Kizlar kizim 10. Sinifa gidiyor, son donemlerde kardeslerine cok bagirip cagiriyor, kizim kardeslerinden ne isyiyorsun diyince, zaten onlara toz kondurma hep beni uyar diyor. Onlari uyardigimi da goruyor. Bu aksam yatmadan önce, kucuk kizim arkadaşından bahsederek abla ne yapiyor dedi, ofkelendi baya bi, ne istiyorsunuz benden gercekten dayanamiyorum dedi triplere girip uyudu. Ergenlik caginda anlamaya çalışıyorum anliyorum hatta, bizi israrla anlamamaya çalışıyor, sabah 05:40 da uyanip kahvaltisini hazirlayip 06:15 gibi yolcu etmeden birakmiyorum. Bana uyanmana gerek yok ben kendim hazirlanir giderim, neden uyanip beni tolcu ediyosun ki. Sanki bundan sikayetciymisim gibi davrandi. Iki kardesi korkudan yaklaşamıyorlar, digerleri 7. 2. Sınıftalar kizimin sayisali cok iyi, oglum takildigi yerleri sorunca kovuyor. Ne yapacagimi şaşırdım. Ergen psikolojisi ne zormus
Aslında ergen psikolojisi değil önceden ve her zaman her dediği yapılıp aşırı ilgi gören çocuklar bu yaşta kıskanç oluyorlar problemlerini kavga ederek çözmeye çalışıyorlar üstünlük sağlamak istiyorlar en başta kardeşleri abla sen böyle yapınca biz kırılıyoruz seni çok seviyoruz bir problemin mi var diye yaklaşmaları lazım ve aynı şekil de sizin de anne baba olarak. Ve tutarlı davranın eğer kırılıp veya kızdıysanız 5 dakika sonra unutup müsamaha göstermeyin şimdi bir de doğacak kardeşi var genç yaşta masraflar artınca isteklerini indirgemek zorunda kalacak eksik taraflarını kendi gördüğü için de haliyle hırçınlaşıyor eğer bu psikolojiyi yenemiyorsa pedagog dan destek alın ileriki yaşlarda aile ortamın da daha büyük sorunlar yasar
Eltimin de lise 3 giden kızı var ve iki de kiz kardeşi var küçük o da aynı sizin tarif ettiğiniz gibi zamane çocukları elden birşey gelmiyor
Bende kardesime oyleydim birde anneme allahim affetsin cocukluk diyorum simdi akli basina gelir ama simdi degil sabretceksin simdi onlar laftan anlayack yasta degil dua et canim
Malesef bnm kardeşim de oyle ne anne ne baba sozu dinlemiyo malesef ama geçen sosyal medyada bunu bulmuştum annemede gonderdim
Evde ergen çocuğunuz varsa bunları yapabilirsiniz;
Evde sofrada tukettiginiz içme suyuna 99esma ul husnayi okuyup nefes etmek ve yaptiginiz tatlılara 88 ya Halim okumak.
Onlarin kılık kiyafetini katlar veya utulerken ya Resit çekip uflemek
Onlarla ayni ortamda otururken yada diyalog halindeyken ya Veliyy cekmek.
Umarim ise yarar malesef ergenligi herkes ayni yasayamiyo agrasif oluyolar kendilerini anlasilmiyo gibi hissediyolar
Kızını hiç yalnız bırakma Sahra , onunla herşeyi yapın sinemaya gidin gezmelere alışverişlere gidin. Ben ailemle bunları yapamadım hep içimde kaldı sonra başka insanlarla bunları yapmak paylaşmak istemiştim yanlış insanlarla. Yani diyeceğim hep yanında olun herşeyi paylaşın birlikte yapın .
Canm acaba okulla ilgili bir sorunumu var konustunmu hiç bu kadar agresif olması normal gelmedi bana bi oturup konuşun bence
Yorumlari okudum.uzerime geliyosunuz demis. Canim sizde biraz kendi haline birakin. Umursamayın demiyorum ama mesela surekli arayıp okuldan ciktinmi nerdesin ne pisiriyim diye sormayin. Sevdigi seyleri az cok bilirsiniz onlari yapin gelince yesin. Bu yaslarda biraz kendi hallerinde takilmak isteyebilirler. Mesela ben pazara gidicem sende gel demek yerine ben pazara gidicem istersen gelebilirsin diyin. Gelmese sizinle takilmasa bile cani sıkıldığında yanina gidebilecegi vakit geçirebileceği ailesi oldugunu bilsin yeter. Bende o yaslarda annemle gezmek sinemaya gitmek falan istemezdim sonradan anneme aşırı düşkün oldum bu bi donem sabredin
Cnm o yaşlarda platonik bir aşkım vardı ve çok yıpranmıştım o yıllar bu yüzden kişiliğim değişti resmen hırs sardı beni elde etme hırsı herkese kötğ davranıyodum agresiftim acaba böyle birşeyde olabilirmi konuşuyomu böyle sevgili durumlarını seninle arkadaş gibi olabiliyomusunuz yeri gelince?
1,497,510 soru
24,461,979 cevap
354,664 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın