0 oy
757 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,077 puan) tarafından

Bır evım emınevım bu tarz yerlerden faızsız ev araba sahıbı olan varmı kızlar.. Faizsiz ev almak ıstıyoruz da. Rabbım isteyen herkese nasıb etsın.

Bu devırde zor valla.. 

10 Cevaplar

0 oy
(275 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Canım merhaba ben bir zamnlar birevimde çalıştım.2 sene önce falan ev sahibi yapıyor gerçekten ama şuan biraz sikintidaymis geç teslim yapıyormuş duyduğum kadarı ile.

Ayrıca kesinti fln oluyor denilmiş evet oluyor sozlesmende yazıyor tek tek okuyorlar zaten sana istersen örnek sözleşme de alabilirsin bı şubeden.
-Reklam-
+1 oy
(9,620 puan) tarafından
Canim faizsiz diye bise yok bütün bu ev alım şirketleri faiz alıyolar kendi çıkarı olmadan bise yapmazlar ve yüklü miktar peşin vermediğim sürece çıkma oranı çok düşük o yüzden oraya vereceğin parayı birliktir kendin al daha iyi 
(6,978 puan) tarafından
Komisyon parasi oluyor faiz parasinin ismi bi nevi, ben güvenmiyorum acikcasi...onlara kolmisyon parasi yedirene kadar o parayi biriktirip 2 yil sonra almak daha mantikli geliyor bana...nerdeyse 20 000 Tl "komisyon" aliyorlar, bu daha benim okudugum yani :)
(9,620 puan) tarafından
Evet canım gerçekten öyle yani onlarında bi çıkarı var biraz basit örnek olucak ama şöyle düşünmek lazim marketler bakkallarda bi cikolata alırken tanesini 1 liradan aliyo ama 1 buçuk liraya satıp 50 kuruş kendine kâr aliyo almasa dükkanı çeviremez yani bunlarda da öyle bide her ay 500 lira taksitle ev sahibi olun diyolar ama 500le başlıyo artarak 2000 3000 bine kadar taksit ödemesi çıkıyo her ay 500 olsa veririm ama 2000 vermeye başladığım zaman asgari ücretle geçinen biri her ay 2000 verdikten sonra neyle gecinicek
(7,745 puan) tarafından
Komisyon ile faiz bir değil
(6,978 puan) tarafından
Evet bir degil bende biliyorum bunu, ticaret yapiyor adamlar sonucta... ama vaadler cogu zaman tutulmuyor, alabilenler sansli, ama cok sikayet okudum maalesef, fazladan almaya baslayanlar mi, kura ciktigi halde bekletenler mi, erken ciksin istiyorsan su kadar daha odeyeceksin diyenler mi... yani dürüst bir ticaretten cok uzaga gidiyor is maalesef. Bi ara duaundum, arastirdim ama memnuniyetten cok sikayet gorunce kosarak kactim :D
tarafından
Komisyonla faiz hir sonucta haklari olmayan parayi aliyorlar haram bizde alacaktik hocaya sorduk 100 tl bile fazladan alırlarda faiz dedi keske öyle olasaydida 3 tane evim olmuştu simdiye
(9,620 puan) tarafından
Bizim bi tanıdığımız abi var 2 seneyi geçti araba için  para ödüyo hala ses seda yok
(7,745 puan) tarafından
Hayır olur mu faiz ile komisyon bir değil hakları olmayan para da değil durduk yere kim niye sana ev versin ki düşününce bir karşılığı olmalı emlakçı bile kaç bin lira alıyor bir evden ... İsmail Ağa cemaati evi olmayana birevimden almaya fetva veriyor . Diğer türlü bankadan el almak alenen faiz ve haram . Ahirette cehennemden mekan almaktan bir farkı yok
(7,745 puan) tarafından
Benim anlamlar aldılar arabalarını yıllardır kullanıyorlar keza iki komsumda ev aldı kurra ile bir sıkıntı yasamadilar  .. Nasip işi bilmiyorum illa ki sorun yaşayan vardır bu dünya üzerinde doğru düzgün işini yapan yok çünkü herkes bir alavere dalavere peşinde...
(275 puan) tarafından
https://www.sikayetvar.com/birevim/birevim-marka-karnesi
Merhaba yeşilim .Birevim.memnuniyetine bakabilirsin burdan. Öncelikle belirteyim benim bir çıkarım yok buradan sadece bilgilendirmek istedim.
Kura çıktığı halde bekletilenler.calisma bedelini yani kendi almış olduğu ücreti taksit yapanlar. Örnek 10 bin çalışma ücreti var 10 taksit yaptı .isim ciksada 10 ay sonra alır.
Para öde erken çıksın demeleri ara ödeme yaparsan kesin teslim tarihin erkene gelir.bu sana kalmış .
Taksitlerin yükselmesi senin borcundan düşer örnek 100 bini sen 1000 ödersen 100 ayda biter ama birinci yıl 1000 ikinci yıl 1500 üçüncü yıl 2000 ödersen 80 ayda biter .(örnek olarak verdim.)
Benim bı müşterim 100.000 TL için 365 kişilik gruba aylık 274 TL taksit ile girdi. 4. Ayda aldı. Dükkanı.
Merak edilen varsa bildiğim kadarıyla cevaplarım .
(6,978 puan) tarafından
O kadar ugrasip yazmissin uzun uzun bubyuzden teşekkür ederim canim ama isine gelenler incelesin belki islerine yarar, ben uzağım bu tur islerden. Şüpheli islerden korkarım.
(275 puan) tarafından
Tmm canım sadece senin için değil genel olarak yazdım.
+1 oy
(1,467 puan) tarafından
Bizde eminevime yazıldık ilk kurada çıkmadı 225 bin tl lik ev için anlaştık ve 21 milyar organizasyon ücreti ödedik şu zamanda krediyle ev almak bana zarar geliyor çünkü 2 katı ödüyosun ama bu sistem öyle değil sadece kura beklemek sıkıntı onun dışında evde insan para biriktiremiyor maalesef ve sıkıştığın zaman ödemeyi dondurabiliyosun veya ödenecek tutar altında verebiliyosun kredi çeksen öyle bişe yok her ay mecbur ödemek zorundasın ev biraz geç teslim oluyor ama sonuç olarak oluyor ve verdiğin para kadar ev alıyosun 
(1,467 puan) tarafından
Merhaba canım yok daha aralık ayında yazıldık biz ilk kura ocakta oldu onda çıkmadı şimdi diğer kuratı bekliyoruz ev çıktıktan sonra tapu işlemleri yapılıyor
(1,277 puan) tarafından
Hmm bizde haziranda yazıldık canım bizede 2 kura çıkmadı 3.yü bekliyoz
(1,467 puan) tarafından
Hakkımızda hayırlısı olsun canım kaç kişilik grup sizinki
(1,277 puan) tarafından
Valla inan hiç bilmiyorum canım eşim ingileniyoe o konularla
(1,467 puan) tarafından
Anladım canım
+1 oy
(7,745 puan) tarafından
Birevimden annemle abim yazıldı . Annem Mayıs ayinda alacak evini inşallah 7 yıl ödeme yapacak . Kuraya katılmadı direkt gün verdiler senesi dolmadan ev sahibi olacak inşallah . Eniştem araba aldı . İki komsumda kurrali ev aldı hiç sorun yasamadi evlerinde oturuyorlar yıllardır . Borçları yeni bitecek
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Emin evimden ayrildim 5 bin kesinti oldu paramida 6 ay vermediler. Sadece şu nu soylim 250 bin e ev için anlaşıyoruz atıyorum kurasız 10 yıl ödenek ve sen 10 yıl sonra bu fiyata ev bulamıyorsun. Kuralı diyelim adın cikasaya o fiyata ev bulursan iyi hoş ama zor givi cnm senelerdir kura bekleyenler var.
(1,077 puan) tarafından
Oo 5 bın kesıntı cok ya. Kurada cıkanlar gostermelık mı ya. ..
(6,857 puan) tarafından
Çok şikayet var cnm kurada çıkıp aylardır oyalayan var. Teslimatta sıkıntı yaşayan da var
 Şans işi cnmm bana mantıksız geldi cnki hem kira ödeyip hemde emin evime taksit ödeyeceksin bide ev ne zaman çıkar Allah kerim. Vala faizsiz olsun dedik kötü etmişiz. Kredi çekip içinde oturmak onun taksidini ödemek daha mantıklı. Birde dosta masrafi oluyor 20 binden fazla olur suanki ev fiyatlarına bakarsak. E ne kaldı geriye bankaya borçlanmak daha mantikli
0 oy
(1,101 puan) tarafından
Eşim eminevimde çalışıyor ordan arabada aldık canm 
(6,857 puan) tarafından
Bebişim eşin çalışıyor orda ne sıkıntın olsun. Aç bak şikayetleri dolu :D
(1,077 puan) tarafından
Yıllardır bekleyen ve parasını alamayanlar var ya. Ne olacak bu mılletın hali :/
(6,857 puan) tarafından
Yaz kardeşim bak Ayşem şikayetler geliii
(1,101 puan) tarafından
Şikayetlerizi ilgili kişi veya kurumlara bildiriniz :D
Hemen eşime sorup dönüyorum bunun hesabını versin :))
(6,857 puan) tarafından
Haha kız benim parayada el atsın 5 bin az değil :Ddddd
0 oy
tarafından
valla duydum da güven vermıyor bu tarz yerler eltimin annesi  emin evimden önce araba sonra ev aldı, bı sıkıntı olmadı sanırım ama ben güvenip giremem. kaynımda bu şekilde almak sitiyorda bizimkiler izin vermıyor :) 
(1,077 puan) tarafından
Hım. Bızde kararsızız
0 oy
(246 puan) tarafından
Fuzuleve araba için esim başvurdu bakalm kura sistemi ile dosya masrafını bile taksitle ödeyebiliyor görüştüğü kişi tanidikti güvenilir bence ilerleyen zamanlarda ev icin başvurucaz. Kredi ceksen bi dünya faizi ile geri ödüyorsun para biriktirsen biz biriktiremezdik. Oyuzden böyle yaptık bende çalışmaya başlayınca ev icin giric3z inşallah 
0 oy
(15,940 puan) tarafından
Biz araba almıştık ama 8_9 sene oldu 200 falan dosya masrafı kesilmişti ilgi alaka güzeldi bı sıkıntı olmamıştı bizde ama şimdi nasıl bilemiyorum canım biz krediyle aldık evi eve girelim dedik havuzda para birikiyo peşinat fazla verenlerin şansı yüksek dedilerdi seneler süren var demişlerdi kalmıştı oyle
0 oy
(7,745 puan) tarafından
Bankaya faiz yedirip cehennemde mekan satın alacağıma dünyada evsiz kalırım daha iyi ... 
(1,077 puan) tarafından
Faızsız ama bır nevı
(7,745 puan) tarafından
Birevimden alınıyor caiz canım ben banka için dedim yorumlarda ki düşünce uzerine
(1,077 puan) tarafından
Anladım canım sagolasın

İlgili sorular

+6 oy
45 cevap 623 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mifamilia (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 423 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Aydagul (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 341 göst.
26 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hafize12345. (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,003 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Trbznlugln (2,066 puan) tarafından soruldu

410,029 soru

12,328,194 cevap

39,158 kullanıcı

Kategoriler

...