Kizlar biz bi tv almistik1800 borcumuz kala aldgmz yer kapandi snrabiz odeyenedik beyse iki sene olucak 1800 tl yi 4800 yapmislar ve bu parayi birden istiyolar bize tajsitte yapmiyolar . Bide arayan avukat tehdit eder gibi konusuyor yok eve gelcez is yerine kagit yollicam bak bakalim bidaha calisabilcekmisin oturdgn evin arsasini satisa cikaricam . Diye . Bide esime telefonda sen ne gevsek bi adamsin dedi esimde ona sensn lan o dedi . Ya avukatsa kendini ne saniyo kim bu be o kadar sinirlendim ki evde tekim bugun aramslar gelcez diye bende gelirlerse tekim cildiririm sinirden gelirlerse esyamdan alabilirlermi???
Genelde korkutup borcu ödetmek için öyle yapıyorlar. Bu zamanda eve girme gibi bir olay kalmadı diye biliyorum ben. Gelirlerse de kapıyı açmayın bence. Hele ki tek başınayken.
Esya haciz olayi kalkti. Uzerinize bi mal varsa ev araba motor vs onlara haciz koyulabilir belki. Miktari odeyene kadar rehin tutulur. Ama haciz karari sözle degil ceza mahkemesinden borc kagidi gelmesi lazim yazılı olarak. Böyle bi durum oldugunda da araci bi avukat girer araya yapilabilirse pazarlik yapilir çünkü gerekli sebebiniz de var. Benim kayinvalidem 3000 tl olan borcunu 1800 olarak ödemişti. Eve haciz olayını da ancak polisle gelir tespit yapilir once direk alamaz. ((Mutlaka eve giriş izni de olmasi lazim. Aksi taktirde almazsaniz kimse bisey yapamaz hatta baska polis bile cagirip haneye tecavuz diye sikayet edersiniz yardimci olurlar)) tesbit olayinda da haciz edilicek seyin 2 tabe olmasi lazim. Tvdeb 2 tane olmali ki 1 tanesini alsin. Yada buzdolabindan 2 tane olmali ki alabilisin. Ihtiyac ürünlerinizi alamaz
Hic bi bilgim.yok ama haksizliga ugramissiniz resmen keske aldiginiz yer kapaninca ne yapabilceginizi arastirip kalan bircunuzu bi sekilde odeseymissiniz sonradan boyle olmazdi ama boyle de davramamazlae bence haklari yok
Açma canım kapıyı gelirlerse kaldıramazlar eşyalarını. O avukatlar çok terbiyesiz parayı almak için korkutuyolar en fazla kağıt gönderirler bişeyini satışa falan çıkartamazlar . Söyle birden ödeyemem de taksite bağlıyolar bi şekilde
Eğer şuan ödeyemeyecek durumdaysanız avukat size taksit sunar sakın kabul etmeyin suan ödeyemem taahhüt istemiyorum deyin icraa yasası kalktı evinde aynı eşyadan 2 tane yoksa alamıyorlar biçbirşey bunlar sadece korkutma amaçlı konusuyorlar sakın imza.vermeyin ödeme yapmak için elimizde olduğunda öderiz şuan ödeme yapamam dersiniz eger taahhüt imzalar 3 ay içinde ödemezseniz hapis cezası veriliyor imza vermediğiniz sürece avukata hiç birsey alamaz
Hayır canım alamaz. Eşime sordum eşim hukuk mezunu. Asla temel ihtiyacıni alamazlar. İki TV varsa bile birini alır örnek olarak. Darlanma. Belki de dolandırıcılık yapıyorlar
Hayır yeni yasaya gore evde ihtiyaç olan seyleri almak yasak tv buzdolabı vb gibi onun haricinsekileri alabilirler e oda yok alamazlar ayrıca boş tehdit canim biraz daha bekleyin kendileri ana parayı öderseniz borcunuz kapanır gibi bir teklif ile gelirler zaten birde telefon konuşmalarını kayıt eden program var onu indir bir daha konusurken kaydet eğer gayriresmi konuşursa bende karşı sava açacağına getir konuyu canım eşin herhangi bir şeye imza atmadığı sürece hiç bir işlem yapamazlar merak etmeyin
Haciz evindeki 2 tane olan esyalari aliyor benim bildigim bir arkadasim oyle soylemisti alicak bsy olmayinca maastan kesiliyor ole konusmaya hakki yok hem telefonunuza ses kaydedici yukleyip arayin bi yol bulalim biz odemeye calistik bu gune kadar bi bilgimiz olmadi fln die sonrada siz onu arayip bu ses kayitlariyla sizi sikayet ederim dersiniz haciz olayi ole basit degil korkutarak bsyler yapmaya calisiyor iste
Herşeyden 2tane olması lazım birşey alabilmeleri için .Mesela 2tv veya 2oturma grubu gibi .Ama maasiniza haciz yazabilir araç ev arsa hepsine haciz koydurabilir
Cnm korkma biz iflas ettik kaç kere geldiler önceden eşya alma vardı kalktı o artık sadece bir eşyadan iki tane varsa onu alabiliyor mesela iki televizyon iki buzdolabı gibi kapıyı aç bir dahaki geldiklerinde cilingirle açma hakları var telefonda çok yapıyorlar o korkutmayi korkma ödeyecek durumun varsa yardımcı olmalarını işte eğer yoksa bnm ödeyecek gücüm yok de kapat kavgaya girmeyin inşallah atlatirsiniz cnm
Sizin hikayede istanbuldaki köprü meselesi gibi. Hiç bi şekilde insanlara uyarı göndermiyorlar birden bire borç batağına sokuyorlar. Türkiye nasıl bi ülke oldu arkadaş. Millet çocuğuna bez almakta bile zorlanıyor
Ben hiç böyle terbiyesizce konuşan avukat görmedim herhalde bu avukat değil tefeci falan dikkat edin bak aldığıniz yere böyle bir şey olabilir çünkü bazıları avukat yerine fazla koydurup tefecilere aldirtiyorlar eşim anlatıyordu bana bu gibi şeyleri esnaf oda çünkü biliyor böyle durumları aman dikkat edin Allah korusun tek kalma
Önce bildiri mektup falan gelmez mi eve
Canim bence siz bi avukati arayın sorun olmadı siz dava acarsin iz kapatan yer hakkında herhangi bi haber vermeden kapatılmış sonra sizi avukata vermiş bence sormalisinixlz avukat olmayan insanlarız sizi yanlış yönlendirip zor durumda birakmayalim
Naptın gelen giden oldu mu merak ettim
Hiç korkma canım bişey olmaz. Ev eşyadına haciz konulmuyo artık. Konulması için de ev de her üründen 2 tane olması gerekli yani 2 tane tv varsa birini alıp diğeri sende kalıyor. Eşyaların genel ihtiyaç olduğu için dokunamazlar. Öyle kapıya gelirlerse açma. İmza falan da atma. Allah yardımcınız olsun ya çok zor bi durum
Canim itiraz etceksinz kısmı itiraz yapcaksiniz size gelen tebligata karsi mahkeme acilick o kadar artmaz ücret
Kuzum o eskidendi mal kaldırma hacjz koyma yasak artk. Öyle bisey yok yani rahat ol.
1,499,464 soru
24,491,821 cevap
357,677 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın