1 yumurta
1 paket kuru maya
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
Yarım çay bardağı şeker
1 dolu tatli kaşığı tuz
Süt suyu kabına döküp mayayı içine serpiştir iyice karıştır üzerine yarim bardak unu eleyerek serpiştir karıştırmadan kapağını kapat 10 dakika bekle. Kabardığını göreceksin bu önemli.
Ardından sekeri ekle karıştır. Ardından yumurtayı eritilmiş margarini yoğurdu ekleyip tekrar karıştır
Tuzu unla birlikte ekle buda önemli . Alabildiği kadar un ver harcına. Yumuşak olsun hamurun . 5 6 dakika yoğurup mayalamaya bırak 1 saat. Hamurları yuvarladiktan sonra tekrar mayalamaya bırak 20 dakika. . Ne harç koyacaksan içine bilmem. Harclayip sekilleri verip 30 dakika daha beklet sonra fırına ver. Kademeli mayalamak çok önemli. Ben simit bile yapıyorum pastanedekinden bile daha lezzetli :)