0 oy
1,176 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İsmine bakmıyor çok ısrar edince anca bakıyor TV izlerken yada oyun oynarken felan kendimi yirtiyom yok bakmıyor kızlar normal mi 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
TV izletirsen bakmaz kuzu 
tarafından
İllaki açık oluyor TV'ye bakmaz aslında reklam sadece
tarafından
Reklam izlemiyorken seslen bakarsa sikinti yok  bebekler reklam hastası oluyor kendinden geçiyorlar
tarafından
Ozmaan da arada bir bakiyor
-Reklam-
0 oy
(1,953 puan) tarafından
Bizimkinin adı Mikail bazen Miko diyoruz o zamanlar bakıyor sanki ama Mikail diyince bakmıyor ama bizimki 7 aylık Mikail ismine alıştırmak gerek durmadan Mikail Diye sesleniyor babası 
tarafından
Biz ismini pek dememistik hep aşkım canım oğlum öyle konuşuyoruz ondna mi acaba ama yabancı olan seslenince bakıyor
0 oy
(103 puan) tarafından
Doğduğunda beri farklı şekilde hitap ettiyseniz olabilir.otun oynarken falan gözlerinize bakıyor kaçırmıyor demi
tarafından
Bakar canım ama ismine bakmiyor
(103 puan) tarafından
Dediğim gibi doğduğundan beri ismiyle nadir hitap ettiyseniz ondan bakmıyor olabilir tatlım
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Kac aylık olunca ısmıne bakması gerekiyor 
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Bizimkide bakmazdi ama.ismini soyleyince gülerdi sadece  tv ye daldigi icin sadece kafasini cevirmezdi 
0 oy
tarafından
Doktor bize TV yasakladi cnm 5 gündür TV acmiyoruz kızım yeni konuşup bakmaya başladı çok çok zor durumda kalırsam TV açıyorum
0 oy
(413 puan) tarafından
TV den uzak tut canım. TV telefon tablet vs tek taraflı iletişimdir yani sadece dinler izler tepki vermez. Eğer uyaran eksikliğine veya (atipik) otizme yatkınlığı varsa bu tek taraflı iletişimi hayatının her anına katar. Benim oğlum 4 yıl özel eğitim aldı yapma sen ne kadar uzak tutsan o kadar faydalı 
tarafından
Belirtileri ne oluyor ki bu otizm vs siz ne tedavisi aldınız
(413 puan) tarafından
Atipik otizm tedavisi gördü. İsmine bakmaz konuşmaz babıldamaz ekran gördüğünde hipnotize olmuş gibi bakar göz teması kurmaz takıntı sahibi asosyal ve kesinlikle ben dışında kimsenin ona dokunmasına izin vermezdi bana bile sınır koyardı. TV vs bu durumu (her çocukta değil ama eşiği düşük olanlarda) tetikliyormuş. Bizimkisi ekstra bir durumdu ama uyaran eksikliği dediğimiz bir şey var onun için de aynı eğitimi almaya gelen çok çocuk vardı. Çok şükür tedavisi var uyaran eksikliğinin ama yine de ne gerek var yıllarca eğitim almasına güzel günlerin korkuyla üzüntüyle geçmesine. Her çocuk bir değil muhtemelen sizin çocuğunuz bu konuda düşük eşikli. Başka çocuklar izler bişey olmaz ama belki sizin çocuğunuza olacak ve sinyallerini vermeye başlamış. Şimdiden uzak tutun ki tadınız kaçmasın :)
tarafından
Ama her kelimeyi yaklaşık söylüyor yani abi abla dede baba mama diyor ismine de yabancı diyince bakıyor bana hiç bakmıyor bunlar normal miki acaba
(413 puan) tarafından
Benim oğlum da tek tük konuşurken 18 aylık civarı edindiği kazanımları kaybetti. Herşeyi baştan öğrettik :) sizin de öyledir veya öyle olur demiyorum ama TV den uzak tutarsanız hem beyin hem sosyal hem de bedensel olarak (göz vs) daha sağlıklı gelişir diyorum :) ha bazen ben de izlettim yalan değil ama yanına oturup aaa bak kaplumbağa var orada bak bak gördün mü kuş ne kadar hızlı uçtu aaaa bu bebek neden ağlıyor diye sürekli sözel olarak Bi etkileşime davet ettim uyardım hipnotize olmuş gibi izlemesin diye :) hatta yeni bir  oyun haline geldi o da bana bak bak demeye başladı.. Şimdi 11 yaşında sağlıklı ve ortaokula gidiyor neşeli bir çocuk ama hala TV izlerken beni dahil etmeye çalışır hahaha nasıl düştü yaaa filan diye :)
tarafından
Maşallah canım Rabbim sağlık versin evlatlarımıza
0 oy
tarafından
7 aylık benimki de çoğu zaman bakmıyo ıslık çalıyorum ona bakıyo 
tarafından
Bende len diyorum yada babasının adını diyince anca bakıyor
0 oy
(2,263 puan) tarafından

İşine gelince bakar gelmeyince bakmaz :) Daha ufak zamanla alışır bakar 

tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,345 puan) tarafından
Benimki tv bile izlese bakıyor bilmesi lâzım artık tvye çok kaptiriyordur kendini
tarafından
Benimki bakmıyor ya
(1,345 puan) tarafından
Belli olmaz her çocuk aynı olmaz tv çok bakmasın

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 226 göst.
7 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde zehraaaa0302 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 407 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Saliha22 (705 puan) tarafından soruldu
0 oy