Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Spinal sezeryan olanlar
0
oy
371
göst.
6 Mart 2021
Diğer
kategorisinde
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
soruldu
Hanımlar günaydın, dün kontrole gittim çatı muayenesi oldum, doktor çatın biraz dar zorlar bizi ama yinede normali bekleyelim dersen beklerim sezeryan istersen haftaya alalım bebişi kararını ver dedi. Bebeği riske atmak istemiyorum çatı dar olduğundan. Spinal sezeryan olanlar nasıl geçti doğumunuz sonrası nasıldı yardımcı olabilirmisiniz
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
12
Cevaplar
0
oy
6 Mart 2021
Melike. Akdmr
(
83
puan)
tarafından
cevaplandı
En İyi Cevap
Hiç riske atma canım benim doktorum bana da öyle dedi bekleyelim dedim 10 cm açılma ile gelmedi bebegim normalden sezeryana alındım genel anestezi ile bebegim sıkıntıya girmiş 5 gün küvez de kaldı hiç riske atma
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Ay canım 10 cm le bile doğmamış, Bende de ne açılma var ne sancı, doktor 1 cm bile açılman yok dedi, suni sancıda almak istemiyorum.
6 Mart 2021
Melike. Akdmr
(
83
puan)
tarafından
yorumlandı
Olmayınca olmuyor kuzum hayırlısı böyleymiş çok şükür hemen o gün ayaga kalktım hiç ağrım sızım Bi sıkıntım olmadı sezeryan çok zor diye korkuttular ama tam tersi hem altımda dikiş var hem karnımda altta olmasında karnında olsun daha iyi Rabbime çok şükür bebegimde bende sağlıklıyım
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
İçim rahatladı biraz teşekkür ederim çok
6 Mart 2021
Melike. Akdmr
(
83
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
6 Mart 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Ben canim dogum yaptıgımı bile anlamadım sukurler olsun ayaga da kalktım her isimi de yaptın masallah dıyım
14 önceki yorum göster
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Cok zor canim ya cok en kotu de esının yanında olmaması olmus insan cok ihtutac duyuyor ama sukur Rabbim tekrar nasıp etmıs ve bizi bekleyen evlatlarımız var en guzel yerde hemde
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Evet canım :))
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Sana da Rabbım sabir versin sag saglım al kucagına ınsallah bebegını ❣️
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
İns canm teşekkür ederim sen de keyfine bak oğluna bak boşver
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Cok sagol canim benım ❣️
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Spinal olmak zor degil bildigin normal igne kadar aciyir. Esas dusunmen gereken normal dogum mu sezeryan mi. Sezeryanin sonraainda cekilen acilar gercekten zor. Ama çatın darmış. Birsey okumustum burda çatısı dar diye bebegin köprücük kemigini kırmışlar. Bir baska doktorada git iyice emin ol. Bebegini riske atma eger çatın darsa. Doktorlar versin kararı
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet canım bende o yüzden korkuyorum Allah korusun
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
En iyisi ir yada 2 farkli doktorun da görüşünü almak. Benim bebegim.ters duruyordu mesela doktor bekletmedi 38+3 de aldı. Oysaki yilbasina bir kac gun kalmisti bebek 2021 yerine 2020 dogumlu oldu. Ama dedim hakkimizda hayirlisi buymus
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Peki doğum sonrası sizin için nasıldı
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Valla okudumda millet ben 3 gun cektim falan demis ben iyi bi jastanede olmama ragmen ayaklarimi bile oynatamadim acıdan. Sürünerek gittim wc ye cok zorlaniyordum yuruken canim aciyordu ama dikiş yeri degil genel bir acı vardı alt tarafta. Bas agrisi vs olmadi ama hareketim cok kısıtlıydı canim cok yaniyordu 10 gun yogun aci cektim sonra git gide azaldı. Vr hastanedeyken ben dogum yaptim bana rahim hizli toplasin diye 2 poset suni sanci gibi birsey verdiler 6 saat çırpındım. Benim canim yandı ve cok zorlandim kisacasi. Ha bas agrisi falan hic olmadi. Ama ayaklarimi hareket ettiremedim acidan onu unutamiyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
Nick.degistim.bende
(
572
puan)
tarafından
cevaplandı
Bence sezeryan cok daha kolay gittim dogurdum ve geldim 3 gunde ayaktaydim öyle buyuk acilar cekmiyosun yani sezeryandan sonraki 2 gun agri oluyor sonra toplarliylsjn ben toparladim yani 3. Gunu bebegimi hastaneye goturdum sezeryanli halimle yol felan yürüdüm
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne güzel allahım inşallah benimde böyle rahat olur, sütünüz hemen geldimi yada kaç günde geldi, bana sütün hemen gelmez sezeryan olursan diyolar, ama ablamların odaya gelir gelmez gelmişti sütleri ben çözemedim insanları
6 Mart 2021
Nick.degistim.bende
(
572
puan)
tarafından
yorumlandı
Benimde hemen geldi ve emzirdim cok sukur 12 aylik hala emiyo iyi dusun iyi olsun hic takma yok zor olur yok sütüm gelmez aklina getirme bile hayirlisiyla kucagina alirsin insallah soylenenlere kulak asma sütun gelecegi varsada gelmez milleti dinlersen sutun sezeryanla alakasi yok plesenta rahim duvarindan ayrilir ayrilmaz sut gelmeye baslarmis
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
Melekkk34
(
6,859
puan)
tarafından
cevaplandı
Sezaryen ol cnm tabiki onca sancı çekip doğmaz ise sezaryene alıyorlar. Ben genel anestezi oldm bişi diyemicem
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Aşırı kolay geçti hicbirsey hissetmedim ameliyattan 3 saat sonra yürüdüm çok rahattı hiç korkulmaz
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Çok sağolun inşallah benimde öyle olur, insanlara sezeryan olcam diyince bi burun kıvırıyolar niye normal olmuyosun zorda olsa normal yap diye ama korkuyorum ilk gebeliğim
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Hayır canım çatın darsa hiç riske atma o can sana emanet Allah korusun ya birşey olsa vicdan azabından naparsin ? Boşver ağzı olan konuşuyor beni de çok korkuttular hem postlarim bile var herkes genel anestezi al sen bayılırsın yarimda korkarsın dediler hiç dedikleri gibi değil çok kolay ağlamadım bile düşün yani foto felan çekildik doğum anında herşeyi de gördüm hissetmedim hicbirsey
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne güzel inşallah benimde rahat olur, sütünüz ne kadar sürede gelmişti
6 Mart 2021
misafir
tarafından
yorumlandı
Benim sütüm doğumdan 1 ay öncesinden gelmişti canım o zamandan ped takiyordum hatta, doğum ettiğim gün hemen emzirmeye başladım şuan 3 aylık daha hicbirsey vermedim hep anne sütü
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Doktor riskli dediyse sezeryan yap bende spinal oldum ama sonrasında bakan kimsem olmadığı için zorluk yaşadım yinede her işimi yaptım tabi 15 gün sonrada iyice duzelmistim
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Benim annemle eşim olcak yanımda canım inşallah rahat atlatırım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
misafir
tarafından
cevaplandı
Bir normal doğum yaptım iki tane de spinal doğum yaptım. Spinalde ilk dört saat birşey yok ağrı hissetmiyorsun. Sonra ağrı oluyor onda da ağrı kesici iğne yapıyorlar. Ben gece yapilanlari hafif ağrım var dedim istemedim. Yürütmeye başlattıkları da ağrı oluyor oda çok normal.yurumeye başlayınca saat başı yürü bol sıvı tuket.
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
Genc_anne
(
3,003
puan)
tarafından
cevaplandı
Bence gayet güzeldi çocuk çıktı gördüm falan .. sadece çocuk çıkarken tansiyon düşüklüğü oluyor mide bulanıyor bir de doğumdan sonra baş ağrısı çok oldu
6 Mart 2021
Sgb
(
2,014
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet baş ağrısı çok oluyomuş onun içinde neskafe çok tüketin yazmışlar
6 Mart 2021
Genc_anne
(
3,003
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende işe yaramadı parol içtim sürekli
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
010420
(
1,343
puan)
tarafından
cevaplandı
Valla hiç düşünme öyle yaptır ben ikisinide yaptırdım spinal çok iyiydi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
Rose98
(
7,792
puan)
tarafından
cevaplandı
Korkutmsk icin demiyorum da sezerysn bana zordu canım ozeldeydim cok ilgilendiler ama tirba torba agri kesici taktirdim surekli tuvalete giderken falan oluyodum ayaga yardimsiz kalkmam asiri zordu esim beni ikk oyke gordu cok kotu oldu yani isiyom kan geliyo :D sifonu o cekiyodu korktu haliyle
Ben bir ay sonra baya normalde döndüm cocigumu kemdim alamiyodum baslarda egilmek oturmak kalkmak zordu bel agrim haka devam ediyo mesela cok ayakta durur yada cok is yaparsam bi sure yogun agri kesivi kullanabilirsin bebege zarari mayanlar var boynum cok agridi bnm riskkiymis o ama sukur gecti
Catin darsa ve normale kalkisirsan belki daha beter seyler yasarsin istersen riske atma sezeryan ol en fazla bi ay cekersin yara yerine dikkatli bakarsan kuzum :) normal dogumda bi gun cekiyon geciyo ama senin secim sansin pek yok gibi
Bide dogum esnasinda hulanti bas donmesi oluyo yanindaki kisiye dediginde bi sey katiyo seruma geciyo :)
Rabbim hayırlısını nasip etsin
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
6 Mart 2021
Kübra Ö.
(
813
puan)
tarafından
cevaplandı
Banada doktor aynısını dedi ben yinede normali denemek istediğimi söyledim keşke de denemeseydim iki gün suni sancı verdiler sancıyı bile hissetmedim sonra suni sancıdan bebeğin kalp atışları etkilendi acil sezeryana alındım bence hiç riske atma git sezeryana ol canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
131
göst.
Spinal anestezi ile sezeryan olanlar sizde de sırt tutulması oluyor mu
25 Haziran 2023
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Herhangibiriiii
(
447
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
18
cevap
258
göst.
Spinal sezeryan olanlar
10 Nisan 2022
Diğer
kategorisinde
H.A.N Annesi
(
3,952
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
10
cevap
235
göst.
Sezeryan spinal anestezi mi genel mi
4 Eylül 2024
Diğer
kategorisinde
Busraaa1
(
52
puan)
tarafından
soruldu
+1
oy
17
cevap
255
göst.
Sezeryan olucam ilk gebelik spinal mi genel mi?
30 Mayıs 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
eda1404
(
218
puan)
tarafından
soruldu
405,531
soru
12,150,476