0 oy
117 göst.
Aile kategorisinde (513 puan) tarafından

Bide nereye kadar su nereye kadar süt koycam ilk verişim bilgim yok pek

image

2 Cevaplar

0 oy
(1,585 puan) tarafından
Ben hiç su koymadım günde bir kere veriyorum hafif ılık yapıp veriyorum cnm
-Reklam-
0 oy
(979 puan) tarafından

Canım bebeğin kaç aylık ve laktoz intoleransı mı var. Çünkü Benim kızımın laktoz intoleransı var ve bunu kullanıyorum. Bu senin attığını tavsiye etmiyorlar günlük pastörize süt olması gerekiyor demişti doktorumuz.

image

(2,323 puan) tarafından
Canısı senin kızın kaç aylık benim kızım 16 aylık tıbbi mama veriyorum hala bende süt versem mi diyorum. Laktoz intoleransı var aynı kızımın
(979 puan) tarafından
Benim kız 7 aylık oldu. Bundan yoğurt ve lor yapıyorum. Kendim diyet yapıyorum. Emzirmeye devam. Mama var evde kullanmadım daha hiç duruyor öyle. Senin kız büyükmüş ne kadarlıkken belli oldu sizin Laktoz intoleransınız peki.
(2,323 puan) tarafından
Ama seninki küçük daha süt vermemen gerek neden mamasını vermiyorsun o mama onun ihtiyaçlarını karşılıyor. Çünkü 7 aylık öyle peynir yoğurtla doymaması lazım onun devam sütü içmesi lazım. Bizim 2 aylıkken belli oldu hala veriyorum mamasını günde 2 kez veriyorum süt niyetine çünkü devam sütü normal sütten daha faydalı mamaları bitince sonra süt alırım ama benimki büyük senin daha çok küçük ek gıda günde 1 çay bardağından fazla vermemen gerekir.
(979 puan) tarafından
Canım süt ürünleri diyeti yapıyorum. Emziriyorum ve ek gıda veriyorum. Sütüm yeterli olduğu için Alerji doktorum emzirmeye devam etmemi istedi. Çok mecbura kalırsak mama'ya başlayalım dedi. Çok şükür herşey yolunda. Ben yoğurdu ara öğün yaptığım loru da sabah kahvaltısında veriyorum ve emziriyorum. Kilo alımı gayet iyi bir sorun yok çok şükür. Bu arada ne zaman geçermiş birşey dediler mi. Bana bir yaşına kadar devam eder dediler sonra geçermiş.
(979 puan) tarafından
Ben sütü direkt olarak vermiyorum sadece yoğurt ve lor yapmak için kullanıyorum cnm
(2,323 puan) tarafından
Hm anladım canım sütün yetiyorsa sıkıntı yok. Bir yaşından sonra randevu sistemleri kapalı diye kendim sütlü şeyler yedirmeye çalıştım deneme amaçlı ve hem sancısı oldu ağladı hem ishal oldu aile hekimine sorunca oda demekki geçmemiş mamasını devam edin dedi rapor bitene kadar. 2 yaşına kadar devam edenler de var ömür boyu devam edenler de inşaAllah atlatırız en kısa zamanda Allahın izniyle.
(2,323 puan) tarafından
Mesela benim kızımda laktozsuz mama içince iyi çok şükür ama laktozsuz yoğurt al dene dedi aile hekimi ama onu verince de ishal oldu anlamadım. Gastroenteroloji ye götürcem ama randevular dolu dün yine aradım dolu dediler.
(979 puan) tarafından
Benim Doktorum bana bir tane damla verdi emzirmeden ya da yemek yemeden 10 dk önce günde 8 kere 8'er Damla veriyorum. Bizim kakada kan ile başladı laktoz intoleransımız. Bu durum 2 3 ay boyunca devam etti. Birçok doktora gittik çözüm bulamadılar en son
burada Medicall Park hastanesine alerji doktoruna gittik gaita testi yapıldı ve laktoz intoleransı olduğu söylendi. Çok şükür ek gıdaya geçiş yaptıkdan sonra o damlayı kullandıktan sonra kan gelme durdu. Bir de o damlayı kullanmadan önce günde 7 kere kakalı bez alıyordun Şimdi bez sayımız 2'ye düştü en fazla 3 oluyor
(979 puan) tarafından
Özele gitme imkanın varsa Özel hastaneye git cnm
(2,323 puan) tarafından
Özele gitme imkanım yok canım. Bende yüzüğümü bozdurup bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesinde bi doçente özel muayene ye götürmüştüm ama bize süt alerjisi deyip similac alimentum verip gönderdi sonra kakada kan devam etti çocuğum ağlamaktan fıtığı fln çıktı tekrar gittik kan tahlili yaptı sadece bu sefer sütten kes dedi bebeğimi sütten kesmek zorunda kaldım 2 aylıkken ama kanama devam ediyordu sonra kendim araştırıp bunun laktoz intoleransı olabileceğini öğrendim ama gittiğimizde o hoca bize laktoz intoleransı nda kakada kan olmaz bilmem ne dedi yani yüzüğümü de boşa bozdum para boşa gitti çocuğu da sütten kestim boş yere  ama çocuk öyle bir durumda ki gece gündüz acildeydik artık psikolojim bozulmuştu. Sonra kendim araştırıp önce nakattan darlık olabilir diye çocuk cerrahiye randevu aldım orası muayene etti bişey çıkmadı. Bu sefer gidip çocuk gastroenteroloji ye kayıt açtırıp oraya randevu aldım Şişli hamidiyeye gidip direk çocuğun laktoz intoleransı olabileceğinden şüpheleniyorum sütten fln da kestik bi fayda etmedi dedim doktor da sağolsun tamam bakalım dedi kaka tahlili yaptırdık gaita da redüktan madde pozitif çıktı rapor çıkardılar.
(513 puan) tarafından
Yok kizlar ben kafama gore aldim ya kolay sindirsij diye
(979 puan) tarafından
Ah seni o kadar iyi anlıyorum ki benimde gezmediğim Doktor kalmadı kaç kere gaita testi yapıldı ama hiçbiri redüktan maddeye bakmamış baktıkları gizli kan var mı işte kakada kan var mı neden oluyor diye ve ben hep özele gittim Ona rağmen böyle ilgisiz oldular en son tavsiye ile bu doktora gittim alerji doktoruna tekrar gaita testi yapıldı ve kakada redüktan madde pozitif çıktı. Sonra bana hergün emzirmeden ve yemekten önce vermem için bir damla verdi O damlayı kullanıyorum o damla'yı kullanmadan önce günde 7 kere kakalı bez alıyordum hatta bir ara başka bir doktor bana rotavirüs adenovirüs var dedi Başka bir doktor makatta çatlak var dedi Bu doktorumuz da dedi ki Rotavirüs aşıdı yeni olunduğu zaman gittiyseniz doktora dedi rota virüsün pozitif çıkması normal dedi onunla alakası yok dedi yani iyi bir doktor bulana kadar bende çok gezdim Allah'tan eşim özel sigorta yaptırdı da para ödemeye gerek kalmadı birçoğuna.
(979 puan) tarafından
İnşallah sende en yakın zamanda bir çözüm bulursun Çok geçmiş olsun.
(979 puan) tarafından
Nazlı 566 ne kadarlık bebeğin canım çünkü Doktorlar kutu sütü değil de günlük pastörize olmasını öneriyorlar o yüzden dedim
(2,323 puan) tarafından
İnşaAllah canım Allah yavrularımıza şifa versin inşaAllah.
(979 puan) tarafından
Amin canım inşallah ❤️

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 153 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Minemf (4,216 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 126 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ebrarkusum (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 319 göst.
2 Ocak 2020 Diğer kategorisinde FatmaÇokAnne (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 104 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Minnoşun Annesi ❤️ (2,653 puan) tarafından soruldu

405,839 soru

12,162,968 cevap

36,612 kullanıcı

...