0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde (4,101 puan) tarafından
Hic yapmdim ilk defa yapcm mercimkli tadi nasil acaba?

20 Cevaplar

0 oy
(15,609 puan) tarafından
Ben sevmem ama güzel.oluyo ilkten mercimehi ayrı kaynat yoksa bulgura rengini verir kararır 
(4,101 puan) tarafından
Mercimegn suyunu dokym mi
(15,609 puan) tarafından
Evet canım karariyir
(4,101 puan) tarafından
Tmm cnm saol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çok güzel oluyor mis gibi ben çok yaparım
(4,101 puan) tarafından
Nasl yapyorsm cnmm
tarafından
İlk önce mercimek leri haşla kuzum üzerine bulgur ekle tuz ekle pişsin soğanlı salçalı  yağ kavur üzerine dök
(4,101 puan) tarafından
Tamam cnmm sogan guzel olrmu ya
tarafından
Soğan sevmezsen koyma kuzum soğan sevene güzel oluyor yuhkayla yiyeceksen
(4,101 puan) tarafından
Yufka m
0 oy
(119,150 puan) tarafından
ohooo sende selmos yaa bulgur pilavi mercimekli olur dok yufanin ustune  mis gibi ye
(4,101 puan) tarafından
:))) kiz ilk defa denicem merak ediyorm
(1,013 puan) tarafından
Aay bizim köylerde de yufka ekmeğin üzerine dokulurdu. Bol yağlı... Yanına da turşu ayran... Misss
0 oy
(5,308 puan) tarafından
Dün yptm hep yaparım çok güzel tadı var 
(4,101 puan) tarafından
Nasl yapyosn cnmm
(5,308 puan) tarafından
Vala yeşil mercimeği haşlayıom suyunu süzüyom ama tencere yağ varsa etsuyı tavuk suyuda koyıurum snra bulgurlu koyıyırum mercimek ekliyorum tuz su bıttı :)
(4,101 puan) tarafından
Hajaj cok guzel anlattn
(5,308 puan) tarafından
:) :) :)
0 oy
(196 puan) tarafından
Çok lezzetli oluyo canım bence dene
(3,156 puan) tarafından
Ekran fotosu aldım bende denicem bakalım :)
(196 puan) tarafından
Yapınca haber verin :))
(3,156 puan) tarafından
Benim bugüne yemeğim var ama canm bugün yapmam :)
(4,101 puan) tarafından
Tmm cnm ben yapcm
(196 puan) tarafından
Şimdiden afiyet olsun ozaman ☺️
0 oy
(1,320 puan) tarafından
Mercimeği önce kaynat 

Sonra bulguru kavur 

Pişen mercimeği bulgurun içine at suyunu tuzunu ayarla pissinler ( mercimek çok pişmesin önceden ) 

Sonra altını kapat 10-15 dakika demle. 

Tereyağı erit servis yaparken bol tereyağı gezdir üstüne enfes olur 
(4,101 puan) tarafından
Hmmm cok guzel anlattn kiz:))
0 oy
(1,013 puan) tarafından
Bayılırım arada yaparım. Mercimeği haşlayın ama tam olarak hamur olmasın çünkü bulgurla da pisecek siyah suyunu dökün sonra yine içine temiz kaynamış su koyun peşinden bulguru tuzu ekleyin. Hepsi pişince bolca yağı eritip üzerine dökün. Bizde böyle yapılıyor. Normal pilav gibi yapılmıyor. 
(4,101 puan) tarafından
Anladm cnmm cokk saoll
0 oy
(44,603 puan) tarafından
Çok güzel oluyo ben severim ama eşim yemiyo o yüzden fazla yapmiyorum
(4,101 puan) tarafından
Anladm cnm bende yapyim bakaym nasl olyr
0 oy
(8,553 puan) tarafından
Valla cok güzel oluyo bence
(4,101 puan) tarafından
Tmm denicem
0 oy
(1,755 puan) tarafından
Ayyy okadar seviyorum ki her hafta yaparım öyle yemeğine direk öğün olarak tüketiyorum
(4,101 puan) tarafından
Masallah kiz sogan koyuyormsn
0 oy
tarafından
Ayranla kurtarıci yemek bende cok seberim 

Mercimeği ayrı haşla suyunu dok sonra bulguru normal pisir kavurma asamasinda mercimegi ekle tuz su kaynasın bu kadar soğan koymuyoz biz 
(4,101 puan) tarafından
Tmm bende koymym
0 oy
tarafından
Çok güzel bir tadı oluyor yaparsan zaten sen de bunun farkına varacaksın canım afiyet olsun Eğer yapacaksan
(4,101 puan) tarafından
Saoll  cnmm sogan koymassam olmaz mi
tarafından
Olur cnm
0 oy
(12,510 puan) tarafından
Eşim çok seviyor yapıyorum arada
(4,101 puan) tarafından
Tamam saol cnmm
0 oy
(267 puan) tarafından
Ben hep yapiyorum ve eşimde bende çok seviyoruz ki o bakliyat pek sevmemesine rağmen bayılıyor. Üzerine birde soğan domates salatalık küp küp dogruyorum salata yapiyorum döküyoruz. Yapilisina geleyim mercimegi hasliyorsun dagilmayacak kadar biraz suyu kalacaktir süzme onu pilava katacaksin. Sogani yemeklik dograyip kavuruyosun siviyag ve mutlaka tereyagda tereyag lezzet veriyor acayip. Sonra bulguru ekliyosun uzerine de mercimegi suyuyla ekleyip uzerini gececek kadar sicak su ilave ediyorsun kisik ateste pisiriyorsun bu kadar.
(4,101 puan) tarafından
Cokkkk saoll cnmmm ya bazilari suyunu dok mercimegn diolar kararyormş pilav
(267 puan) tarafından
Mercimek seven biri olarak tadını yoğun almayı seviyorum :) ben kararma yaşamadım bilemiyorum arkadaşları belki çok fazla su koymuşlardır mercimeğe
(4,101 puan) tarafından
Bende blmedm cok farkli  var bakalm
(267 puan) tarafından
Bu arada tereyagin yoksa margarinlede yapabilirsin benimde yoktu gecen gun yaptim gayet guzel olduu
0 oy
(13,804 puan) tarafından
Bol tereyeğlı oh mis gibi oluyor. 
(4,101 puan) tarafından
Terayag yok margarn olmaz mi
(13,804 puan) tarafından
Seviyorsan olur tabiki canım.
0 oy
tarafından
Çok severim severek yaparım güzel de yaparim
(4,101 puan) tarafından
Nasıl yapyosn
tarafından
Yeşil mercimeği haşlayıp suzuyorum tencereye ince ince soğan kıyıp yağda kavuruyorum çok az bı salça karıştırıyorum üzerine hasladigim mercimeği birazda bulgur ekliyorum tuzunu suyunu koyuyorum kemik suyu veya bulyon varsa daha lezzetli olur
tarafından
Yanına da ince dilimlenmis bol sumaklı maydonozlu yağlı bı soğan salatasi ve ayran off miss
0 oy
tarafından
Yanına salata ile mikkemmel oluyor 
(4,101 puan) tarafından
Onuda yaparm:)
0 oy
(1,533 puan) tarafından
Cok guzel yaa en sevdigim yemeklerden biri
(4,101 puan) tarafından
Tamam Saol cnmm
0 oy
tarafından
Ben hep yaparım pirinçte bulgurda çokta severiz 
(4,101 puan) tarafından
Tmm cnm bende denicem herkez begnms tadini

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 110 göst.
31 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Melek.hfs (1,220 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 117 göst.
29 Nisan 2021 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 161 göst.
11 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Seymenn (1,045 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 163 göst.
3 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu

378,341 soru

11,324,439 cevap

34,775 kullanıcı

...