0 oy
585 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

image

image

Merhaba aranıza yeni geldim, bir sorum olacaktı Özel Bingöl hastanesi hakkında bilgisi olan var mı acaba fiyatları tahlil vs ücretleri hakkında ? (Kadın Doğum)

2 Cevaplar

0 oy
(2,825 puan) tarafından
Ben 2 ay önce falan gittim muayene ücreti 80 tl idi kan tahlili de genel tüm tahlilleri istedi onun için de ekstradan 20 tl ödedim yani toplam 100 ödedim Engin beye gitmştm
tarafından
Hayır şunu demek istedim tüm tahlillere mi 20 TL istiyorlar o kadar az olmasına şaşırdım
(2,825 puan) tarafından
Evet tüm kan idrar 20 tl ultrason zaten normal gebelik muayenesinde bakılan ultrason o muayene ücretine dahil ben o kadar ödedim yani  değişmş midir bilemem
tarafından
Aynen şimdi 95 ₺ olmuş ama bizim indirimimiz olduğu için bı tık aşağı ödeyeceğiz, çok teşekkür ederim sağolun
tarafından
Yok aynı canım ilk 75 idi sonra 80 oldu hala sabit
tarafından
Bir arkadaşta dün gitmiş 95 dedi ama bilmiyorum bakalım gidince öğreneceğiz artık, teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sinan hoca vardı o şimdi gitti 2.700 dedi sezeryana, pahalı ve doğum olduktan sonra fazla ilgilenmiyorlar, kadın doğum ve çocuk Hastanesi'ne git Yunus İbiğe ben son anda onda doğum yaptım çok iyiydi
tarafından
Şimdi benim günüm kısıtlı olduğu için 1 günlük izin alabiliriz o yüzden özeli değerlendirmeye çalışıyorum, doğumu memlekette yapmayı düşüyorum çünkü buralı değiliz
tarafından
Bende buralı değilim eşim polis mecburi duruyoruz ama burda yaptım, sen bilirsin doğumu burda yapmayacak isen özele gidebilirsin, 80 TL ücret muayene, tahlil 20
tarafından
Şimdi zam gelmiş 95 ₺ diye duydum tahlillerde artık ne kadar oldu onu hiç bilmiyorum, bu detaylı ultrosona birde ikili tarama ücretleri hakkında bilginiz nedir acaba
tarafından
Zam geldiğini bilmiyorum valla kuzum, Ben detaylı ultrasona 150 vermiştim bir 5 ay öncesiydi, tahlil 20 idi. İkili taramada 60 tl idi
tarafından
Anladım canım valla çok sağolasın yabancısı olunca buraların kime soracağını şaşıyor insan bide biz ilçesindeyiz eşim burda görev yapıyor merkez 2 buçuk saat uzakta hastaneyi arasan ücret cevabı vermiyor bende burdan sorayım dedim
tarafından
Maalesef ki zor gurbetlik, ben 2 senedir Burda gurbetçiyim hatta devlette doğum yapmazdım doktor memleketlim çıkınca çok iyi davranıyordu çokta memnun kalmıştım
tarafından
Bizde 7 aydır buradayız ve gitmemize daha 2 buçuk yıl var Allah'tan doğu süreli düştüde biraz rahatız benimkide asker  Rabbim ayaklarına taş degdirmesinde biz gurbetlige alışırız, ilk defa ailemden ayrı kaldım evlendim buraya geldim izin Ağustos'ta var zaman hiç geçmiyor
tarafından
3 yıl mı sizinki, bizimki Bingöl görevi 4 yıl, benimde 2 senem var daha
tarafından
Biz buraya 2020 Ağustos'ta geldik o zaman 5 yıl dediler daha sonra 2020 Kasım'da yeni yönetmelik çıktı doğu görev süreleri 3 yıla düştü diye şimdi 3 yıl oldu 5. Bölge diye geçiyor bizde burası
tarafından
Askerlere düzenleme gelmiş olabilir ama polislerle gelmedi daha, kimsem yok 2 yıl daha burda ne yapacağım bilmiyorum, komşularım var gelip giden benide severler ama yabancıyım diye pekte gelip gitmiyorlar, lojmanda çıkmadı. Polis eşleri yakınım da var onlarında egolarından geçilmiyor :)
tarafından
Allah'tan bizimkilerde ego filan yok :) burda lojman bile yok sözde yapılıyor daha gözüken bir inşaat bile yok, müstakil evlerde kalıyoruz sobalı eve bir yıllık 12.000 ₺ kira verdik temmuzda süremiz doluyor başka eve geçeceğiz onada iki yıllık 24.000 ₺ kira vereceğiz bide peşin sen düşün burda halk askerden geçiniyor resmen  bizim halimizi düşünen yok  bide ev bulmak çok zor zor bela bulduk 90 M2 bı yer
tarafından
Aslında solhanda isen çok güzel evler var apartmanlar falan 800 e Karlıova da isen bingolün en kötü yeri ve hep sobalı
tarafından
Biz Yedisudayız, ah keşke Karlıovada olsaydık ora bı cennet Yedisuya göre ama terör yönünden çok kötü, Solhanda güzelmiş ya öyle duyduk ama bize düşen burası oldu  alıştım ya sessiz sakin napim bı a101 var diğer normal esnaf çok pahalı buna bile şükür artık kargo desen sadece PTT var
tarafından
Tinne gibi biryer herhalde :D askerler çoğunlukla o tarafa düşüyor çünkü uygulama noktaları hep ilçelerde, misal Diyarbakır'a gidip gelenler oluyor yada başka yerlerden jandarma çevirmesi o taraflarda, biz merkezdeyiz ama eşimin tuttuğu evde çarşıya yakın ama çevresi kalabalık değil, Bingöl çok küçük ve değişik bir yer ya
tarafından
Hemde baya değişik minicik ya  benim geldiğim yer bile daha iyi oraya şükretmezken buraya düştük
tarafından
Ben Kayseri de idim çarşıdaydım o zaman yerim çok rahattı, kapımı çalan birsürü komşum vardı doğum yaptığım da komşularım örgü bile örmüşlerdi, burdakiler çok dedikocular sana gelir oturur falan ama kendileri toplanınca senin dedikodunu yaparlar öyle bir yer benim gözlemime göre
tarafından
Inan burasıda böyle yüzüne gülüyorlar arkandan konuşuyorlar, ben memleketimden geldim eşim orda görev yaparken tanışmıştık ordan buraya geldik Kırşehir Çiçekdağı bidaha tayin isterseniz tavsiye ederim ortada bır yer ama Kırşehir merkez 1 saat uzaklığı var Yozgata yarım saat Ankara 3 saat Kayseri 3 buçuk saat filan baya merkez tüm illere
tarafından
Kırşehiri biliyorum hem çok rahat hem çok güzel, keşke o kadar uzakta olmasaydın Yedisu çok kuytu biryer bebeğin kontrollerini nasıl yapıyorsun, yada rahatsızlansan orda hastane var mı
tarafından
Ay işte ben şimdi hastane bakıyorum geçen ay denedik olmadı bu ay tekrar deneyeceğiz önceden doktor araştırması yapayım dedim daha anne değilim  ama burda ufacık bı sağlık ocağı var kan tahlili bile yapmıyorlar eczane yok zor ama istedik bakalım ne zaman nasip olacak, olursada inşallah Bingöl'e gelip giderim dedim gebelik testlerini bile netten sipariş verdim o kadar mağduruz
tarafından
Allah kucağını boş bırakmasın canım inşallah bebeğin olur, ordaki kadınlar karınları büyüdüğü zaman fark ederlermiş yada adeti 2,3 ay geçince :) bizim gibi test yapmıyorlar, çok kötü birşey ya hiçbirşey olmaması Allah yardımcınız olsun, Bingöl'e gidiş geliş yap ilaçlarını aksatma inşallah olur
tarafından
Aynen ya ufacık kilo aldım hamilemisin diyorlar  yok diyorum yap arkadaş olur sana diyorlar  Allahım ya gülüp geçiyorum, eşim işte geçenlerde göreve gelmişti merkeze o zaman aldı folik asit ilacını onu kullanıyorum yarında adetimin son günü bakalım  eğer olursada 8. Haftada gelirim kontrole dedim zaten o zaman kalp atışını filan duyarım birde tahlillerimi yaparım ondan sonrada aylık gelirim inşallah
tarafından
Folik asit hamile kalmayı kolaylaştırıyor, folbiol içtim ben oğlumda hamile kalmak için içtikten sonra ilk ayda kaldım, kaç ay yada kaç yıllık evlisin olmuyor bebiş, 1 sene kadar olduysa yada 2 doktora görün derim
tarafından
Yok yok canım biz daha 7 ay olacak evleneli zaten yeni karar verdik bebeğede işte Ocak adetim gecikince Şubat başında  oldum bende Şubat'ta tekrar adet olmam zannettim o arada deneyelim dedik bı baktım 5 gün sonra adet oldum büyük bı ihtimalle yanlış zamanlama oldu çünkü evlenmeden önce kontrole gitmiştim sıkıntı yoktu işte şuan adetliyim yarın son günüm ondan sonra bu ay bı değerlendirelim dedik adete başlayınca da folik asiti kullanmaya başladım zamanını bekliyoruz artık, NUTRAXIN VITALS FOLİC ASID 400 mcg yazıyor ilacın üzerinde
tarafından
Adete yakın yapmışsın canım adete 10 veya 12 gün kala yumurtlama dönemi oluyor o zamanlar hamile kalma şansın yüksek adetine 12 gün öncesine olsaydı tutabilirdi, ama adete 1 hafta kala yapınca tutmayabiliyor, doğuda çocuk insanın uğraşı oluyor çocuklar olmasaydı ben çok sıkılırdım, işte sen rahatsız olsan doğum için hastanede sizin orda çok çok sorun,yada çocuk hasta falan olsa gece oralarda çok zor bide sobalı, ben asla sobayı beceremem yakamam :D 1 oğlum 1 tanede güzeller güzeli kızım var 22 yaşındayım
tarafından
İşte bende takvime uydum takvimde iki hafta vardı adetime yumurtlama günü gösteriyordu bı baktım bir hafta sonra adet oldum ☺️ işte çok sıkıntı ama insan istiyor yinede nasip artık  sobayı şükür eşimde bende yapabiliyoruz yazın başka eve geçeceğiz ondada petek sistemi yapılacak o zaman rahat ederiz inşallah  bende 24 yaşındayım ☺️ yıl olarak 25 ama daha girmedim Aralık'ta gireceğim.
Rabbim sizlere bağışlasın evlatlarınızı
Ay bide sağlık ocağındaki ambulans çok nazlı baya oluyor arkadaşımızın çocuğu hastalandı götürmedi merkeze gece 11 gibi taksi desen onlarda gelmedi en son başka arkadaş götürdü işte bunları göre göre çocuk istiyoruz bizde ☺️
tarafından
Taşınmak çok zor eşyalar mahvoluyor :) biz taşıma şirketi ile anlaşıyoruz nereye gitsek çünkü diğer türlü horluyorlar eşyaları
tarafından
Bu arada benim adım Sümeyra tanıştığıma memnun oldum :)
tarafından
Bende Fatma ☺️ bende memnun oldum canım
tarafından
Bizimkini ilk buraya aldığımız yerler getirmişti birtek çeyizimi nakliye getirdi işte yazdın şimdiki evimin üstünde bı ev var oraya taşınacağız burda nakliyede yok iyi kötü eşim birşeyler bulup arkadaşlarıyla taşıyacak hepsi çok kötü olacak kesin
tarafından
Maalesef ki canım, kirleniyor herşey oluyor ama napalım bizim kaderimizde bu :) ben eğer sabit biryere geçersem eşyalarımı ufaktan yenileyeceğim
tarafından
Sizde sanki öyle bı imkan vardı demi sabit bir yerde kalmak gibi eğer öyle olursa dediğiniz güzel olur ☺️ biz artık emekliliği bekleriz o zamanada yaşlanırız
tarafından
Emeklilikte insanın evi olsa, sabit biryere gitse ne fayda yaş gidiyor hayat bitiyor ☺️ Allahtan bizim sabit yerimiz oluyor, zaten taşınırken mahvoluyor ilk işim ev almak olcak güzel bir yerden güzel bir ev, sonra eşyaları yenilemek
tarafından
Rabbim inşallah gönlüne göre versin canım benim ❣️
tarafından
Her şeyin en güzelide senin olsun canım ♥️❣️ Allah huzur mutluluk versin, bu postu dündendir mesajlarımızla doldurduk ☺️
tarafından
Amin kuzum Allah razı olsun, ☺️☺️ ikimiz içinde değişiklik olmuş oldu varsın dolsun mesajlarla güzel oldu ❣️
tarafından
Aynen valla güzel oldu ☺️ yemek yaptım biraz çocuklar bugün mahvetti beni durmuyorlar hiç, oğlum hele hele dışarıyı isteyip duruyor indirmezsem bana ve kardeşine sürekli karışıyor :D ❣️
tarafından
Allah kolaylık versin valla kaç yaşındalar paşayla prenses ☺️
tarafından
Oğlum 2 yaşında, kızım 6 aylık, 20 yaşında anne oldum ☺️ kız akıllı ama oğlan çok yaramaz fırtına gibi, bide iştahsız bir çocuk, mesela yemek yiyoruz onada yediriyorum az bişey yiyor çok moralim bozuluyor ona ☺️ bide burda postları okuyor insanın psikolojisi bozuluyor, hayatta neler var yaramazlıkmış suymuş buymuş geçip gidiyor Allah dert vermesin
tarafından
Burda Bingöl'de askeri uçak düşmüş 9 kişi şehit olmuş duydun mu, çok üzüldüm o habere
tarafından
Amin yavrum büyüyünce geçer haylazlığı
tarafından
Duyduk ay bende çok üzüldüm Rabbim ailelerine sabır versin  Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın
tarafından
Hepimiz birgün o acıyı tadacağız kuzum bir şekilde, onlarınki çok erken oldu, çok zor acaba neden düştü onu araştırırlar. Kötü bir psikoloji Allah bilir düşerken uçak neler yaşadılar
tarafından
Çok zor tabi insan bilemiyorki sabah eşini göreve diye gönderiyor insan akşama bekliyor yemeğini yapıyor vs her zamanki bı gün gibi geçiriyor daha sonra bı haber eşin şehit oldu diye insanın dünyası başına yıkılır  burda hava iyiydi ama o tarafta büyük bı ihtimalle sis ve kar varmış öyle diyordu haberler
tarafından
Uçakta bir arızamı vardı sisten kardan mı bilemedim, yada bir suikast mı, biz Kayseri'de iken deaşlı biri eşimgilin şubelerini normal selfie yapar gibi resimi çekmiş dikkat çekmemek için selfie yapıyor gibi çekiyormuş ama polis emniyetini çekiyormuş, eşimin arkadaşları kameradan görmüşler bu adamı direk ekip olarak aşağı inip adamı yakalamışlar, telefonuna bakınca adamın çevik kuvveti çektiği ve deaşlı olduğu ortaya çıktı, büyük ihtimal saldırı yapacaklardı
tarafından
Aman Allahım  geçenlerde de böyle birşey çıkmıştı haberlerde onuda yakaladılar hemen Allahım ya şu belalardan bizleri korusun inşallah
tarafından
Maalesef ki polis,asker düşmanı çok, ben burda üniformaları yıkayınca dışarı asmıyorum yaz kış evin içine asıyorum komşular sağolsun herkese yayıyor aaa burda polis oturuyor diye, benim görümcem var Diyarbakırlı biriyle evlendi eşinin tarafı hep pkk yı destekliyor, ben 1 kere onlara gittim bana dedi ki Türklükle ilgili birşey deme, eşinin konusunu açma dedi, ondan sonra gıcık aldım gitmedim.
tarafından
Allah'tan benim komşular iyi bikac tane var ama merkez baya sıkıntılı diye duymuştum yavrum dikkat edin komşuya bile güvenmeyin, bizimde bı tanıdık Diyarbakırlıyla evliydi onlardada vardı öyle şeyler
tarafından
Valla onlarda saflıklarından söylüyorlar, alt komşumu severim, karşı komşumuda seviyorum, ama bir komşum var semra düşman başına. Öyle dedikoducu ki çocuğu kat kat giydirip mont giydiriyorum berede takıyorum geçen yolda gördü beni, çocuğun üstü ince diyo, dedim ki gayette kalın kat kat giydirdim montta giydirdim daha napim dedim manyak ya deli etti beni
tarafından
Boşver hiç muhatap bile olma öyle insanlardan her kötülük gelir
tarafından
Muhatap olmuyorum onla arama mesafe koydum herşeyin en iyisini ben bilirim çabasında, içli köfte yapıyorum içine tavuk kıyması koy diyo hamura, dedim bizim yöremizde tavuk kıyması koymuyorlar irmik koyuyorlar, tavuk kıyması hiç güzel olmaz
tarafından
Ay evet o nerden çıkmış bizde irmikli yapıyoruz Allahım ya hem ona neki böyle bulaşıklar işte
tarafından
İşte aman, bugün bende yavaş yavaş temizliğe başlayim diyorum, yıkanmış halılarım var temiz onları sereyim bu serili olanları da yıkamaya yollayim diyorum
tarafından
Daha erken değil mi kız ben diğer eve geçeceğim diye yaza o yüzden halı vs yikattirmiyorum bu Ramazan'a girmeden temizlerim yeter
tarafından
Aynen sen tanışacaksın taşınırken yıkat zaten kirlenmesin diye sarıyorlar poşete öyle kalsın ☺️ ben mutfak dolapları, buzdolabı, duvar yapim diyorum çocuklar varya 1 odayı anca yapıyorum günde
tarafından
Ah ah  burda bı abla var o yıkıyormus halı yıkamacı bile yok kız  sen aynen cocuklar var o yüzden kendi bildiğin gibi başla yavrum
tarafından
Neee ay kız senin şansın da hiç yok ha, kadın parayla mı yıkıyor, kendi evi alanı vardır halı yıkayacak orda parayla yıkıyordur, ama onlar daha temiz yapar halı yıkamacıdan ☺️ zaten evde uzak değil taşınacağın omuzuna atsan bile götürürsün kirlenmeden eve
tarafından
Aynen en son bı halıyı 30 TLye yıkıyormus işte ev yakın bebek olursa eğer başka birisi daha var eşim dedi o temizlesin evi boyası petekleri bittikten sonra sanada yardım etsin mutfağı toplasın yerleştirsin diye işte bekliyoruz bakalım evdeki askerin tayini çıktı o temmuz gibi gidecek sonra tadilat başlayacak evde bizde Ağustos'ta izne çıkıyoruz büyük bı ihtimalle ondan sonra taşınırız hayırlısıyla
tarafından
Biri çıktıktan sonra pisliği gerçekten az uz olsada oluyor, ya Fatma sana bişey danışıcam, şimdi kayınvalidemin 12 milyara dişleri yapılacak kayınbaba da ben yaptırmam diyormuş 6 milyarı eşim verecek ve kenarda kıyıda hiç birikmiş bir parası yok, misal o gece gündüz çalışıyor diye kıyıp markete bile gidince çok yüklenmeyeyim diyorum düşünüyorum, 2 çocuk var bide bez,mama derken masraflar çok, ama ailesinin böyle istemesi çok sinirime dokundu herkesin bir ailesi var sorumluluğu var, ben sıkışacam evde parasal konuda sonuçta, sen ne düşünüyorsun
tarafından
Valla bacım eşin ne diyor bu duruma birde başka kardeşi filan varsa eşinin herkes eşit miktarda versin bu devirde para kolay kazanılmıyor gerçektende ve çocuklu evin masrafı hiç bitmez kendinizi zor sokmayın ha gerekirse beklesin kaynanan ona ayrı biriktirirsiniz kendinizi sıkıştırmaya gerek yok, bizde çok sıkıntıdayız aldığımız maaş o gün bitiyor herkes bizi paralı zannnediyor ah bı içimizi bilseler ne zorluklar çekiyoruz
tarafından
Ben bile çocuk niyetine girdim düşünüyorum üstesinden gelebilirmiyiz diye, hem eşyaların borcunu ödüyoruz hem eşimin eskiden çektiği kredi borcunu bize aylık 2.000 - 3000 arasında birşey zor kalıyor oda yeme içmeye gidiyor o kadar zorki geçinmek bide izne çıkınca bizim maaslardan kesiyorlar sizdede oluyormu öyle
tarafından
Hah bak polis maaşı 6.500 ama deki ay sonu geldiğinde Sümeyra ne kadar paranız var 100 tl ya kalıyor ya kalmıyor, kızım 3 günde bir mama yiyor zaten bir mama parası 100 tl, annesidir vermesin demem ama belinde fıtık var 5 milyar verip özelde kendi fizik tedavi gördü 2 ay boyunca o kadar, yok canım bizde izne çıkınca kesilmiyor ney ise maaş yatıyor, 1 ay izne çıksak sadece terör parası vermiyorlar onu kesiyorlar, 2 milyarda araba aldı ayda onun taksidini ödüyo, ben işte masraflar var diye mutfağa küçük 4 lü sandalye takımı alim dedim baktım 800 dü onada dedim sonra dedi çünkü biliyorum sıkışıyor, ama ailesinin bu kadar sorumsuzca davranması beni üzüyor
tarafından
Ne diycemii bilemedim bacım tabi ailesidir verme diyemez kimsede onlarda anlasın sizi, biz valla Ocak zannıyla 11.000 alıyorum hepsi gidiyor inanki benimki bekarken çok harcamış hep krediye girmiş bide üstüne düğün masrafı eşyalar derken zor kaliyor bize harçlık aha bizde öyle 100 küsur kaldı elimizde 15ini bekliyoruz market var ona yazdırıyoruz onlarda geçiriyor fiyatın üstüne çok zor çok izinde bizdede kesiyorlar işte ohali batı maaşı veriyorlar oda 7.000 filan, bı bekle bakalım bacım sen hiç karışma inan sen kötü olursun ben hep gorumcelerimle kötüyüm yeni yeni iyi olmaya çalışıyorum
tarafından
Kayınvalidem Allah var beni çok seviyor, görümcelerim biraz kıskanç herşeyi kıskanıyorlar, bir tane var bahar diye o ben ne alsam aynısını yapıyor, görümcelerin ile niye aran kötüydü ki
tarafından
Ama eşim yüzümden anladı vericem diyince yüzüm düştü ondan, ama istemsizce düştü Kaynım var hiçbir işe yaramıyor evlenecekti mesela kızı kaynanayla birlikte oturma şartı koştu eltim nişanı attı o kadar da iyiydi ki çok iyi anlaşıyorduk, 1 kuruş yararı yok kimseye, görümcem de abarta abarta anlatıyor çünkü biliyor abisi verecek, ee bizimde bir ailemiz var çocuklarımız borçlarımız var, ben evime birtakım şeyler almak istiyorum almıyorum deliymişim o zaman bende alcam yani
tarafından
Ay benim gorumcelerdede var kıskançlık Allah'tan eşimle annesi babası benim tarafimda
tarafından
Kız işte biz kocalarimiza kıyamıyoruz ama ailesi kiyiyor inan bendede aynı bacım görümcem bizden önce evlendi abi para şunu alcam abi para bunu alcam diye diye çeyiz yaptı ondan sonra bana gelince herşey kötüye gitti sozde isteme zamanı kandırdılar beni ee nişan yapcaz dediler hicbirsey yapılmadı düğün zamanı bı nisanlik giydim onunla işte biraz hevesimi aldım ama bı söz masası yaptırmadım içimde kaldı hâlada aklımda onun üstüne herşeyimi yaptırmak için elimden geleni yaptım ama ne fayda para kocamdan çıktı Allah'tan benim kaynım yok zaten gorumceler eltiyede bedeller, siz yarısını verin gerekirse kocanla konuşursun diğer görumcelerin ve kayninda versin o haktır daha bebekler küçük ya günah degilmi onların hakkını yiyolar
tarafından
İstanbuldaki görümcem iyi en azından kültürlü ön görüşlü, diğer 2 si tencere kapaklar, zaten iyi olsakta iyi demezler bacım, çocuğu olmuyor diye ben teklif ettim 1 milyar yolladık birkaç milyarda onlar koysun tüp bebek yapsın 4 yıldır olmuyordu üzüldüm, ama gerçekten iyilik yaptıkça senden kötüsü olmuyor ne yazık ki ☺️ kıskansınlar bizim gibi gelin bulmuşlar öpüp başlarına koysunlar
tarafından
Allah yardımcın olsun kuzum, herşey geçiyor ama insanın içinde kalıyor çoğu şey, bende nişan masası yapmadım evim düzenim olsun dedim, çok şükür herşeyim var ama oğlum TV ünitesinin tutacaklarını kırdı, çekmece açılmıyor onu yenileyim diyorum, bide mutfağa küçük masa yeni modelleri çıkmış, ama alamıyorum onların isteklerinden sıra gelmiyo
tarafından
Benimde bı görümcem İstanbul'da  iki yıldır bı onunla tartışmadik anlayışlı dinler hiç ön yargılı değildir Allah var diğer İkiside işte idare eder biriyle konuşmuyorum düğünümden önce tartıştık bana ağzından geleni söyledi eşimde konuşmuyor, işte ne diycem biz çocuk dusumeyelim burdan gidesiye kadar diye düşündük borcumuz bitsin dedik gorumcem kocama demiski ee benim çocuğumun eşyaları var abi veririm sana ay bı üzüldüm nasıl ben çocuğuma birşey alamayacaksam yapmam çocuk yani niye onunda günahını alayimki kaynanam çocuk çocuk diye tutturuyor yok dedik biz istemiyoruz ondan sonra diyoki Fatma yanımızda biraz kalır çocuğa bakamaz filan  nasıl dellendim o zaman dedim bakamıyorum yapmam bende diye sustular, şimdi olsa bile cinsiyete kadar kimseye söylemeyeceğiz
tarafından
İşte sende haklısın valla bacım kocamizi düşünmekten bize fırsat gelmiyor en azından burdan gitmeden bı tane al batıda daha zor alman valla bende bu ay ovuslasyon testi alayım dedim yumurtalama günüm gününü tutmuyor diye alamadım bu ayın 15inde onun için para ayiracagim olmazsa bebek onuda alayım dedim deneyim bi
tarafından
Niye bakamayacakmışsın gül gibide bakarsın sen annesin sonuçta, uzak olmak daha iyi istediğin gibi büyütüyorsun karışan yok, onlardan uzakta doya doya büyütüyorsun çocuğuna, ovulasyon testi güzel oluyor yumurtalama dönemini biliyorsun kuzum en azından, hamile kalmak kolay olmuyor valla kuzum
tarafından
İşte Şubat'ta iki kez adet oldum ay Ocak geciktiydi Şubat başında oldum işte Şubat'ın sonunda yine oldum bitti şükür dünde bakalım bı gün arayla deneyelim dedik folik asitte kullanıyorum inşallah olur olmazsa da nasip artık bide ovuslasyon testi alırım dedim gebelik testinide aldim 1 hafta önce sonuç gösterenden bide şey alcam işte normal test onları bile netten alıyorum ay burda eczane bile yok
tarafından
İyiki internet diye bişey var valla :) senin adetin de düzensiz herhalde 1 ayda 2 kez olmak biraz fazla, düzensiz adette zor oluyor, ama kalırsın bence içime doğuyor birkaç ay içinde tutar gibime geliyo ☺️ bende internetten çaydanlık takımı bide çay bardağı istedim ama bardağın biri kırık çokta güzel içime oturdu :D
tarafından
Düzensizlik varda o şöyle oldu Ocak sonunda olacağım adedi Şubat başında oldum  bidaha olmam zannettim Şubat sonundada oldum  12 - 13 yıldır oluyorum ay her ay ilk günkü aşkı yaşıyorum adetimle  çok severim kendilerini  inşallah olur ya işte geçen gününü tutturamadık darısı bu aya bakalim

Ah ne güzel şeyler var ya bayılıyorum çeyizim için aldım bı sürü şey ama doyamıyorum hep almak istiyorum ama alamıyorum ☺️ artık bebek eşyaları bakıyorum  inşallah olur ya dua et bacım bize.
Kız iade et yenisini sipariş ver bardağın
tarafından
Dedim eşim boşver dedi ben 2 paket aldım 6,6 12 tane 1 tanesi gitti ama olsun daha 11 tane var desenli olduğu için üzüldüm düz olsaydı umursamazdım ☺️ ben Emaye aldım çaydanlık inşallah emayesi düşmez dikkatli kullanmak gerekiyo biraz, ben züccaciye mutfak eşyaları ve koltuklara karşı çok merakım var, evlendiğimde eşimin eksi ocağı vardı onu kullanıyorum hala Ocak almadık evlenince eee oda eskidi evleneli 3 yıl oldu benden öncede kullanılmış, ocakda değiştiresim varda işte biliyorsun kaynana sorunsalı var, yalandan bozsam mı acaba :D
tarafından
Yani bacım çok hayallerim var ama yapabilirsem :D
tarafından
Kız bende aldıydım ceyizime renkli bardak bide lav dedim iyidir dedim Allahım elle yikamama rağmen renkleri gidiyor altlıklarda üzülüyorum bende o kadar guzellerdiki iyice kötü oldular bende birini kırdım ya onada içim gitti  aman napim ilk evlendigim zamanlar o kadar titizlikle kullandım ki baktım özen gösterince birşey oluyor artık akışına bıraktım çaydanlığımı bile dört aylık evliydim o zaman çıkarttım  kıyamadım çaycıda yapıyordum çayı sonra soba olunca bari cikartayim dedim  ah ah nolcak benim bu halim yer yok diye kahvaltı takımımı bile cikartmadim çok üzülüyorum birşey olacak diye
tarafından
Kız Allah seni napmasin bozma aman nolur nolmaz ☺️ taksitli satan yerler yokmu ay öyle alsanız ben hep taksitle aldım memleketimden
tarafından
Ah ah benimde hayaller varda bakalım olacak mı şu borçları bitirip parayı çatır çatır yemek istiyorum
tarafından
İlla karta taksit yapan yerler vardır kaynananın dişi 12 milyar bize düşen 6 milyarı ödemek olcak ah ah bak illa yaptıracam demeseydi alırdım, bu yaştan sonra dişine kaplama yapsan nolur yapmasan nolur töbe 56 yaşında ☺️ bende kıyamayıp çoğu eşyamı kullanmıyordum sonra corona çıktı aman ölcez zaten kullancam ben kullanmazsam başkaları kullanır diye kullanmaya başladım :D bende çoğu şeyimi aldım, misal halılarımı ful ben aldım onlar almadı, koltuk takımları babam sağolsun onun parasıyla oldu, yatak odası eşime ait, bulaşık makinesi bana ait, bide züccaciye takımlarının hepsi bana ait, tabak falan o zaman Kütahya porselenden aldım hep yani çoğu şey yine bize ait, kayınbaba biraz paragöz bize ne yaptıysa düğünden sonra toplanan paralarla ona geri verdik düşünebiliyor musun ayy bak sinir geldi bana :D
tarafından
Sizi eşya borçları çok zorluyor eşya borçları bitse çok rahatlarsın kuzum emin ol
tarafından
Kız bizdede dediler beyaz eşya kız tarafına ait diye ben aldırmadım ben sadece mutfak eşyalarını aldım tabak çanak vs ve aile yük olmayım diye o zaman üniversitesi okuyordum okul kredisiyle aldım aileme çok yuklenmedim onlarda birazını aldı iki bilezik taktılar düğünümü yaptılar bizim memlekette oda çok tuttu ah işte kocamın bekarlık borcu olmasaydı biz rahat olurduk işte onuncu ayda mobilya bıtiyor beyaz eşyayı kapattık zaten bı sonradan derin dondurucu aldım onun borcu kaldı işte bu yaz bide ev kirası zorlayacak bizi kayinbabamdan istesek nazlanacak para yok diye işte ailem belki yardım eder inşallah atlatırız ya üzülüyorum her ay hesap yapmaktan
tarafından
Siz severek mi yoksa görücü usulü mü evlendiniz
tarafından
Severek evlendik, ailelerin haberi yoktu biz görüşüyorduk o zaman 27 yaşında idi, Adanalıyız ikimizde Kayseri'de görev yaptığı için adanaya gelince hep görüşüyorduk sonra evlenelim dedi ben hiç ciddiye almıyordum hatta engellemeyi düşündüm evlenelim diyince hahaha istemiyordum erkenden :D oda bana sormadan evimize geldi ben şok ailem şok, sonra o ara nasıl oldu o teşkalede baktık yüzük bile takmişiz :D siz?
tarafından
Ay ne güzel boşver kız iyi yapmışsınız.
Bizde benim memleketimde görev yapıyordu eşim tanıyordum ama konuşmuşluğumuz yoktu sonra Instagramdan takip attı bana kabul ettim öyle konuşmaya başladık ilk başlarda arkadaştık baktık böyle olmuyor sevgili olalım dedik ☺️ 5 ay sonra istemem oldu tabi biz geç istiyorduk ama ailem öğrenince biraz aceleye geldi istemeden 1 buçuk yıl sonrada düğün yaptık hem benim okulum vardı hemde görümcem bizden önce evlendi kayinbabam iki düğünü yapamam dedi bizde bekledik ama çok zor oldu ailem çok bulusmamiza izin vermezdi bizde ben okuldayken çoğunlukla bulusurduk sukurki evlendik koronadan çok korktuk düğün olmaz diye ama oldu şükür tayin çıktı Bingöl'e geldik bizde, eşim 91'li bende 96'lıyım
tarafından
Eşim 30, ben 22 yaşındayım, benimkide yangından mal kaçırıyordu sanki eşimde çok acele etti
tarafından
Kız olsun siz mutluysanız ha önce ha sonra fark eden birşey yok, baksana ne postlar yazıyorlar eşi döven mi dersin aldatan mı sen mutlu olmaya bak maşallah çocuklarınızda var çok şükür, eşinle eşim aynı yaşta o zaman ☺️
tarafından
Evet canım ☺️ valla birbirlerini iyi öldürmüyorlar, bu postları görüyorum kendimden geçiyorum, dünya hiç iyiye gitmiyor valla eşler birbirlerine zulüm ediyo resmen, ayy aldatmak ve aldatılmak asla kabullenemeyeceğim şeylerdir aşkından ölsem dahi kesinlikle ayrılırdım çok şükür hiç yaşamadım öyle bir durum
tarafından
Allahım kimseye yaşatmasın bacım bende kabul etmezdim şükür ki bendede olmadı öyle bı durum
tarafından
Amin kuzum, çok yoruldum bugün mutfak dolaplarını iç dış sildim, buzdolabının parçalarını söktüm yıkadım, sebzeliği banyoya attım iyice yıkadım, temizlik benim işimde 4 saatte salon ve mutfağı nasıl bitiriyorlar anlamıyorum ben 2 saatte dolap sildim zaten, bak bugün bitmedi bile mutfak yerleri yarın yapcam temiz halılarım var onlarıda Sercem
tarafından
Kolay gelsin yavrum valla temizlik çok zor ya bide çocuklu olunca daha zor
tarafından
2 çocukla daha zor oluyo, hadi oğlum iyi kötü duruyor ama kızım hiç durmuyor ağlıyor, emziriyorum, mama veriyorum bir yandan, bir yandan yemek yaptım, oğlumun karnını doyurdum, mutfak bitmedi bile olduğu kadar bugün yaptım bakalım, yarın eşim gece 11 de geliyor o yokken koltukları silerim koltuk örtüsü almış bugün ben istiyordum siler kurutur onu sererim artık, temiz halı sererim, perdeyi yıkarım anca kuzum
tarafından
Allah kolaylık versin yavrum biter Allah'ın izniyle sen yavaş yavaş yap boşver olduğu kadar artik
tarafından
Aynen kuzum oruca kadar anda bitiririm :D bugün mutfakta büyük işler bitti zaten, mutfak dolabı, buzdolabı, sebzelik çekmeceleri, yeri bide duvar fayans zaten onu silsem yeter
tarafından
Bende burdan taşınmak istiyordum sonra vazgeçtim dedim boşver taşınmak zor
tarafından
Yok yok bacım yerin rahatsa hiç taşınma tayin zamanını bekle çocuklarda büyür o zamana kadar biter Allah'ın izniyle temizlik
tarafından
Yerim iyi evim büyük ferah, ama ev sahibi satmayı düşünüyor diken üstündeyim satılırsa mecbur çıkacaz canım, inşallah satılmaz
tarafından
İnşaallah satılmaz canım ya
tarafından
İnşallah, yağ çözücü 1 şişe bitirdim elim artık yara olmuş ☺️ yağlı değil idi ama ben temiz olsun diye bol bol sıktım, erken kalktıp koltuk silcem sabah
tarafından
Kolay gelsin bacım, bende bı temizliğe giriştimi deterjan filan bırakmıyorum hep bitiyor
tarafından
Hiç sorma kendimizi kaybediyoruz ☺️ salona geçtim bugün koltukları sildim, kirli halıyı kaldırdım sildim süpürdüm temizini serdim, tv tozlarını aldım, şimdi çocukların karnını doyuruyorum yesinler cam silcem, kapı bitti :)
tarafından
Ooo oo yorulmussun yavrum çok yormadan yap bizde bugün arkadaşlara gittik ayıptır söylemesi mangal filan yaptık şimdi geldik eve
tarafından
Bizde yazın çok yapıyoruz kışın ise lokantaya gidiyoruz Adanalı olarak çok düşkünüz ☺️ hele hele bir avcar yapıyorum tavuğa, ete çok güzel oluyo adana usulü annem hep bana yaptırır, kaynanada
tarafından
Oh mis afiyet bal şekerler olsun canım, o nasıl oluyor avcar dediğin
tarafından
Tavuk olunca, yarım yemek kaşığı biber salçası, kimyon,tuz, bolca kekik, pulbiber, az karabiber, acı toz biber, 1 tatlı kaşığı yoğurt atıyorum çok güzel oluyor mangalda. Et olursa Pulbiber, tuz, 1 tatlı kaşığı biber salçası, atıyorum güzel oluyor
tarafından
Bunu bidahakine deneyeyim  eminim çok güzel olacak teşekkür ederim kuzum
tarafından
Ama et olursa sadece biber salçası, pulbiber, tuz, yağ koy, tavuk olursada pulbiber, salça, kimyon, ve kekik bol kullan, adananın kebabının en büyük özelliği baharatıdır baharatı bol
tarafından
Tm canım yapınca böyle deneyeyim
tarafından
İnternetim bitmiş giremiyorum fazla, oğlum sağolsun video izlemekten
tarafından
İstersen instagramin varsa takip edebilirsin beni ismail_sumeyra01 kullanıcı adım
tarafından
Tm canım takip atıyorum, fatmaserkanbozan bizde ☺️
tarafından
Canım deprem olmuş iyimisiniz biz hissetmedik burda
tarafından
Ayyy fatma ödüm koptu, buzdolabı sallandı eşimde evdeydi ben direk salona girdim eşim depremin etkisiyle kalkmıştı, bebeği al dedi bana aldım oturdum bir köşede şiddetliydi ama 4.2 çok hissettik bide en üst kattayım
tarafından
Oww en üst kat daha çok sallanıyormuş ay valla deprem olurda burda nasıl olur Allah bilir ay yedisuda sallanıyor arada bı, bide biz gelmeden deprem olmuş burda büyük bı deprem bekleniyormus deprem üstü Yedisu olan fay hattı burdaymis ya Allahım korusun hepimizi bacım
tarafından
Çok zordu eşim evde olmasaydı baya telaş yapardım bende ev resmen bir gitti yana kaydı gibi buzdolabı sesi geldi ben anladım kahvaltıya kalkmayan kocamı deprem uyandırdı helal olsun :D
tarafından
:))))) sen bidaha kalkmayınca deprem oluyor de, Allah korusun yine yaşatmasın tabi
tarafından
Hahahaahha denicem bunu :D çocuklar da uyanmıştı babalarının telaşına kuzum
tarafından
Allah bağışlasın yavruları masallah İkiside birbirinden güzel ❤️
tarafından
Boncuklarım onlar benim, ama oğluma az önce vurdum hafifçe, çünkü temiz halıları serdim mutfak dolabı her ne varsa koltuklara kadar sildim temiz halıya nar ekşisi döktü yorgunluktan öldüm zaten içimde acıdı vurduğum için :( çok üzüldüm, ama onun bugün 100 cü vukuatı, bardak attı kırdı vs çok yaramaz
tarafından
Sağol canım o senin güzel bakan gözlerin ♥️❣️
tarafından
Kız yazık ya işte çocuklar hep yaramaz oluyor büyüdükçe akillaniyorlar ama anne terliği yemedim demesin :) seninki hafif dokunuş olmuş ama işte sende o kadar emek verdin çocuklara bı yandan baktım sende haklısın yavrum :(
tarafından
Çok emek verdim bütün odalar bugün bitti hem onlarla ilgilenip hem temizlik 4 gün sürdü derin temizlik, ama bacım bardak kırdı, balkona çıkıp giriyor benim haberim olmadan, yani daha neler neler :( hiperaktif bide bugün parka yolladım babasıyla napayım
tarafından
Kız işte sende çok haklısın ben olsam kafayı yerdim Allah sana peygamber sabrı versin bacım babası evde olunca ona ver hemen çocukları oda seni anlar zaten zor olduğunu anne olmanın
tarafından
Anlıyor çok şükür evde olunca çocuklarla o oynuyor babasını dinliyor oğlum korktuğu için :D babası kızıyor :D çocuk zor bide 2 tane daha zor ama onların bir gülüşü yeter, acılarını göstermesin Allah
tarafından
Aynen öyle yavrum boşver kırıp doksunler canları sağolsun onların Rabbim acılarını göstermesin
tarafından
Namaz kıldığımda her öğün onlar için dua ediyorum canım hep iyi olsunlar iyi insanlarla karşılaşsınlar diye :) sanada Allah'ım bir Yavru nasip eder inşallah çocuk berekettir huzurdur
tarafından
Birgün hamile kalır doğum yaparsan bu sözlerimi hatırla " doğum anı bebek doğunca insana otomatikten ağlama geliyor anne oldum benden bir can çıktı onu ömür boyu korumalıyım, sarmalıyım diye insanın hafızasından geçen cümleler bunlar oluyor, o an inşallah geldiğinde çok çok daha iyi anlayacaksınız balım, bir mucize gibi doğum anı ve çok heyecanlı
tarafından
İnşallah banada nasip olur yavrum çok dua et olurmu banada bende istiyorum bakalım rabbim ne bize nasip edecek hayırlısı olsun artık, yarın kandilmis oruç tutayım dedim sanada söyleyim belki duymamissindir bende nette denk geldi gördüm .
tarafından
Ben oruç tutuyordum kızımın borcu duruyordu sütüm yok derecek kadar azaldı :( ama tutarım kandillerde çok sevap
tarafından
Hayalim hafız olmak deniyorum çalışıyorum ama çok zor, bayadır namazda kılıyorum, ölüm bir nefes kadar yakın, mezarda namaz kıldın oruç tuttun mu diyorlar kuzucum bu dünya insanları kandırıyor :)
tarafından
İnşallah hayaline kavuşursun yavrum, Rabbim bizede bol imanlı yıllar nasip etsin namaz bı ara kıldım ama sonra okul vs nasıl kilcam dedim bide açığım okulda zorlanırım kıyafet vs goturmekte dedim şeytan o an alt etti işte, böyle oruçlar oldukça kandillerde tutmaya çalışıyoruz
tarafından
Benim oruç borcu bayadır varya inşallah birgün onlarida tutarım
tarafından
Ne yapsak kâr kuzum, sen yapabildiğin kadarıyla yap Allah kabul eder ❣️
tarafından
Bugün giremem belki eşim gece 11 de gelecek ben eşimden bağlanıyorum internetim bitti sağolsun oğlum video izledi :D girdikçe ara ara yazarım kuzum, Allah kabul etsin şimdiden tutuyor isen :)
tarafından
Saol kuzum tutuyoruz şükür eşimle beraber oda işe gitti ona birazcık zor olcak işte
tarafından
Sorun yok canım Allah sizlerin oruçlarınıda kabul etsin hayırlı kandiller tekrardan ❤️
tarafından
Sağol kuzum. Yeni girebildim hem misafirlerim vardı komşularım geldi çocuklar bide gitmedi biride burda yatacam diyordu çocukların baya 12 ye kadar oturdular yeni girebildim :) yatağa giricem inşallah
tarafından
Ay bizde dün orucu açtım yemekten sonra uyuyakaldık arayan arayana aileler merak etmiş bunlar bizi aramadı diye bı ara uyandım onlara cevap verdim yine uyudum :))
tarafından
İnsanın vücudu yorgun düşüyor, mayışıyor ya iftarı açınca :D bende öyleyim baya gözlerim gider, kızımın borcunu tutunca bide birden yiyince biraz uyuşuyor gibiydim, bende Revani yapmıştım, çay yaptım, karşı komşumun burnuna kokmuş 1 veya 2 dilim verebilir misin dedi. Dedim kız bana gel çayda koyuyorum yeriz dedim, çocukları falan geldi yedik, sonra alt komşumda evde tekti oda geldi baya oturduk, benim oğlumda çocuklarla oynadı sonra terlemiş koşmaktan oğlum onlar gitti yatağa girdik kusmaya başladı, öyle heryer batmıştı
tarafından
Ne güzel ya komşularının olması eşim izin vermiyor buranın yerli halkıyla görüşmeme asker eşleri de bana uzak kalıyor evleri eşimle gidersem anca öyle gidiyorum diğer türlü tekte götürüp bırakmıyor beni kıskanç biraz :(
Ay oglanada şerbet filan verseydin benim midem kötü olduğunda hep iyi gelir
tarafından
Komşularım güvenilirdir yani öyle yanlışları olmaz,, gelirler otururlar birşeylerini görmedim kuzum
tarafından
Benimkide izin vermiyordu tanıdıkça karışmıyor, giremedim biraz ailevi konularım vardı
tarafından
Canım sıkkındı kuzum girdim çok şükür
tarafından
Ay iyi ol hep sen üzme canını konu her neyse
tarafından
Benimde bikac gündür moralim bozuk gibi neyim var onuda bilmiyorum eşim çocuk konusunda vazgeçtim dedi üzüldüm biraz dünde öylesine erken gebelik testi vardı onu yaptım negatif çıktı ama daha adetime iki hafta var, işte istemiyorum dedi ama bu ayda olmazsa diğer aylar denemeyiz dedim artık nasip
tarafından
Deneyin kuzum neden vszgeciyorsunuz hemen, yıllarca deneyip olmayan var, siz daha yeni başladınız denemeye, sürekli deneyin ama sen hamile kalamiyorum diye hiç üzülme stres yapmakta etkiliyor hamile kalmamayı, aklına bile gelmesin ama korunmayın olur öyle düşünmeyin
tarafından
Benimde moralim bozuk, ya kaynananın derdi hiç bitmiyor, şimdide umreye gidecekmiş onuda eşim vercek artık psikolojimi bozdular abarttılar cıvkı çıktı. Eşimle ksvga
tarafından
İlk zaten o istedi ondan sonra bende istiyordum tm olsun dedim geçen ay zamanlama yanlıştı olmadı bu ay denedik sonra bizim sıkıntılar aklına gelmiş borç filan eğer bu ay olmazsa bikac ay bekleyelim dedi en azından mobilya borcu biter dedi evide taşımış oluruz dedi herşey üst üste geliyor dedi ev taşıma izin filan dedi biz yıpranırız dedi bakalım adetimi bekliyorum eğer olmazsa yazın izin dönüşü evin taşımasını hallerinde dusuncez insan üzülüyor ama bacım eve anlamış şimdi içinin masrafları verecek oda 15-16 bin izne çıkarsak ondada en az 10 bin gider araba filan kirayacakmis ee iki aileye gidilecek gider o kadar çocuk olursada aralığa gelir doğumu onada para lazım işte, bende başladım para biriktirmeye eşimle ortak biriktirmek isteyince olmuyor ben ayrı hesap açtım :)
tarafından
Aaaa gidecekse kendi hayrına gidecek kayınbaban niye vermiyor ay bunlar iyice size göz dikmiş ben yok diyorum olsada onlar bize zordayken verdiler biz isteyince, onlar isteyince borç var diyorum eşimi alttan alttan aklına gidiyorum yoksa bizide yerler
tarafından
Kız 12 milyar diş dedi eyvallah,  ondan önce telefon dedi eyvallah,  Şimdi de umre, valla yalandan birşeyleri bozacak masraf çıksın ona, ocak bozacak diye paylaşınca işte  ne gerek var psikolojin iyi değil dedi burdakiler hahahaha :D valla böyle yapıyorsa bir adam bende böyle yaparım
tarafından
Hak etti benimki artık yani, sanki çok zengin kendi, valla evi için masraf çıkaracam ki dışarıya yediremesin
tarafından
Yoksa çok sömürürler, napayım eşim onların her dediğini yapmak zorunda, ver diyince veriyor,  kaç milyar para yediler sayamıyorum. Beni affetsin ama ona masraf çıkarıp evin içindekileri yetişemesin ki param var diyip veremesin başka çare bırakmadı
tarafından
Kız işte kaynanangil düşüncesiz yeter artık adam evlenmiş bırakın yakasını boşver sen evinin ihtiyaçlarını al gerekirse boz öyle al hakkını yedirme
tarafından
Öyle yapıyorum kuzum mecbur kaldım, ocak alcam diye başına geçtim zaten
tarafından
Almam demiyo zaten alır biliyorum
tarafından
Kız işte biz kıyamıyoruz kocalarimiza hata bizde ben artık acımıyorum alıyorum para kenara atıyorum napim çok harcıyor benimki gereksiz ne varsa alıyor
tarafından
Kız nerelerdesin iyimisin
tarafından
İyiyim kuzum internetim bitti ya hani ondan giremiyorum, eşimden bağlandıkça ilk sana yazıyorum direk giriyorum buraya :) evde artık girebilirim :) wifi de yok keşke olsa, kenara attıkça harcıyorum ben ama biraz cebinden çıksın istedim kuzum ki rastgele para veremesin herkese
tarafından
Çocuklara veriyorum artık al oğlum kır diye hahahh :D böyle biri değildim ben çok idareci idim baktım 12 milyar öyle verdi umreyede bir 20 milyar istiyorlar dedim öyleyse paran çoksa al dedim bende :D
tarafından
Sana yazamayınca bende boşluğa düşüyorum cidden :D hiç görmedim ama Can bağı oldun bende, böyle bir plartfomda kimse güvenemiyor herkese ama sen iyi birisin
tarafından
Allah seni :) çocukta diyomus baba anne dedi kır diye dikkat et aman al yavrum taksitli bı yerle anlaş güzelce aylık ödersin boşver kaynananın bu yaştan sonra bakıma ihtiyacı yok umreyede gidecekse yıllarca birikim yapsaydı oda kendi verseydi
tarafından
Allah razı olsun yavrum bende merak ettim yazayım dedim bı
sende iyisin çok iyi birisin gerçekten :) bende bikac gün yazisinca insanda bağımlılık oluyor demekki Sümeyra nerelerdesin diyom :D
tarafından
Ay depresyona girdim resmen sabah kalktım ödemelerin yarısını gönderdim yarısı kaldı onlarıda öğlen halletcem ayın 15i dedimi öğleni bulmuyor paranın bitmesi ya iple çekiyorum 15ini paraya kavuşmadan gidiyor :D çıldırcamm :(
tarafından
Valla bizde maaşı alınca direk tiko krediye kesiyor balım, ayın 15 inde alıyoruz maaşı bizde şuan herhalde 300 ya var ya yok - ye düşmesek iyi :D
tarafından
Kızı aşıya götürdüm yavrum çok ağladı :D görsen böyle zor tuttum onu kıyamıyorum ben bende ağlıyorum resmen :D oradan geldim kahvaltı hazırladım eşimde evde ya o ara telefonunu kaçırdım açtım internetini
tarafından
Yapma ya bende dayanamam kesin sulu gözüm biraz :(
tarafından
Ateş yapar dedi onu kafaya taktım biraz, ateş çok önemli havaleye kadar gider Allah korusun Ateş düşürücü verdim, bide bu iğne bebek felci iğnesi olunca daha bir tedirgin oldum
tarafından
Bizimki farklı banka Allah'tan maaşın olduğu hesap farklı hemen ondan alıp ona atıyorum otomatik kesmese bile ben geciktirmiyorum hemen ödüyorum, hesap kitap bende :) kocam yoksa geciktiriyor :D
tarafından
Aman dikkat et yavrum kontrol edersin sen arada Allah korusun kötülüklerden ay
tarafından
Ayyy hiç para işine girmem, hesabına kitabına karışmam çünkü az bir eksik çıksa benden bulacak ne yaptın diye :D böyle kafam daha rahat al diyorum alıyor, ver diyorum veriyo, ben araklardım biriktirirdim oda biliyo o yüzden para hesabı onda :D hahahahahaha
tarafından
4 yada 5 saat riskli dedi ateş için bu 5 saat geçseydi hayırlısı ile, ilaç veriyorum
tarafından
Geldi öğlen yemeğe geriye kalanlarıda ödedim bitti şükür elde kalan sıfır elde sıfır :D ay süt filan istedim gitmiş 3 paket süt 3 paket margarin 2 pide almış normal Bakkal gibi bı yer var oraya yazdırıyoruz bazen dedim onları ode hepsini dün hesap 728di bugün şu aldığı üç beş şeyle ne demişler biliyonmu 790 ödemiş dedim a101de süt 5 lira hadi say üç tanesi 15 margarin hadi 3 TL diye dusun dedim 9 lira pide 6 TL, 30 lira olması lazımdı dedim bunlar ne kadar üstüne koymuş dedim git sor niye bu kadar diye ayıp valla ya ekliyorlar üstüne aldığımız birseu yok ha bı a101den peynir vs alıyoruz geriye kalan sebzeyi Filan o bakkaldan alıyoruz adam iki katı satıyor ya valla ayıp askerden geciniyorlar
tarafından
Aman yavrum dikkat et çocuga gecseydi şu saatler bı Allah'ın izniyle
tarafından
Askersiniz diye fiyatları pahalı söylüyor o zaman, milletimize bak askere polise destek çıkacağı zamanda
tarafından
Kız bizim oralarda hiç böyle yapmazlar burda on metrelik yoldan birşey gelecekse 50 TL istiyorlar çok şeyler sömürücü
tarafından
Yani ayıp, Bingöl halkı öyle zengin değil Fakir yerler bu kısımlar onlardan kestiğini bizlere yüklüyorlar, benide arkadaşım aradı hiç aramıyosun dedi, bende siz aramıyorsunuz önceden arardınız sanki işiniz bitti aramıyor gibi hissettim dedim, sıkılınca arıyorsunuz sanki dedim lafımı söyledim valla
tarafından
Eşim kurnazdır öyle şeyleri pek yemez :D
tarafından
İyi yapmışsın boşver hep biz insanları düşünecek değiliz ya benimde iki samimi arkadaşım var okuldan biri hamile diğeri bekar ay ben acaba hamile olabilir miyim diyorum şöyle hissediyorum böyle hissediyorum diyorum yok diyolar bı umudumu kırıyorlarki mesafeli konuşuyorum artık üç gündür başım ağrıyor bacım arada bı kasıklarım belim adetimede geçen aya göre 11 gün kaldı inşallah yine hüsrana ugramam
tarafından
Kız benimki dikkat etmemis sonradan evde fark ettik ben bı baktım niye bu kadar gönderdim adamın hesaba dedim bu kadar tutması imkansız dedim etiket yok ne yok rasgele fiyat veriyorlar
tarafından
Bazen kasık ağrısı bebek yerleşmeye başlayıncada olur kuzum umudunu kaybetme, yani yok falan diyip heves kırmanın ne anlamı var moral vermek yerine, folik asit kullan dene bacım, yine en doğrusunu Rabbim bilir o vereceği en doğru zamanı bilir, kucağını hiç boş bırakmasın inşallah, gurbet elde sana yoldaş olsun, takma onları boşver, böyle arıyordu aramadı ben ariyim dedim böyle sanki samimiyetsiz gibi konuşuyordu onca derdini dinlediğim biriydi, şimdi dertleri bitti ya aramıyo
tarafından
Bidaha gittiğinde eşin fiyatları yazsın hesaplayıcıdan hesap yapsın kuzum fazla söylemişse eğer yüzüne söylesin ayıp yani
tarafından
Folikte kullanıyorum bacım eşim takılıyor folikli seni diyor :))) işte gebelik testi sipariş verdim tekrardan onları bekliyorum bı gelseydi adet gününe kadar
tarafından
Yazıyor adamlar mesela sebze yazmışlar ayrıntılı yazsana be adam neyin ne olduğunu anlayalım bı arkadaş domestosu 40 TL'ye almış bide kucucuktu diyo, burda bı a101 var 2-3 tane bakkal gibi birşey bide adlarını AVM yazmislar :D bitanede cello var yaşlı adam herşey var onda ama iki katı fiyat bı kurtulsaydik burdan eşim merkez için dilekçe yazalım dedi yok dedim merkez batı maaşı alıyor biz zaten maddiyat için geldik buraya idare etcez artık
tarafından
Bende adet olmadım büyük ihtimal bu ay gecikecek, olsam diye bekliyorum :) böyle küçücük olsa ne güzel anne olursun yav
tarafından
Yok kız eşim terör maaşı alıyor batı parasını almıyoruz biz batıya göre fazla alıyoruz :) gelseniz ne güzel olur yakın olurduk
tarafından
Ay inşallah olurum yavrum çok istiyoruz bakalım hayırlısı Rabbim ne zaman nasip ederse artik
tarafından
Yok ay askeriyede batı maasiymis arkadaşı varda orda o dedi, batidakiler şimdi evliler 7 bin küsür biz burda 10.900 filan yatmış merkez batı kıyafetide giyiyor bende çok istedim merkez ama maaş şey olunca zaten direkte buraya arttılar bizi Karlıova bile çok güzel ya orayı bile sevdim :D buraya göre bin kat iyi
tarafından
https://video.haber7.com/video-galeri/182389-iki-aydir-turkiyede-koronavirus-vakasinin-gorulmedigi-tek-ilce

Bizim bura TV'ye çıkmış :D korona yok diye bı sorun insan varmı diye :))))
tarafından
Merkezde herşey ayağının altında heryere gidiyorsun avm kıyafet alışverişi olsun, merkezde heryere 5 dk da gider gelirsin
tarafından
Karlıova da terör olayları çok bacım, yerin daha sakin şuan, hahaha dur izliyim, doğu insanı komik ya :D
tarafından
Aynen Bingöl merkezide gördük güzel ama Erzurum daha güzel keşke oraya çıksaydı tayin ama orada merkez batıyla aynı :(
tarafından
Ay Karlıovada insanlar maske bile takmıyor kimse ses etmiyor ya o kadar çok tehlikeliki ora
tarafından
Evet terör çok, Bingöl güzel ya terör olayı olarak, ayyy bu adam beni delirtiyo arkadaşı aramış düğünü oluyor Elazığda düğünü var diyo ki Sıkışık isen paraya ihtiyacın varsa bana söyle atarım bra diyo ayyy sinir oldum ya, duramıyor bu adam illa birilerine para vercek
tarafından
Adam düğüne çağırıyor bu diyo sıkışık isen yoksa paran yoksa atayım, adamda hastalık olmuş :D
tarafından
Kız bize versin o zaman bende sana veririm hemen :) benimkide öyle bacım kayınbabayla konuşuyor bazen diyo göndereyim hemen dün yeni tasinacagimiz ev sahibi para istemiş şimdiden arıyor vercem bende kapattım sen bilirsin dedim oturdum ağladım ne zorluklar yaşadık neler çektik kredi kartları vardı eşimin gittiik kapattık filan düğün zamanı ve önce çok kötüyduk sonra baktım eve tasinacaginiz bebek niyetimiz var eşim ödemeleri bı ara geç ödedi kredi puanı düştü kredi çekmiyor daha kredi kartını açalım dursun kenarda dedi dünde hemen ondan verecekti çok kötü oldum sonra vermemis sesim kötü oldu diye korkuyorum yine aynı sorunları yaşayacağız diye tüm altınları sattık borç yarıladı ama bundan kayinbabamgilin haberi yok :)))) yazın öğrenecekler
tarafından
:D ay adam gönder dese napcak kendini sıkıştıracak ya bizimkide arkadaşına borç verdi bı yarısını çocuk verdi diyoki acelesi yok lan istesene işte versin yok diyo beklesin onlar keyfini keyif ederken iyi bize gelince yok
tarafından
Altınları satmak kötü olmuş zor gününde aslında onlar sana lazım oluyo, benimki bilmiyor parasının kıymetini valla sana versem içim yanmaz ama kayınbaba durumu var, o çocuk düğünü olacak sırf kız kendine yarım kilo altın istemiş, 5 i biryerde istemiş düşün yani, parası olmasa alamazdı zaten :)) benimki de verim ha verim ahhhhhh askkmm ahhhh, bu adamı elime alıp dövcem, ocağa bakcaz ha bakalım de bakalım diyoruz, ben napayım diş dedi eyvallah dedim, umre diyo, bu adama böyle diyo bende oturup ağlayacam az kaldı :D
tarafından
Ay bende besi bı yerde istedim almadılar bı küçüğünü aldılar :( ay inşallah birgün her istediğimiz olur ya hayallerim çok var ah ah
tarafından
Benimde çok hayalim var, koltukların rengi açık onları değiştirim filan yaparım da gereksiz görüyor eşim
tarafından
Ocak alsam, koltuklar yapsam kafi ama oyalıyo beni, ahh ;( çok üzülüyorum
tarafından
Bende değiştirmek istiyorum genç işi alayım diyom gittim ilk misafir odası dizer gibi evi yaptım TV ünitesini sehpaları sevmiyorum koltuklarida köşe koltuk istedim almadık pişmanım :(
tarafından
İyi kötü taksitle alınır bacım ikna et sen onu
tarafından
Ben hiç beğenmiyorum artık eşyalarımı hepsini satıp yeni alasim var ama kabul etmiyo, illaki kırılması mı lazım, işte o anki pembe duygularla yanlış eşya seçimleri yaptık
tarafından
Böyle ben koyu gri gold uyumunu seviyorum, keşke alabilsem ağır renk alırım
tarafından
Kırılması lazımsa kırarız deseydin
tarafından
İnşallah istediğin olur yavrum bende burdan giderken değiştirelim diyom ama bakalım yatak odam iyi seviyorum eşim seçmişti :D kahverengi o dursunda şu koltuklara bı el atsaydik gitmeden iyi olurdu
tarafından
Bende koltuktan şikayetçiyim aslında ben başka eşya beğenmiştim pahalıydı onu almadı düğün zamanı bu eşyalar daha uygundu bunu aldı, aklıma tükürim niye alim demedim
tarafından
Bende keşke buraya bu kadar eşya almasaydim diyorum keşke modalifeden çeyiz paketi alsaydım diye çok kızdım kendime
tarafından
Aman neyi yapmak istiyorsa yapsın isterse hiçbirşey almasın ben laf anlatmaktan Fatma çok yoruldum, artık bıraktım yani derman kalmadı bende
tarafından
Eşine söyle beğenmiyor isen sat eşyaları onların parasına yeni eşya al daha mantıklı :)
tarafından
İşte onunda seni dinleyip anlamasi lazım ama bazen kulakları duymuyor bu erkeklerin
tarafından
Kız aslında biz bu evden hiç eşyaları götürmeyelim dedik biri yeni evleniyor eşini getirecekmis buraya onunla konuştuk büyük bı ihtimalle fiyatı fazla buldu kabul etmedi :D
tarafından
Sanki herkese kulağa açık bana tıkalı gibi hissediyorum, huzuli diyo eşyaları değişmek
tarafından
Ne kadar dediniz
tarafından
Dedim ki altınlar kolyesinden tut küpesine, bileziği 100 milyar harcamış çocuk, eşya şu bu dedim sanki kız herşeyin en iyisini istiyo dedim, yok oyle bişey çok yardımcı oluyormuş kız falan, hıı dedim çok belli olduğu ben sana daha çok yardımcı oldum altın kolye istemedim, bileziğim ve küpem var sadece dedim, gümüş kolye aldı sadece o kadar
tarafından
28.500 aldık biz bacım nakiyeydi kurma ücreti filan 30 buldu bizde 29 dedik daha 6 aylık eşya yatak odasında 2 ay uyuduk içerde uyuyoruz hava soğuk diye oda olmadı
tarafından
İşte ne diyimki bacım sizin yuvanız birşeyde diyemiyorum inşallah herşey düzelir şimdi birşey desem olmaz karisilmiyor işte insanın içine tayin zamanini bekle bakalım sende o zaman söyle bunları burda satalım orda yenisini alalım diye
tarafından
Valla ya satılacak yada yenilenecek çünkü taşınırken bunlar mahvoluyor zaten, 2 gündür hastayım boğazım şişti böyle türbentle bağladım bide çocuklar durmuyor heryeri dağıtıyorlar kendimi zor kaldırıyorum valla
tarafından
Sabah daha kötüydüm :( gargara falan yaptım şuan biraz daha iyiyim, eşimde evdeydi normalde izinlerini yaktılar büyük elçi geliyormuş o yardım ediyordu çocuklara bakıyor mama veriyordu oda olmayınca zorlanıyorum
tarafından
Çok geçmiş olsun bacım doktora filan gitseydin niye böyle olduki üşüttün mü
tarafından
Büyük ihtimal üşüttüm kuzum aşıda yağmur yağıyordu ondan olabilir diye düşünüyorum
tarafından
Bir yandan da adet oldum
tarafından
Çok geçmiş olsun yavrum tekrardan nane limon filan iç veya Gripin kullan o hemen geçiriyor
tarafından
Oy adet daha zor benim son 10 gün kaldı geçen ayın tarihine göre sanki bugün karnım ağrıyor adet olacağım gibi yine hüsrana uğramak istemiyorum ay
tarafından
Ben hasta olduğumda baya bir kötü oluyorum ama hiç belli etmiyorum, eşim diyo mesela hasta olunca bile gülüyorsun yemek vs günlük hayatına devam ediyorsun diyo, komşu kapıyı çaldı sanki girecekti eve ben hastayım diyince gelmedi :D bilerekte dedim çocuklar uyuyordu döşek sermiştim bir yandan yemek yapıyordum pek müsait de değildim, oda rengin baya gitmiş belli hasta olduğun dedi
tarafından
Uğramazsın kuzum nolcak, baktın 1 sene olmuyor doktora gider yumurtaliklara baktırırsın
tarafından
İyi yapmışsın ay bende sevmem hiç müsait olmadığımda birinin gelmesini sen fırsat buldukça dinlen yavrum iyi kötü eşinde yardım ediyor sen biraz dikkat et atlatmasi zor olur
tarafından
Bekliyorum bakalım yavrum eğer adet olursam yumurtlama testi alcam onuda deniycem hayırlısı artık
tarafından
Bence ben sanmıyorum ovulasyon testiyle olacak şey değil kuzum, ben hiç kullanmadım gelişi güzel olmuştu tuttu ikiside
tarafından
İşte bende adet düzensizliği var kuzum yumurtlama günlerim hep değişiyor bu ay kendimi dinledim ama adetten sonra bı o tarifteki akıntım oldu bide geçenlerde öyle oldu gibi işte bende yıllardır adet oluyorum yumurtalama gününü takip etmek aklıma gelmedi :D bundan sonra çok dikkat ederim artık :)))
tarafından
Haaa doğru balım seninki düzensiz ben hiç yaşamadım öyle gerçekten ha gelişi güzel öyle rastgele, adet düzensizliği olunca çok zorlaşıyor gebelik ama sonunda yine kalıyorsun olur sabır kuzum böyle şeyler, bende 9 ay bekleyemiyorum
tarafından
İşte 7 ay oldu evleneli daha bir aydır istiyoruz bakalım ne zaman sürpriz yapacak bebisimiz :) adet düzensizliği için alacağım yavrum ovulasyonu çok kişi tavsiye etti bide onu deneyim :)
tarafından
1 ay daha erken kuzum olur kendini strese sokma, streste çok etkiliyor kalmamayı
tarafından
Benim Kayseri'de eski oturduğum yerde eşimin polis arkadaşının eşi vardı o zaman o hamile olduğunu öğrenmişti bizde deniyorduk oğlumu işte ben kalamamıştım bize davet etti eşim çaya, girer girmez dedi ki Beni Gebe halimle yürüttünüz diye gülerek, sürekli karnını tutuyordu yemin ederim ben çok üzüldüm eşimde üzüldü, sonra ağladım gizliden, o durumu çok iyi bilirim, sonra bende hamileymişim haberim yok 4 haftalık olmuş karnımda hamile değilim diye üzülürken ;D
tarafından
Hiç sorma yatıyorum kalkıyorum düşünüyorum ya
tarafından
İşte benim dönem evlenen tanıdıklarım arkadaşlarım hep hamile arkadaşım sürekli anlatıyor filan ona çaktırmıyorum ama bende çok üzülüyorum sen beni çok iyi anlarsın bu durumda :( sanki insan olmayacakmış gibi düşünüyor tutmayınca
tarafından
Evet öyle hissediyor insan, ama benim arkadaşım çok nispet yapıyordu bariz belliydi, o 7 haftalıkmış ben 4 haftalıkmışım meğer o zaman bende hamileymişim, o doğum yaptı 3 hafta sonra ben doğurdum :D yani gerçekten bilemiyorsun yok diyorsun bir bakmışsın hamilesin
tarafından
Ay bendede öyle olur inşallah bı bakmışım hamileyim :) ama öyle yapılması çok ayıp gerçekten ben bile Allah nasip ederse bebeğim olursa 4 aylık olana kadar yada kalp atışını duyduktan sonra ailelere söyleyeceğim hemen nazar değiyor hele eşimin halalarin gözüne batiyorum ya böyle fesat olamazlar kızı bizden iki ay sonra evlendi hamile esime diyor hani siz niye yapmıyorsunuz çok ayıp ya ben öyle soruları hiç sevmem
tarafından
Bende, milletin yatağını soruyorsunuz resmen çocuk yapmıyor musunuz diyerek, ayy fatma eşimin sülalesinde de çok kıskançlar var beni hele hele, eşim sadece okumuş bir işi var ondan çok kızlar istemiş eşimi eşim hiç istememiş benimle evlendi ya düşmanım çok oldu, dayısının kızı bunu seviyormuş dayısı bana resmen düşman
tarafından
Oh oh sefam olsun kıskananlar çatlasın, onlara inat 1 çocuk yap 2 çocuk yap olmadı 3 yap ohhh olsun onlara :D
tarafından
:))))) ilahi bacım ya işte halalari çok fena onlarda küs olduğum görümcemi dolduruyorlar bize karşı :D çok giciklar ya bı alisamadim onlara
tarafından
Eşin ailesine ısınmak her zaman zaman alır bacım değişik insanlar, dıdısının dıdısı onlar Boşver, bir insan dolmaya karşı müsait ise kendi kendine bile kurulur boşver, bende görümce olcam ama çok iyi olcam
tarafından
Allah'tan uzakta yaşıyorumda kafam rahat, sen çok iyi görümce olacaksın eminim ben ;)
tarafından
Çünkü benim kardeşimin karısına kötü davranmak gibi bir lüksüm yok :)) kardeşimin bir diğer yarısı olcak severim hemde çok iyilik yaparım, ben kardeş gibi görürüm valla hiç görümceyim diye ağırlık yapmam
tarafından
İşte onlarda kıymetimizi bilirlerse :) benimde iki erkek kardeşim var daha küçükler sevgililerine iyi oldum karılarınada iyi olurum :))
tarafından
Öyle olmak lazım yoksa ayrılıp gitseler insan kendini kötü hisseder
tarafından
Aynen öyle ben bide kardeşlerime çok düşkünüm çok üzülürüm
tarafından
Tabiki bide senin yüzünden diyip suçlayabilirler, benim ablamda öyle görümcelik yapamaz o konuda safız biraz, teyzemgilde kaynanalık yapamıyor mesela :)) benim 2 görümcem iyi değil yani dilleri çok susmuyorlar hiç, birşey olsa haklıysam bile abilerini savunuyorlar, İstanbul'dakini severim en çok o çok iyi kalpli çünkü
tarafından
Bu İstanbul'da yaşayanlar biraz görgülü anlayışlı oluyor benimde var bitane İstanbul'da çok iyi severim onu dün küçük görümcem kaynama gitmiş görüntülü arıyor gözlerle resmen telefonda birbirimizi boğduk :))))))
tarafından
Görgülü oluyorlar evet, adanada olanlar bide bir konuşmaları var kaba kaba, o narin narin böyle üslubunu biliyor konuşması gerektiğini, diğerleri bilmiyor, mesela görümcem bana geldi Diyarbakır da demiştim ya işte 2 saatlik yoldan geldi bide eşim gitti aldı premses, kızıma 15 günlük doğum yapmıştım dikişlerim taptaze bide 2 side sezeryan dı 2 kere aynı yerden kestiler acısını sen düşün, o halimle hiç yardım etmedi hep yattı Aşure falan istiyordu , 3 çocuğuyla daha dikişi duran kadına niye gelinir ki, gelinse bile günlük gel git yatılıya kalmak ne 4 gün boyunca, en küçük kızı tuvalete girip çeşmeyle oynuyor su foşur foşur wc zaten ne kadar yıkansa temiz bir yer değil, öylede halıları geziyordu hiçbirşey demiyordu, çocuğu fayansa Büyük abdestini yaptırıyordu sanki düşman gibi :))
tarafından
Allahım ya ne değişik insanlar insan geçer yemek yapar evi temizler toplar bunlar bildiğin kirletmeye gelmiş, doğumda kimse gelmedimi yanına yada sen niye memlekete gidip yapmadın en azindan annenler filan bakardı sana ya zor olmuş
tarafından
Evimde her zaman daha çok rahat ettim kuzum, anneme gitsem kaynana gönül koyar, kaynanaya gitsem annem, annem geldi doğumdan 1 ay önce çünkü artık kalkamıyordum yardım ediyordu bana, 10 günlük olunca gitti, kaynanada durmadı, hiç yatmadım doğum yapınca sürekli 30 dikişle geziyordum, bide oğlum var onunla da ilgileniyordum çok zor oldu bana, oğlum da doğum yapınca 12 günlüktüm yine herkes gitti yanımdan, hep tek başıma büyüttüm çocuklarımı :) normal doğum olsa doğurup bitiyor o doğum acısı oluyor sadece hemen ayaklanıyor insan, ama sezeryan kat kat kesiyorlar daha zor yatmam gereken yerde hep ayaktaydım, benim çocuklarım bide erken doğdu ve hep acele acele doğuma girdim beklenmedik anda doğum yaptım hep :)
tarafından
Öpüp başlarına koysunlar valla beni
tarafından
Baya zor olmuş yavrum sende ya yanında biri olmayınca da baya zor ben çok nazlıyım :) Allah nasip ederse bebeğim olursa sezeryanı hiç kaldıramam ufacık kist ameliyatı oldum bekarken 1 cm kesiler vardı onlar için 1 ay yattığımı bilirim :D
Benim kocada diyoki eee bebek olursa doğumdan 1 ay önce filan annemlere gidersin doğumda ben gelirim filan filan ben anneme gitmek istiyorum o annesine diyo ya deli oldum kaynana diyo gelsin ben bakarım filan ben nasıl rahat edeyim onlardaki ya hadi şimdi hamile kaldım diyelim kışa bebek doğacak annemlerin ev soba orda nasıl yapcam kaynananın ev soba orda oda çok ama ben rahat edemem bizimkilerde babamannemde var hiç sevmem bı laf dese eşim kalkar alır götürür bizi öyle bı ikilemde kaldım ki ya bazen düşünüyorum doktorla konuşayım yolculuk yasak desin burda yaparım çocuğumu gelsinler bana burda baksınlar napim o zaman tasinacagimiz evde petekli olur daha iyi olur oy oy daha hol yok yumurta yok derdime bak :(
tarafından
Kimse kıymetimi bilmez kız sen bakma hep kötüler kazanıyor böyle seylerde :(
tarafından
Kuzum seni çok iyi anlıyorum bende o dertlerden gitmedim, kaynana evinde doğumda rahatsız edemezsin ki eşinin direk anneme git demesi saçma olur çünkü doğum yapıyorsun sürekli kanaman geliyor insan çok utanıyor, yani o kan bezlerini atacak yer arıyorsun karış karış, mesela güzel dille söyle hayatım ben annemde doğum yapmak istiyorum biraz toparlanınca yine gideriz senin annene diye sobalı ise sen bebekle sobalı yerde yatmak zorundasın kuzum maalesef ki, yada eşine de evimiz kalorifer olcak sıcak annemler annen gelsin burda doğum yapim evimde daha rahat olurum de, özelde doğum yaparsın 2 gün hastanede yatırıyorlar sonra evine gidersin, bebeğin kulak testi. Kalça testi için hastaneye ayda gidip gelirsin nolcak
tarafından
Ben sana bakardım valla yakın olsaydık :)
tarafından
İşte şimdilik he he deyip geçiyorum eşime yoksa tartışma çıkıyor en mantıklısıda onların gelmesi ben nasıl yapayım oralarda tm burda kar kış hastaneye vs nasıl gidilecek diye düşünülüyor doğumda ama yinede en iyi yer burası valla bı bebiş olsunda ondan sonra halletmeye çalışacağım bu meseleyi
tarafından
Allah razı olsun yavrum valla ya bunu düşünmen bile yeter
tarafından
Bugün çok yordum kendimi ya kasıklarım ağrıyor, eşim Bingöl'e gitti iş için bende temizlik yaptım çamaşır yıkadım onları astım bulaşıklar yıkandı makinadan çıkacak ama dursun biraz dinleneyim sabah beş buçukta kalktım kahvaltı hazırladım kahvaltı yaptık eşimi gönderdim dedim uyumayım buraları toplayım yemek yapayım oda Bingöl'e gidiyorum diyince hiç yemekle uğraşmayacağım o getirsin ordan birşeyler napim ay birden yükleniyorum hepsi üst üste gelince yoruluyorum
tarafından
Ayyyy aynı beni anlattın bacım, bende bulaşık topladım wc yi yıkadım, yatakları toplayacam, valla ev sil süpür yapmak istiyorum yapıyorum yine aynı valla yapmıcam hemde hastayım bugün oturcam, büyük ihtimalle eşinle eşim aynı yerdeler Benimkide bugün evde olması lazımdı Büyük Elçi geliyormuş o yüzden çağırdılar işe geri
tarafından
Yorma kendini bugünde işler dursun boşver ay
Benimki mühimmat almaya gitti ya :( bu aralar çok gönderiyorlar merkeze iki saat yol bitmiyorda sağ salim gelseydi bı şimdi ulaşmıştır oraya mesaj attım yazmadı
tarafından
Benimkide merkezde bende belki büyük elçi için gelmiştir dedim, valla merkeze askerlerde çok gidip geliyor doğrudur kuzum, valla erkekler bişey dediğimizde tartışmaya açıklar hemen dediklerini olmayınca :D benimkide öyle yapıyo ama ben küsüyorum bak bak hemen küstü tavırlara bak diyo, ben onu hiç kırmak istemiyorum kırmam da öyle ama 2 gün önce kırdım biraz sesimi yükselttim çünkü öyle yapmasaydım beni anlamazdı
tarafından
Ben çok alıngan biriyim mesela kocam benden daha beter oda hemen küser tavır alır :D valla bu erkekler bizi deli ediyor ya
tarafından
Bende küserim oda çok küser :D eşimin tek kötü yanı var çok egolu, aşırı egolu, bana geçmiyor egosu ama kimseyi beğenmez böyle görsen varya çıldırıyorum :D
tarafından
Birtek seni beğendim aldım diyo :D kimseyi beğenmemiş
tarafından
:D :D egolu insanları hiç sevmem ay Allah'tan benimki öyle değil :))
Sende diyeydin kıymetimi iyi bil onca kızın arasından bitek beni seçtin diye :D
tarafından
Bende hiç egolu değilim ya, lisede falan ego kasan çocuklar oldu mu öldürmek isterdim başıma geldi :D yolda arabayla gidiyoruz önüne gelene bak nasıl sürüyor davar gibi şöyle böyle, diyo ya elçi gele gele Bingöl'e niye geldin başka yerler varken diyo, dedim sanane adamdan töbe Yarabbi :D valla ben sesimi çıkarıyorum beni asla bastıramıyor, millet benimle Abi diye geçinemiyor sen bana neler diyorsun diyo ay ölcem ya :D
tarafından
Ben senin karınım kes sesini de :D :D
tarafından
Ay gebelik testi sipariş vermiştim ya 3 farklı marka sipariş verdim işte ilk kargo geldi içinde 5 test var :) diğerleride yarın veya ertesi gün gelir onlardada birinde 5 tane var diğerinde 1 tane :))) çok mutluyum ya yarın bir tane denesemmi :D
tarafından
Ohoo diyorum zaten :D aslında bizim eve gelen gülmekten ölüyor, kaynana gelince ikimizin konuşmalarına bayılıyor, ablam falan çok güler ilişkimize, bize gelen yaşlanmaz yani :D
tarafından
Ay çok merak ettim hadi kalk yapsana bitane :D
tarafından
Oh ne güzel maşallah kız size hep öyle kalın ❤️
tarafından
Sabrı öğreneyim biraz :D geçen aldım hemen yaptım bu ilk idrarla oluyormuş yavrum yarın sabah yapcam inşallah :)) haber veririm onu :D
tarafından
Ben çok merak ederim öyle şeyleri ya :D çok heyecan yaparım
tarafından
Ay bende işte ama bekleyim diyorum vakit geçmez bugün bana :D
tarafından
Ahahahahaha şeytan dürtüyor dimi :D ama yinede sen bilirsin kuzum en iyisini
tarafından
Bide kan grubunuz ne kuzum, kan uyuşmazlığı var mı diye, seninki ve eşininki
tarafından
Ay uyudum birazcık şimdi kalktım :D uykuyu çok severim :))))
Uyuşmazlık var yavrum
Benimki 0 - onunki A +
tarafından
Bizde de var işte o yüzden sıkıntılı gebelik geçirdim biraz bebek gelişimini olumsuz etkiliyor gelişmeyebiliyor
tarafından
İğnesi filan var dediler o vuruluyormus gerisi takdiri ilahi artık bacım nasipten öteye gidilmiyor
tarafından
Aynen kuzum iğnesi var 7. Ayda vuruyorlar 1 kere ama ben 3,4 kere oldum iki çocuğumda da birden çok vurdular bide sadece sayılı eczanede var iğne hepsinde de yok, benim çocuklar o yüzden hep zayıf doğdu
tarafından
Oğlum 2 kilo doğdu, kızımda 2 kilo 700 gram
tarafından
Benim annemle babamdada uyuşmazlık var diye biliyorum bende 7 aylık doğmuşum 960 gram küvezde kalmışım belli bir kiloya ulaşıncaya kadar
tarafından
Acaba benim çocuktada olur mu böyle şeyler
tarafından
Ben söylemedim ama benim 2 çocuğum da küveze girdi hatta küvez resimlerini atabilirim sana, ama her çocuk aynı olacak diye bişey yok kuzum inşallah olmaz
tarafından
Atmana gerek yok yavrum ben dayanamam ağlarım sulu gözüm kardeşimde kaldı küvezde ondada çok zorluk çekti bizimkiler inşallah bende birşey olmaz :( Rabbim hayırlısı versin
tarafından
Küvez yolu çok zor ben çok yıprandım bide 2 si yatti küvezde korkuyorum artık, ama senin bebiş inşallah girmez küveze kuzum korkma, her bebek girmez içini ferah tut, eee ana olmak kolay değil :)
tarafından
Aynen kolay değil :))
Ay uyudum dedim ya işte 5 saat lavaboya gitmemiştim dedim test yapayım dedim tutamadım kendimi :D ama negatif çıktı :((
tarafından
Seni seni seni yaptın mı yine :), kaç gün var adetine, ya merak ettim benimkide negatif çıkıyordu bir 10 dk bekledim yanında 2.cizgi pembeydi
tarafından
Ay yaptım dayanamadım :D
Geçen ay 25 lekem geldi 26 da tam olmuştum 9 gün var daha ay
İşte bende ilk 5 dakika tuttum çıkmadı sonra bı 5 dakika daha bekledim çıkmadı
tarafından
Bidaha bir baksana atmadıysan :)
tarafından
Yok kız baktım :))) eşime gösterdim :D
tarafından
Kutusuna tekrar koydum :D saklıyorum :)))))
tarafından
Kız ışığa tut bi :D benim çizgilerimde kıpkırmızı 2. çizgi çıkmıyordu hep pembe gibi :D
tarafından
Fenerle bile inceledim :D
Yok bacım çıkmadı ya cuma gününü bekleyim o gün son adete göre 3 hafta olcak kimini 3den sonra çıkmış :)))
tarafından
Normalde adete yakın göğüslerim şişerdi ağrıdı bı ağrıma yok daha
Kocamda geldi merkezden birşeyler getirmiş çok yedim herhalde midem nasıl bulanıyor ama hamile değilim :D
Dün post açtım hamilelik belirtileriniz nelerdi diye iki kişi aşırı gaz vardı demiş :)))))) o belirtiyse eğer oda var diyorum ama birşey çıkmıyor kasıklarımda ağrıyor
tarafından
Ya onlara bakma sen, çok akıntın olur hamile kalınca yani normalden çok olur, idrar rengin koyu gelir sapsarı bunlar belirtidir kuzum, bende hiç gaz olmadı, 3 aydan sonra başladı
tarafından
Sanki bu belirtilerde var gibi ama insan öyle bir psikolojiye giriyorki hamile olmasa hamileymis gibi düşünüyor :)) psikolojimi bozdun çocuğum diycem olunca seni düşüne düşüne neler çektim ben ah annem ah :D
tarafından
Çok düşünme kuzum iyi değil bak cidden :D ben kızımı beklerken 9 ay hamilelikte beklemek çok zor oldu, bir gece kanamam geldi dedim aha doğuruyorum 37 de :D apar topar ameliyata gittim
tarafından
Ben hep düşünüyorum herşeyi sırf bunu değil ay kafayada herşeyi takıyorum nolcaksa bu halim :(
Doğurdun bitti kız iyiyse kötüsüyle :) ben hamile kalmayı düşünüyorum ama onun içinde bide doğumu düşünüyorum öyle yazılar okuyorum ki insan korkuyor benim bide fobim var asla sezeryan olursam o dikişe bakamam düşüp bayılırım kan tutuyor herhalde kardeşimin ayağı kırıldı ameliyat oldu dikiş aldırmaya gittik ailem bildiği için beni içeri almadı kapıda bıraktı kapının arasından baktım oda adam dikişi alırken yarayı kanattı neyse gördüm tutmaya çalıştım kendimi ama en fazla 15 dakka zor durdum asansorde inerken bayıldım :D birde bayilacagimi hissediyorum söyledim hemen babama acile götürdü ayiltti hastaneden iki hastayla çıktı babam ya :D
tarafından
Hahahaha gülmekten öldüm kız Allah iyiliğini versin :D bende herşeyi çok kafaya takıyordum doğsun istemiyordum :D normal doğum iyi ama çok zor o ağrı ayyy, sezeryanda acı hissetmiyorsun ama sonrası zor, ayyy ben
tarafından
Bu adamı yerim ya gitmiş ocaklara bakmış hemde çok istediğim siyah set üstü :D
tarafından
İşte normal doğum çok iyi olur sonrası içinde işte oda zor sezeryanda zor dogurmasakmı bu çocukları içimizde kalsa :)))
tarafından
Ne güzel yapmış kız hadi hayırlısıyla alsında gönlünü etsin konuşmaların işe yaramış yada ocağı bozduysan o işe yaramıştır :)
tarafından
Hahahahahahahaha kız bozamadım :D bozmaya çalıştım olmadı dermişim, ama düşünmüş bakmış bana sormadan almaz bişey ben beğeniyor mu bir sorar, benim istediğimi alır yani :D ona gösterdim alcak
tarafından
Hadi hayırlı olsun kız çok sevindim senin adına :) :*
Güle güle kullan canım benimm :)
tarafından
Sağol kuzum :) ya dışarı gideceğine para evine alsın
tarafından
Aynen öyle kuzum
tarafından
Bugün temizlik yaptım kuzum giremedim, yemekte yapıyorum oğlum gözüme telefonu attı sivri yerine denk geldi şişti gözümün altı
tarafından
Kolay gelsin yavrum valla bende bugün normal geçti günüm sonra eşim aradı akşama misafir var dedi hemen birseyler hazırladım arkadaşlar geldi oturduk gittiler karnım ağrıyor adet olacak gibi :(
oy oy bu yaramaz niye durmuyomki çok mu şişti ayy
tarafından
Kız nerelerdesin yardım et banaaaaa....
Ay dedim ya gebelik testleri aldım diye
5 tanesi laboquick markası
5 tanesi ovula diye bı marka
1 tanede erken gebelik testi days comfort erken gebelik testi

Neyse bacım ben dedim ya geçen test geldi yaptım diye işte o gün ve ertesi gün ben laboquick markasını yaptım negatif çıktı neyse dün ovula markası geldi dedimki bu sabahta onu yapayım yaptım yatak odasına bıraktım 5 dakika alarm kurdum eşim uyanmadan bakayım dedim tam 5 dakika dolmak üzereydi gittim teste baktım çift çizgi olmuş pozitif çıktı ondan sonra eşime söyledim tutamadım kendimi oda sevindi onu işe gönderdim ondan sonra dedimki şu erken gebelik testinide deneyim bi ama ben onu idrara 10 saniye tutulması gerekiyordu ben 20 saniye tuttum idrar az diye oda negatif çıktı ve çok üzüldüm ondan sonra aradan 10 dakika geçmedi gittim laboquikten tekrar yaptım negatif çıktı anlamadım ben ya hamilemiyim değilmişim
Adetimede bugün 7 gün var daha
Midem bulanıyor gibi yada ben öyle hissediyorum yarın sabah tekrardan test yapacağım bu sefer ovula ve laboquick testini yapacağım yani iki tane eğer pozitif çıkarlarsa adeti bekliycem
Bana bı akıl ver kafayı yiycem sabah çok sevindik ama eşime caktirmayacagim bu durumu üzülmesin diye
tarafından
Kuzum okudum ay bir anda çok sevindim, bana resimlerini instagramdan atabilir misin
tarafından
Yani bebek hiç olmasa pozitif çıkmaz hepsi negatif çıkar kuzum, belki yeni yeni bebek idrara karışıyordur, bence en sağlıklısı Sağlık ocağı varsa bir Kan testi ver orda kesin çıkar
tarafından
düzenlendi
Ay sağlık ocağı varda kan almıyor
Ya esimle ortak instgram :) ordan atarsam oda görür
05385694 eğer kabul edersen mesaj at bana ben sana göndereyim wpden resmini
Yada bu postu guncelleyim yükleyim sen nasıl istersen
tarafından
Yükledim bacım posta resimleri
tarafından
Gördüm kuzum postundan baktım resim var orada :) valla o pozitif çıkan testi yaptım bende hep, diğerini hiç yapmadım ama olmasa çıkmaz diye düşünüyorum ve belli bariz var yani kuzum 05541531390 buda benim kuzum kaydedebilirsin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 34 göst.
12 Mayıs 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Adanalibelammm (208 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 263 göst.
8 Haziran 2022 Aile kategorisinde Toprakkokusu176 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 158 göst.
8 Mart 2022 Aile kategorisinde kubraugur (2,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 169 göst.
19 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1995 (1,417 puan) tarafından soruldu

406,012 soru

12,170,817 cevap

36,636 kullanıcı

...