0 oy
306 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Benim saygıdan anladigim şudur. Karşındaki insana ne kadar sinirli olursan ol o çizgiyi aşmamak, hakaret küfür etmemek, kişiliğine karakterine hakaret etmemek, olabildiğince sakin olmaya sakinde değilsen güzelce derdini anlatmak. Ben hep böyle olmaya çalıştım. Hep sakin ve susarak.Arada elbette bağırabiliriz insanlık hali. Ama eşim hep öfkeli hakaret ederek bağırarak çağırarak kişiliğime laf ederek üstüme yürüyerek benimle tartışır. Simdi de diyor ki saygılı ol ben zaten olurum.  Size sormak istiyorum. Saygı bu mu sizce ? 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Saygi ne demek bilmeden sana saygi goster demesi.. ayri bi saygisizlik
tarafından
Yani canim simdi kendisi saygi ne demek ufak bir bilgisi dahi yok demekki oyle davrandigina gore birde ustune sana saygili ol demesi tuhaf. Once kendisi ogrenip gostermesi lazim ki karsilik bulabilsin
tarafından
Aynen. 3 yıl oldu hala anlatamadim saygı nedir diye. Onun anladığı ailesinden gördüğü buymuş zaten. Ben ne yaparsam yapayım saygının ne olduğunu anlamiyck. Benim susmam saygisizlikmjs mesela.
tarafından
Asil senin ona karsilik vermeyip susman saygidandir. Takma canim ailesinden gordugu oymus derken yazik cidden cok sukur 1 oglum var ve ben esime diyorum ki hep buyuturken ev isi de yaptircam demesinki erkek is yapmaz, babani ornek al dicem ornek alsin ki o da esinin her kosulda yaninda dursun mutlu etsin. Herseyden once saygigi ozellikle de esine gostermesi gereken saygiyi ogreticem insallah. Esine de cok kizmamak lazim annesi ogretmemisse kuzum
tarafından
Off annesi değil mi zaten bu hale getiren.. babası değil mi bunu bu hale getiren..  bilemiyorum.. Ama bende evladıma aklı ermeye başlasın hep anlatıcam saygının ne olduğunu karısına bir fiske vurma onu üzme annesine istediği zaman gitsin eşine de ev işlerinde yardımcı ol diye öğreticem. Hep
tarafından
En guzelini yapmis olcaksin canim.
-Reklam-
+1 oy
(615 puan) tarafından
Saygılı ol demek onlar için bana itaat et benim laflarıma karşı çıkma demek oluyor. Kadınlar hep ezik duracak. O zaman saygılısın. Senin yaptığın saygıysa eğer bende senin gibi hakaret edeyim de. 
tarafından
Nasıl bir aileye düştüm ya .
(615 puan) tarafından
Valla canım Allah sana sabır versin. Bu şekilde yetiştirilmiş bi adam da maalesef değişmez. O yüzden bizlerin çocuk yetiştirmesi özellikle erkek çocuğu yetiştirmesi çok hassas bi konu. Bu tarz adamların varlığını azaltmak hep bizlere bağlı. Yol senin yolun. Böyle saçma bi düşünceye sahip bi aileye denk gelmen beni de çok üzdü. Yolunu değiştirmek de senin elinde.
tarafından
Inan ki düşünüyorum düşünüyorum ama 1 tane erkek çocuğum var 1 buçuk yaşında. Ailemde arkamda ama işte çok zor bi durum bu. Değiştirmek istiyorum ama. Artık anladım bu düşüncelere sahip bi insanı değiştiremeyeceğimi. .
(2,494 puan) tarafından
Artıladım emine
(615 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından

Sevgi bir çiçekse saygı onu koruyan bir saksıdır çiçek solmaya başlamışssa dikkat edin saksı mutlaka çatlamışdır

tarafından
Aynen oyle bacım
(5,727 puan) tarafından
Çok doğru dediniz
0 oy
(1,403 puan) tarafından

Bir laf var kör kendini görmezmişte gölgesini görürmüş keni yaptıgı saygısızlıkları görmeyip karşındaki insandan da saygı beklemek ayri bir ironi :angry:

tarafından
Ayy bide bi laf lakap var aklıma gelmiyor ama böyle karşındakini bastırarak seni suçlu hissettirmesi yok mu. Ben bile doğru bildiğim şeyleri sorgular hale geldim ben mi hata yapıyorum diye..
0 oy
(14,080 puan) tarafından
Senden saygı bekliyor ama kendisi çok saygısız 
tarafından
Kesinlikle.
0 oy
(75 puan) tarafından
Saygı tamda anlattığın gibi keşke bu şekilde saygılı olmayı becerebilsek ister istemez saygımızı aşıyoruz 
tarafından
Evet elbette. Ama surekli her tartışmada küfür yemek hakaret yemek fiziksel şiddet yemek kim hakeder ki ..
(75 puan) tarafından
Hiç kimse içimizdeki öfkeyi yenebilsek saygıyı zaten kazanırız doğru insan olabilmek çok önemli
tarafından
Aynen canim aynen
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi karşımdakine yapmamak. Bence tam olarak bu

İlgili sorular

+14 oy
21 cevap 330 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,606 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 69 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
19 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

401,063 soru

12,002,801 cevap

36,186 kullanıcı