0 oy
490 göst.
Aile kategorisinde (1,340 puan) tarafından
Kızlar eşim asgari ücretle calışıyor ve bir bankada 39 bin baska bankada 11 bin borcumuz var faizleriyle birlikte. 1 cocuğumuz var 8 bucuk aylık ben çalışmıyorum ve borctan dolayı çok sıkişığız ama yinede altın alıp kenara atıyoruz para artarsa 5 ceyrek 1 yarım var bizde ve 2 ceyrek daha alırz hazirana kadar ben eşime 11 bin olan borcu altınları bozup ödeyelim diyorum zaten bi kısmıni taksit olarak ödedik sadece 39 bin olan kalsın yine birikim yapar onuda kapatırz diyorum en azından bir borctan kurtuluruz borclar 2 bucuk yıllık ve eşim 2 bucuk yıl sıkalım kendimizi taksit taksit ödeyelim ben altınlar bizde dursun istiyorum diyor siz olsanız ne yapardınız borcu altınla ödeyip az rahat mı ederdiniz yoksa altın bizde kalsın diyip maddi zorluğa devam mı ederdiniz fikir istiyorum

19 Cevaplar

+2 oy
(3,212 puan) tarafından
Ben borç orada dururken altın yapmazdım. 
(1,340 puan) tarafından
Altıni borcu toplu ödemek için yaptik canm ben haziranda bozalim altını diyorum gidip borcun birini kapatalm diyorum ama esim kendini fakir hissedermuş altın giderse :D
(3,212 puan) tarafından
Çok saçma onca borç içindeyken evdeki altın mı eşini zenginleştiriyo eski kafa galiba eşin. Borca faiz gelip duruyo e altın da düştü.
(1,340 puan) tarafından
Akli o kadar kız napsın :D
-Reklam-
0 oy
(774 puan) tarafından
Altınları verir kurtulurdum borçtan borç olsa uyuyamam ben kafan rahat olur en azındn
(1,340 puan) tarafından
Aynen bende öyleyim ya
(774 puan) tarafından
Karar senin tabi ama vermek en mantıklısı
0 oy
(1,947 puan) tarafından
Şuan altın çok düşük yükselir o zmn daha çok kar etmiş olursunuz ayrıca altıni uzun vadeli bir yatırım amacı ile aldıysanız şuan bozdurma bence daha çok değerlenir ayrıca borcunuzu taksit taksit odeyebilme şansınız varsa öle devam edin tabi sen bilirsin canım bizimde borcumuz var bizde kenara para atmaya çalışıyoruz ama 7 aylık bebişim için o altınlar hayat ne olur ne biter bilinmez 
(1,340 puan) tarafından
Haziranda altın yukselince bozucaktm bide ehliyete yazılcam hepsi bir bizi zorlar diye düşündum bende ama kafam karısık canm
0 oy
(1,042 puan) tarafından
Ben borcum varken altın yapamam canım ki şuan 50 bin TL kredi ödüyoruz geçim sıkıntısı yaşayacağınıza borçlarınızı ödeyin altın sonra da olur 
(1,340 puan) tarafından
Demi canım haklisın sağol
0 oy
(4,700 puan) tarafından
Faiz ödeyeceğinize kapatın borcu derim ki ben altın yapmanizi da anlamadım açıkçası elinizdeki fazla parayla keşke hep biraz daha fazlasını odeseydiniz
(1,340 puan) tarafından
Toplu odeyelim diye altın yaptik canim ya yaza toplu hep bir öderiz diye
(4,700 puan) tarafından
Hayırlısı kuzum herkesin kendine göre çizdiği bir yol vardir tabi ama Allah yardımcınız olsun az bir borç değil inşallah kısa zamanda kapatirsiniz
(1,340 puan) tarafından
İnşallah canm amin
0 oy
(6,910 puan) tarafından
Valla borç orda duracak ben tutup altın yapıp durumum yk maddi dicem. Valla bana çok saçma bir hareket geldi yaptığınız..madem fazla paran var git borca yatır niye darlık çekiym ki..
(1,340 puan) tarafından
Ya kredinin parasi tamamlansin o zaman yatırcam diyorum ben parayı şuan eldeki altin yetmiyor 2 altin daha alirsam yetecek o yüzden para olarak koyamiyoruz bitiyor ondan altin yaptik yaza bozarız borç öderiz diye ama eşim kopamicak gibi altindan
(6,910 puan) tarafından
Niye kopamıyor
(1,340 puan) tarafından
Altinları bozdurursak kendini fakir hissedermiş :D
0 oy
(834 puan) tarafından
Bak eşinde ne güzel demiş dursun altınlar diye
(1,340 puan) tarafından
Ne bilim ya borç beni sıkıyor
0 oy
tarafından
Valla canım benim 5 bileziğim vardı ikisini kredi borcumuza verdim 3 unu de araba aldık ona verdim hepsi de helali hoş olsun maddi şeylerin yeri dolar Rabbim manevi boşluklar yaşatmasın altın köşede durunca sizin borç kapanmış olmuyor varlık içinde yokluk çekersiniz ki bu da saçma olur 
tarafından
Biraz da becerebilirsen ağlamaya çalış çok sıkıntısını çekiyorum geceleri hep rüyamda falan diye
Ay ne fenayım :D
(1,340 puan) tarafından
Kız numaradan aglayamam gulmekten catlarım ki :)
tarafından
Aglayamasan da sesini titret bari  :D
(1,340 puan) tarafından
Gözüme su damlatam kız sesimide titretem :D
tarafından
Sana güveniyorum :D
0 oy
tarafından
Altinin durumuna bagli su an altin dusuk yukselirse bozdurun odeyin. Ben dugunde takilan altinkarimi hemen sattim odedim borcu dayanamiyorum ben borca 
(1,340 puan) tarafından
Haziranda bozup borc kapatmayi düşündum canim ben çünku anca o zaman yukselir
tarafından
Takip esin canim o zaman ne zaman yukselirse bozdurup odeyin
0 oy
(3,118 puan) tarafından
Biz bana takılan 2 burma bilezikle doğalgaz bağlattık. Altınim duracaguna borcum odensin
(1,340 puan) tarafından
Haklısın canim vende seninle aynı kafadaym
0 oy
(2,126 puan) tarafından
Valla canım bence çok iyi düşünmüşsün baksana borca rağmen ayirmissinz yine yaparsınz birinden kurtulun hiç olmazsa 
(1,340 puan) tarafından
Hem borcun biri bitse her ay alırz altin boyle 3 aya bir anca alıyoruz
(2,126 puan) tarafından
Anladım canım ama dediğin gibi yap mantıklı
0 oy
tarafından
Ben olsam oderdim borç olmazsa daha rahat alınır 
(1,340 puan) tarafından
Evet canim sağol fikrin için
0 oy
(1,885 puan) tarafından
Altın alıp kenara atabiliyosaniz çok da sıkışık sayılmazsınız. Banka borcu zaten ödeme planı vardr aylık ödenir. Madem birikmiş altın dursun kenarda
(1,340 puan) tarafından
Banka borcunu erken kapatrsak faiz ödemicez canim ama
0 oy
(6,135 puan) tarafından
Bütün altınlarım borca gitti ******** kayınpederim düğün için 1 kuruş harcamadi geberesice
(1,340 puan) tarafından
Ahh ahhh benim rahmetli kayınbabam yaşıyor olsaydı hem borcum olmazdi hem her yerim altın olurdu borc ödeyecegimiz paraya bilezik yapardm herkesin ailesi farklı işte
0 oy
tarafından
Borcum varken altın koymazdım kenara borcu ödemek daha mantıklı 
(1,340 puan) tarafından
Haklısın xanim sagol fikrin için
0 oy
tarafından
Veririm elimde varsa kurtulurum borçtan borç olmayınca gelen parayı zaten koyarsın yine kenara aynı hesap
(1,340 puan) tarafından
Bende oyle diyorum ama eşim altını bozmak istemiyor ya
0 oy
(321 puan) tarafından
Valla bizim elimize fazla para geçtiğinde direk ara ödeme yapıyoruz mesela 2 farklı yere bizimde var borcumuz artırdığımız parayla önden ödeme yapa yapa şuan hazirana kadar rahatız mesela. Hazirana dek yine elimize geçtikçe önden ödeme yapıcaz. 

Bence altınlarla ödeme yapın paradır yine birikir. Hem toplu ödeme yapınca faizin bir kısmını düşüyorlar. 
(1,340 puan) tarafından
Haklisın canim sağol
0 oy
(2,074 puan) tarafından
Borc nasilsa bi sekilde ödeniyor. Birikim yapabiliyosaniz yapmaya devam edin dahs kötü gunler icin saklayin
(1,340 puan) tarafından
Tamam canm sağol fikrin için
0 oy
(5,406 puan) tarafından

Hem sıkışığiz diyorsun hem de altın alıyoruz diyorsun :woot: demekki artırabiliyorsunuz. Borcu kapatın en azından erken ödemeden faydalanırsınız daha az öderseniz mesela 9 bin lira verip kapatabilirsiniz

(1,340 puan) tarafından
Kiz yemeden icmeden altin yapıyoz napak :) sağol fikrin için

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 628 göst.
10 Eylül 2021 Aile kategorisinde M.r.y (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 462 göst.
0 oy
25 cevap 645 göst.
17 Mart 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Dilekk (1,124 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 141 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Asabii (455 puan) tarafından soruldu

403,853 soru

12,098,879 cevap

36,408 kullanıcı

...