Allah'a dua et canım eşin çok güzel bişey istemiş senden.. ben ilk kapandıgm gün dışarı çıktım inanırmısın sanki kanatlan mışım uçuyorum gibi geldi öyle sevindim ki şeytana inat bunu başaracam dedim tabi annem kapanma daha yaşın genç evlenirsen kapan diyip durdu hiç aldırmadım Şükür ler olsun ki bunu başardım ve kendime çok kızdım neden daha önce kapanmadım diye. Sen de yaparim ALLAH ın izni ile bismillah de kapan canım bu dünyanın öbür dünyası da var. .. ( tabi uslubu ile örtün canım deve hörgücü, pantolon üstüne dar tunık vs giyme)
Ben lise 2 de kapanmıştım sonbaharda kendi isteğimle . Yaz geldi ve o uzun kollu kıyafetler o kadar bunaltmıştı ki açılmayı defalarca düşündüm ama hep bişey beni engelledi saçlarım çok güzel aşırı uzun evde saçlarımı görükçe keşke açık olsam dedim. Bazen hala zor geliyo o eşarbı şalı ütülemek veya kıyafete şal eşarp uyduramamak kombinimi yakıştıramamak ama bunlar hep şeytanın oyunu bunları düşümdüğüm aklıma geldikçe kndime kızıyorum şunuda deyim kiösenin zoruyla veya iseğiyle kapanma inşallah bigün içinden gelirde kapanırsın ve pişmanlık duymazsın. Bide kapancaksan kışın havalar soğukken kapan kapalı kıyafetlere daha kolay alışırsın :)
Ben tesettüre girdigim ilk zaman cok zorlanmıştım. Ama her zorlandigimda sicakladigimda dedim kendi kendime cehennemin ateşi daha sıcak dayan dayan.... Ağladım sinirlendim ama başardım. Simdi Feraceli daha da düz kapanmak istiyorum. İlk 1 sene zor geçti ama sonrası alisiyor insan. Ayrıca esim der ki bayiliyorum dışarda kapalı normal olup ta evde bi afet olmana diyor :) yani evde yine açık olabilirsiniz esinize ben yine kuaforume giderim sacima herseyimi yaparım makyajimi yaparım.
insallah bende kapanirim ama icimden hic ggelmiyor canim. Allah icin kapancam diyosun esim begenir mi diyosun Allah begeniyor oyle düsun alisirsin bir kac gün icinde simdi kis tam kapanma zamani o zaman
İçinden geliyorsa tabi kapan ama eşin istediği için kapanma Allah için kapan , bazı insanlarda farklı düşünce var yok kocana özel ol yok onun helalisin bende açığım ne yani başkalarına mı özel oluyorum ya da başkalarına mı ait oluyorum . 5 vakit namazımı kılarım açığım ama ona göre giyinirim bazı kapalılarıda görüyoruz kapanmak için kapanıyolar ama daracık pantolonlar kıpkırmızı rujlar yakışmıyo yani eğer layığıyla yerine getiririm dersen kapan tabi ki
Keske basarabilsen canim ne kadar guzel bisey kapalilik. Ilk zamanlar nefsin simdi seni boyle gorenler begenmiycek kotu olmus diycek falan diye cok dusundurecek . Disari ciktiginda su kadin gibi aciktin ne guzel gorunutor dicek acilman icin turlu vesvese ile gelecek ama basarirsan kapaliligida hakkiyla yasamaya basladiginda neden once yapmadim diceksin. Insaallah nefsini yenebilirsin. Ben universte okurken cok istiyordum ama maddi kulfeti cok fazlaydi okul bittikten sonra kapandim ise girdim kendime esarplar uzun tunikler falan aldim ilk boyle basladi simdi daha kapali elbise ceket pardesu falan kullaniyorum.hic kendini cirkin oldum dusuncesiyle bakma nolur . Bir eline cakmagi yakarak diger elini atesine uzat ne kadar dayanabileceksin atese...burada hepimiz oyalanip gidicez öte tarafi dusun sadece...
bak canm bende aciktim ben acikken kapali bayanlarimizi gordugum zaman kendimi onlardan kucuk gorurdum kapali deyince boyle basit kapanan insanlara demiyorum ferace falan giyenleri goruncr lendimi tuaf hissederdim herkesden kucuk gorurdum kendimi. smdi cok sukur kapandim ha disarida kapaliyim esime karsi hep kapanicam diye dusunme sakin evin icinde istersen askili giy makyaj yap sort git sknti olmuyor esin gene seni bakimli goruyor. ben acikken evde hep pasakli halimle otururdum smdi ise disardan kapali geliyorum dokunup rahatlamak istiyorum direk saclarimi acip ustume rahat bisey giyiyorum o zaman esim daha bi farkli goruyor. ve gercekten kapandiktan sonra komseyi kendimden ustun gormedim. mesela kaynimin nisanlisi eltim olacak kadinla tartisiyoruz ben hic kendimi kucuk gormuyorum o cok acik kaynimda surekli ona kapan deyip duruyotmus beni ornek gosteriyormus ne guzel gurur verici bisey. Allahim hidayet versin sana kapanirsin insallah nefsini yenersin bacim :)
411,938 soru
12,401,256 cevap
44,435 kullanıcı