep sarma tavuklu pilav tatlı verirlerdi
(13,313 puan) tarafından
Bizde de çıkıyor artık daha kolay oluyor valla
0 oy
(5,487 puan) tarafından
Bizde de yemek olmaz, sadece biz eşimin anne baba ve kardeşleri için hazırlamıştık 
0 oy
tarafından
sözde benım bildiğim ikram olur yemek olmaz biz öyle yapmıştık 
0 oy
(3,837 puan) tarafından
yemek yoktu da atistirmalik vardi. 60 65 kisi geldi. tek kisilik pasta vardi baklava vardi pogaca sarma borek vardi. cay ve kahve birde
0 oy
tarafından
Sözde yemek yok bizde kuruyemiş lokum ve bisküvi kurulur onlar yenir vl
0 oy
tarafından
Sözde yemek yapılmaz cnm  bn öyle biliyorum yani 
0 oy
(11,192 puan) tarafından
Sözde yemek olduğunu da ilk defa duydum sözde yemekse sonrasını düşünemiyorum 
0 oy
(17,312 puan) tarafından
Söz de yemek olmaz mi niz baklava almıştık sadece 
0 oy
(14,080 puan) tarafından
Yemek degilde ikramlık hazırlanır bizde 
0 oy
(19,740 puan) tarafından

İzmir köfte , pirinç pilavı, mercimek çorbası, barbunya , salata ayran, havuç tarator, 

Tatlı olarak da Kıbrıs tatlısı. Kişi sayısına göre yemeklerin miktarı artırılır

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 151 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hiros4434 (488 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 61 göst.
0 oy
6 cevap 401 göst.
18 Ocak 2021 Diğer kategorisinde yildizmavim (979 puan) tarafından soruldu

409,322 soru

12,302,320 cevap