0 oy
486 göst.
Diğer kategorisinde (5,987 puan) tarafından

imagegeçen sefer de aldı ayran gbı oldu küçük poşete mayasıymış kızlar bna yardımcı olursanız youtu.be bşey anlamadım 

5 Cevaplar

+2 oy
(25,212 puan) tarafından
İyice kaynat sütü sonra ılınmasını bekle parmağınla kontrol et ılınınca 5 e kadar say yakmıyorsa mayala. Bu galiba 3 kiloluk bidon. 3 kilo süte 1 yemek kaşıgı maya koy sadece. Kaseye mayayı al kaynamış sütten bir kepçe koy karıştır bidaha süt koy kaseye bidaha karıştır maya karışsın iyice sonra o kasedekini kaynamış olan  süte dök karıştır. Kavanozlara kepçe ile bölüştür yada neyde mayalamak istiyorsan. Sonra kapak ağzını kavanozların sıkıca sofra bezine sar yerinden hiç oynatma 6 saat dışarda sarılı beklesin. Sonra buzdolabına koyacaksın ama kavanozların yada hangi kapta mayaladıysan mutlaka kapağını açarak buzdolabına koy. Bu akşam yapıcaksan dolaba koyduktan sonra  yarın sabaha kadar kapak açık beklesin sonra kapakları kapa. Ben her zaman böyle yapıyorum taş gibi tutuyo 
tarafından
Benim tarif işte bu ++++++++++ daha bi kez kesilmedi şükür
(25,212 puan) tarafından
Aynen benimde hiç kesilmez çok güzel olur
(5,987 puan) tarafından
Pekı 6 saat bekledikten snra tutar dımı mayasına 1 kepçe mi koyum yoksa 2 kaşık mı
(25,212 puan) tarafından
Cnm bu sütün hepsine sadece 1 yemek kaşığı maya koy Bi kaseye sonra 1 kepçe süt dök üstüne karıştır bidaha dök 1 kepçe karıştır maksat mayayı açmak ve karıştırmak. Sonra kasedekini kaynamış olan o süte dök karıştır. 3 kilo süte 1 yemek kaşığı maya. 6 saat bekledikten sonra hemen yemiceksin dolaba koy sabaha kadar beklesin sonra ye
(5,987 puan) tarafından
Ağzı kapalı mı koyım dolaba yoksa açayımı kapağı
tarafından
Kapak açık canım
(25,212 puan) tarafından
Dışarda 6 saat beklettikten sonra Ağzı açık koycan canım dolaba
(5,987 puan) tarafından
Ayy oylemı çok çok teşekkür ederim
(25,212 puan) tarafından
Bşy değil canım haber verirsin nasıl oldugunu
(5,987 puan) tarafından
Kızımı emzdryırum da hemen ypcm bıde cam şişeye koyuyor muş arkadaş 6 saat bekledikten sonra cam kavanoz laramı koyum
(5,987 puan) tarafından
Bide süzgeç koyıyırmusun mayaladktan snra
(25,212 puan) tarafından
Kız hayır önce kavanoza koy sonra sar sofra bezine 6 saat beklet süzgeç falan koymuyom
(5,987 puan) tarafından
Ama ben tencere de yapmak istiyorum çnku kaymak olsun dye cam kavanoz da kaymak olmazkı:( süzgeç siz ağzını kapatıp sarayımı youtu.be de oyoe yapyor süzgeç koyuyorlar
(25,212 puan) tarafından
Tamam tencerede kalsın onu sar mayala süzgeç falan koyma ya dolaba ağzı açık koy o önemli
(5,987 puan) tarafından
Tamam dur denıyım süzgeç koyarsam üşür tutmaz bi arkadş da oyle dedı şuanda koydum tüpte kaynatyom
(25,212 puan) tarafından
Kız adresini yaz sana yogurt yollıcam :D
(25,212 puan) tarafından
Kaymak olmasını istiyorsan kavanozda kaynadıyp soguturken üstündeki kaymagı alma sütün öyle mayala
(5,987 puan) tarafından
Haa zaten almiyacam kız almadan cam kavanızlarda da oluyor kaymak dimi kız ben en iyisi tencerede yapmaya devam edım çnkü ilk yaptgm içn elime yüzüme bulaştrmim:(
(25,212 puan) tarafından
Evt cnm ben kaymagını almayınca kavanozda kaymakta oluyo sen tencerede yap madem
(5,987 puan) tarafından
İnşşalah sulu olmaz kız
(25,212 puan) tarafından
Valla anlattığım tarifle benim taş gibi oluyo bende 2 kilodan mayaladım bugun
(5,987 puan) tarafından
Ben mayalaım artık sabah 5 de bkcm 7 8 saat oluyor inşşalah tutar :)
(25,212 puan) tarafından
Ne zaman mayaladın 6 saat tut dışarda
(5,987 puan) tarafından
Saat 9 buçukta mayaladım ablam dyor 8 9 saat eleme dyor
(25,212 puan) tarafından
Ekşi olur hayır en fazla 5-6 saat tut beni dinle bak :D
(5,987 puan) tarafından
Bnde şmdi googleye baktım çok fazla tutarsanız ekşi olmuş demiş 9 buçukta mayaladım saat 4 de koyayım mı dolaba kaç gbı koyim kız
(25,212 puan) tarafından
Evet 4 te koy bak bana inanmıyo googldan bakıyo yaa iki saattir dil döküyoz burda :D ekşi olur 6 saat beklet yeter. Ben 5 te mayaladım birazdan koycam dolaba
(5,987 puan) tarafından
Yok kız inanmaktan değil ablam oyle deyınce aklım karştı tam 4 te ağzı açık bi şeklde buzdolabına koyacam yarın akşama kadar oyle dursun açık dımı kız :) kaç saat bekletecz buzdolabında
(25,212 puan) tarafından
Gece 4 te dolaba koyunca sabah 10 gibü kapaklarını kapat akşam ye :D nolur şu yogurtu yerken foto at içimde kalır :D
(5,987 puan) tarafından
Hahahhaha:) :) tamam kızzz inşallah tutar ilk yaptgm içn çok heyecanlıyım bıkere yapmştık eşimle ayran gbı olmuştu eşim dökmuştu ek gııda içn bebeğime yapıyorum ilk defa inşşalah olacak Allahın izniyle :)
(25,212 puan) tarafından
İnşallah inşallah haber ver kız yarın
(5,987 puan) tarafından
Sana teşekkür postu açaçam kız haa olmuş sabah olsun resım çekecem:) :)
(25,212 puan) tarafından
Hahaha oh oh sevindim canım afiyetle yiyin
(5,987 puan) tarafından
Kız payşalştm teşekkür ederim haa sende yorum yap:)
-Reklam-
+1 oy
(131,918 puan) tarafından
mayaladiktan snr tencerenin kapagini kapatmadan strec yap snr kapagi kapat mayalanincada ustune sari mutfak bezlerinden bi tane temiz olandan ört bi gece beklet buz dolapta o bez suyunu ceker tas gibj olur yogurdun
(5,987 puan) tarafından
Tamda nasıl mayalayacam
tarafından
Sevdosum mayalandiktan sonra demissin de kız önce bi mayalamayi öğret :D
(5,987 puan) tarafından
Hee daa:) :) :)
(131,918 puan) tarafından
Mayalamayi yukari selo yazmis onun tarif benimkijin ayni ☺️
(5,987 puan) tarafından
Süzgeç le kapatyormusn mayaladktan snra
+1 oy
(7,638 puan) tarafından
Sütü iyice kaynat   illk olucak. Mayasını köy ve karıştırıp iyice sar sıcak bı yerde  4veye 5saat tut cam küçük kovonazun varsa onlara koyarsanız çok güzel tutuyor   
(5,987 puan) tarafından
Cnm şmdi şöylemi yapim iyice karştırym havasını alayım bekleteyım ılık olsun mayayı koyum karştrım bekleteyımn4 5 saat snra cam kavanoz lara mı koyuyam
(7,638 puan) tarafından
Yok canım sütü iyice katnattin. Sonra kovonazlara dök sütü  ılık olunca mayayı eşit şekilde kaç kavonazsa köy karıştır  kapakları kapat üzerleri ört  sıcak olsunlar battaniye gibi yada sofra bezi varsa iyice ört 4veya 5saat sonra. Kapakları açmadan dolaba köy zaten anlarsın koyu olunca tutmuştur demektir
(5,987 puan) tarafından
Çok tesekur edrm cnm
(7,638 puan) tarafından
Ben kovonaza yapiyom das gibi oluyor mübarek ☺️☺️☺️☺️
0 oy
tarafından
Ne sütü bu normal süt alıp yapsana 
(5,987 puan) tarafından
Kendınz yapın dedı doktr inek sütü herhalde köy sütü yanı
0 oy
(2,930 puan) tarafından
Bu sütü büyük bir tencerede kaynat kaynattıktan sonra altına kalın bırsey ser tencereyı oraya koy 10 sanıye kuçük parmagını içinde tut yakmaması lazım maya olarak hazır yogurt kullan kucuk kase olsa yeter sutun ılıyınca ıcırısıne o yogurdu dök karıstır tencereyı sar üşümesin bır gece beklet ben hep boyle yaparım taş gıbıde olur
(5,987 puan) tarafından
Hazır yoğurt değil kız mayası koymuşlar galıba oda köy yoğurdu

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 841 göst.
0 oy
5 cevap 105 göst.
14 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 415 göst.
0 oy
12 cevap 214 göst.