0 oy
202 göst.
Diğer kategorisinde (1,662 puan) tarafından
.............

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Şu soruları hep takip ediyorum hadi bi yerden birşey görür öğrenirim diye kimse doğru düzgün cevap vermiyor. 

Burada çoğu kişi ek gıda döneminde ama tam bir cevap yok :(

(2,518 puan) tarafından
Cnm netten yazdha ıyı bn hep arastrarark mevsım sebze meyvelerinden verdım peynır altı suyu kullandım lor yaptım labne yaptım hepsını karstrıp labne avakado cebız prkmezbebe bıskuvısu bugun öyle kahvaltı verdim bı gun omlet aklına nasıl gelırse sebzelı peynırlı snra corba yap ıcıne pırınc sehrıye kat on ay olmuş artık herdeyvyıyebılır badem ver cevız.. sebzeye alısması ıcın brokoli hasla önüne koy .. prkmezver yogurduna ruseym katabılırsın kecibpynuzu unu ile pankek yapablrsn baska hep genel seyler ya
tarafından
Benim bebeğim daha 6 aylık olacak ek gıdaya yeni başladık belki ileride bana basit gelecek ama şuan bilgisizim yanlış birşey yapmaktan korktuğum için buradaki annelerden fikir alıyorum. Haftaya kontrolde doktor elbet liste verecek ama hani sizler bire-bir yaptığınız için daha iyi olur diye hep bu postlara bakıyorum.

Mesela tarhana çorbası. Kendimize yaptığımız gibi mi veriliyor bebeğe. Yıllardır tarhana yaparım ama bebeğe nasıl verilir bilmediğim için korkuyorum.
(13,313 puan) tarafından
Yok canım bebek tarhanası yaptı annemler ebebekte falan var ben bizimki iştahlı bir biberon suya yaklaşık 250 cc 2 kaşık tarhana koyuyorum kendini çekiyor katı içiyor şimdilik çünkü. İndirince ateşten bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı ile servis ediyorum yine doktor önerisi ile.
Yine patates havuç temel olarak içine kabak ıspanak bezelye vs değiştire değiştire püre kıvamında ama bir sefer blenderdan sonra çatalla ezerek yine tuzsuz ve zeytinyağı ile yapıyorum pirinç işinden korktum haftaya anneme gideceğim onla artık Allah ne verdiyse alışırız. Bu haftadan için tavuk suyuna çorba başla onbeş gün sonra içine tavuk did dedi dişleri inmek üzere çünkü bir ay sonra 7 aylıkken kıymalı tarhana biber dolması içi yine koymalı ve baharatsız ver dedi. Kahvaltı için de kayısı kıvamında bir kaşık yumurta ve labne ve tuzsuz peynir lor olur tansiyon hastaları için var onlardan olur dedi. 9. Ayda sizle sofraya oturacak dedi.
tarafından
Ay Allah razı olsun senden kuzum ya ekran görüntüsü aldım hepsine dikkat edeceğim ❤❤❤
(13,313 puan) tarafından
İnşallah faydalı olur canım ❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(45,036 puan) tarafından

Ben herşeyden verdim :)

0 oy
(13,313 puan) tarafından
Doktor 9. Ayda sizle sofraya oturacak süt çilek ve tropik meyveler hariç dedi kuzum herşeyden yiyecek dedi özellikle dişleri varsa
0 oy
(22,067 puan) tarafından
Kahvaltı ana ogün ara ogün akşam 

Aralarda süt veya emzir 

Siz nr yiyosaniz ondan yesin cnm
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Benim bebeğim onuncu ayına girecek ben şöyle besliyorum, özellikle sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini bizimle masada yediriyorum bizle yemek yemeğe alışsın diye,sabah yumurta kesin oluyor ya haşlama ya kabaklı biberli yada lor peynirli pişiriyorum,labne peynir,beyaz peynir yiyor,daha sonra meyveli yada irmikli yoğurt yiyor,akşam da masada ona uygun yemek varsa onu yiyor eğer yoksa çorbası oluyor onu yiyor çorbaya ekmek içi de doğruyorum bazen,akşam yemeğinden sonra meyve yiyor evde ne varsa 
0 oy
(724 puan) tarafından
İlk uyanır uyanmaz sütünü veriyorum 8 gibi sonra uyur öğlen kalkar o zaman kahvaltı veririm bebe bisküvisi peynir yumurta içine tahıllı kahvaltılık biraz pekmez karıştırırım saat 3 gibi tekrar anne sütü alıyorsa anne sütü yoksa mama sonra bir kaç saat geçiyor yine meyveli ya da bazen irmikli yoğurt akşam olunca bazen kendimize yaptığım yemeklerden bazen ona çorba yediriyorum yatmadan gene anne sütü bu şekilde canım ekmek içi doğruyorum çorbasına tel şehriyeli tavuklu çorba ya da mercimek çorbası olabilir 
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Canim sabah kahvaltı da ne yediysem ona da veriyorum kaşar yumurta sarısı mesela öğlen de çorba aralarda meyve aksam da yemekten veriyorum günlük 3 öğün beslemeye özen gösteriyorum değişik yaptığım bir şey yok çorba bilindik şeyler yapıyorum bazen değişiklik olsun diye cicibebeyle püre yapıyorum içine keciboynuzu pekmeziyle bazen mesela havuç haşlayıp yoğurtla yediriyrum 
0 oy
tarafından
3 ana 3 ara ogun seklinde

Kahvalti

Ara

Ogle 

Ara

Aksam

Gece

Oglen ve aksam yemekleri farkli olmasina ozen goster

Aralarda kek kuru meyvelee taze meyvelee meyve sulari yogurt  bu sekilde

Kahvaltisida mutlaka 1 yumurta olsun ne sekilde yiyorsa o sekilde yapin muhakka yesin
0 oy
(13,174 puan) tarafından
Sabah uyanınca emziriyorum canım ben sonra 10 gibi bir yumurta sarısını ya göz yapıyorum ya haşlıyorum verıyorum bazen un ve yoğurt ile yumurta sarısı ile krep yapıyorum içine labne sürüyorum. Yanında da kaşar peynir avokado ve labneyi püre yapıyorum. Bazen buna muz ve irmik ile az muhallebi ekliyorum içine ceviz tozu katıp. Öğlen bi kase çorba içiyor arada yine bir meyve yıyor akşam da bir kase yoğurt, köfte et balık tavuk ne varsa, pilav ya da makarna. Her biri toplamda 1 kase olacak gibi düşün. Sürekli de emıyor zaten kızım 12 aylık şu an benim buna ek olarak öğlene yoğurt ekledim yumurta artık beyazı ile yıyor. Her sabah 1 tatlı kaşığı da keçi boynuzu özü verıyorum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 94 göst.
27 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Toprak_Hilal (2,367 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 98 göst.
13 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 146 göst.
8 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde EsleminAnnesi (3,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 140 göst.
17 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,593 soru

12,313,447 cevap

38,778 kullanıcı

Kategoriler

...