0 oy
323 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızım.15 aylık kızlar emzirmeyi yavaş yavaş biraktirayim.diyorum  gündüz 2 defa emer gece çok fazla.emiyor beni nasil biraktiracagim çabuk ve kolay bi yolu var mi

10 Cevaplar

+1 oy
(565 puan) tarafından
öncelikle konuş canım annem artık süt bitmiş emmeyeceğiz diye ve bir daha emzirme asla salça biber gibi şeyler sürüp korkutma bebeğinin sana olan tüm güvenini kaybedersin ve çocuğun hırçınlaşır çünkü çok sevdiği şeyi elinden alıyorsun bunu isyana çevirir sonra ne zaman emmek isterse anlat süt bitmiş emmeyeceğiz artık hadi gel kurabiye yiyelim meyve yiyelim diyerek ilgisini başka yöne çek ama oynamak dokunmak isterse memene engelleme dokunsun sadece emmesin emmek istediğinde  baktın olmuyor dikkatini dağıt oyun oynayın başka şeyler yapın eğer çok zorlanırsan önce gündüz sonra gece vermeyi kesersin ama en iyisi bir kere vermeyi kestiysen hiç vermemek 
tarafından
Okurken gözünün önüne geldi resmen ben nasil.kiyacagim yaaa :(
(565 puan) tarafından
Çok haklısın canım çok zor Bi süreç ama bir kere karar verdiysen ne olursa olsun tekrar vermemelisin yoksa uzar da uzar bebeğine daha zor olur :(
tarafından
Aynen öyle.olur kuzum şuan kesmeyeceğim.bi iki ay sonra başlayacağım
(565 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım kolayca kesersin inşallah :)
tarafından
Insallahnkuzkm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bnde bekliyim burda
tarafından
Ahaha bekle.kuzu
0 oy
(4,293 puan) tarafından
Neden biraktiriyorsun ki 2 yaşına kadar emsin hamilelik vs yoksa
tarafından
Here anaminevine gitmeme bile.musade etmeyen bi hodukle  evliyim estetik mi yaptiracakmis
(4,293 puan) tarafından
Kocan gorecek sonuc da hele göğsüne laf ediyorsa bas bas paralı doktora olurum sana pamela dersin :D
tarafından
Yok koca takmaz böyle şeyleri lafını etmez .. .. koca da yok şimdilik onunivin yapmam.bisey :)
(4,293 puan) tarafından
O zaman salla bisey olmaz gogus icin egzersizler varmis  ne kadar düzeltir bilmiyorum ama denenebilir:)
tarafından
Bakmak.lazim kuzu...
0 oy
tarafından
Doymadigi için mi sürekli emmek istiyor acaba  benim kızım 2 yaşındaydı.  Gece gündüz sadece emerdi çok zayıf celimsizdi bisey yemezdi . Ben biberona alıştırdım o yaşta keçi sütünün içine 3 4 tane bebe biskuvisi atıp icirdim öğlen ve gece yatarken hem kilo aldı hem uykusu düzeldi.  Hatta bana yapışık kalmadığı için yemesi de duzeldi
tarafından
Kilosu iyi kızım.yemeside iyi  zevk.icin çok.emiyor keyfi yani .. bi göğsümü emiyor diğerini cimcikliyor göğsün.paramparca sanki.kedi tırmalamış...biberon veriyorum.sevmiyor biberoni
0 oy
tarafından
20 aylğz Mayıs'ta memlekete gidcm orda annemin yardımı olmzsa bnm oğlum kessinlikle bni bırakmaz
tarafından
Maşallah seninki zamanı gelmiş artık...:)
tarafından
Bnm oğlum yemek yemezdi şimdi ikisini birlikte götürüyor :D
tarafından
Yok kız benim.kiz maşallah yemesi iyi ...
0 oy
(354 puan) tarafından
Canım biraktiracaksan ne gece ne gündüz hiç emzirmeyeceksin ister istemez emmeye alışık oldukları için yaklaşacak sana emmek isteyecek sen vermeyince ağlayacak ama başka şeylerle onun kafasını dağıtacaksın dışarı çıkarta bilirsin parka götüre bilirsin evde oyun oynaya bilirsiniz birlikte etkinlikler filan yapabilirsiniz bırakmalari yani unutmalari 2 haftayi filan buluyor.
tarafından
Uzunmuş ya iki hafta ...  uzmeden atlatmadan bıraktırmak istiyorum.ama
(354 puan) tarafından
Canım üzmeden atlatmak imkansız heleki memeye düşkün bebekleri
tarafından
Çok düşkün.  Süt yoksa bile emiyor .. kendine keyf yapmış.. bi yandan emiyor diğer yandan tırnaklarıyla çiziyor
(354 puan) tarafından
Canım sütte yoksa boşuna emzirme bıraktır rahatla hem memeye düşkün bebekler doğru düzgün yemekte yemiyorlar
tarafından
Hayır kuzum yemesi gayet iyi..
0 oy
(476 puan) tarafından
Benm oglum gece gündüz emerdi gögsüm acık uyurdum  tam 2yasına girince Bi gece gögsüme salça sürdüm o zmndan somra bidaha istemedi her gögsüme bakmak istedigin de ise salça sürüyordö okadar kolay bıraktırdım benmki 
tarafından
Bende öyle göğsün.acik uyuyorum..sagol kuzum
0 oy
(329 puan) tarafından
Cnm bnde bir yas altı aylıkken kestim 1 ay filan oldu yani öncelikle gündüzleri sürekli oyuna daldır oyala biberonla süt için zatn tok oldugu için san gelmeyecek tekrar oyuna dolacak gecede yatarken bir biberon süt ver yatar Bi kac günde gece yarısı kalk yine süt ısıt ver karnı tok olacagım dan ne uyanır nede emmek ister gece uyurken bir kac gün telefonda video izlttir meme istedigin de dur sana sunu getirim dur byle yapm de oyala unuttur meme cıs olms bak bu cici de bnu Bi hafta yap su salca ruj olayına karosıyım bu cocuklar dogdugundan beri onunla doymuş onunla büyümüş hata onunla uyumuşken cocugu birden tiksindirmek hiç ii degil o onun ilk göz agrısı. Ben bu yöntemle kolaylıkla kestm bide evde Bi hafta durma ya annene yada kaynanama git oyalansn dene bnu pişman olmayacaksın ama biberon almıyorsa işin biraz zorşasabilir
0 oy
(630 puan) tarafından
Kesinlikle sabır taşı kesin tek seferde 
0 oy
(12,521 puan) tarafından
Bende kücük kızımı 15 aylıkken bıraktırmak zorunda kaldım hamilelikten ötürü.

İlk basta gündüz 1 kere verdim gece verdim sonra gündüzü tamamen kestim oyalamak kolay gündüz bir şekilde. Gece de önce 2 sonra 1 e düşürdüm birden kesersen göğsün daha çok ağrır yavaş yavaş kesersen süt üretimi azalır daha az ağrın olur. Mama diye ağlıyordu gece bir gün dedim ki annecim, baba uyudu, ablan uyudu, mamalar da uyumuşlar artık dedim.. Rabbim her zorlukla beraber bir kolaylık veriyor ya.. Bunu dedikten sonra hiç istemedi. Ağladı yine su verdim sırtını başını okşadım bu şekilde alıştı meleğim yaaa

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 115 göst.
24 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yolunyolcusu (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 232 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 96 göst.
24 Haziran 2024 Diğer kategorisinde rada21 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 83 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Yuska (65 puan) tarafından soruldu

408,371 soru

12,268,850 cevap

37,544 kullanıcı