0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (3,767 puan) tarafından
MÜTTAKİLERE YARAŞIR BİR ERDEM: AFFETMEK - “Mükemmel insan yoktur” deriz hep. Bu sözle insanın hatadan masun olamayacağını vurgularız. Hata yaptığımızda bu cümleye sığınırız kendimizi savunmak için ve affedilmeyi bekleriz. Hata yapan kişi, karşımızdaki olduğunda ise bu cümleyi duymak istemez, herkesin hata yapabileceğini düşünmekten kaçarız. Affetmeyi küçüklük sayar, haklılığımızı sonuna kadar ilan etmekten zevk duyarız. Hâlbuki affetmek zafiyeti değil, aksine ruhun yüceliğini gösterir. Bu yüzden zordur zaten, güçlü bir irade gerektirir. Affetmek insanı yüzeysellikten kurtarır, ruhunu esir eden kin, nefret ve intikam gibi kötü duygulardan arınarak hafiflemesini, hayata sevgiyle bakabilmesini sağlar. Kâmil bir mümin olabilmek için bu erdemi düstur edinmek gerekir. Zira Resûlü’ne “Sen af yolunu tut!” (A’râf, 7/199) buyuran Yüce Rabbimiz, bize affedici olmayı, kötülüklere iyilikle karşılık vermeyi emretmiş; takva sahibi kimselerin “öfkesini yutan ve insanları affeden kimseler” olduklarını bildirmiştir (Âl-i İmrân, 3/134).

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Edemem bacım cok ettim tok olan kendime oluyor asla etmem
(3,767 puan) tarafından
Yaşadıklarını en iyi sen bilirsin cancağızim:(❤️
tarafından
Kesınlıkle kuzım bazen konusmam ak en guzelı inan..
(3,767 puan) tarafından
Ben kin tutamam cancağızim hani ani patlamalarm vardır ama hemende sönerm kıyamam hani sevmediğim biri bile olsa bana iyi olduğu sürece kötü olamam
tarafından
Ben cok sans verırım canım ama son raddeye gelince ne yaparsa yapsın konusmam
(3,767 puan) tarafından
Benim o raaddeye gelmesi iixn seneler geçmesi gerek maalesef
-Reklam-
0 oy
(24 puan) tarafından
Affedemeyeceklerimi Allah'a havale ediyorum çünkü affettikce daha fazlasını yapıyorlar 
(3,767 puan) tarafından
Doğrusunu sen bilirsin cnm yaşadıklarını en iyi sen bilirsin:(❤️
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Affetmem Allaha havale ederim bır kere sildim mi yabancı olurum. 
(4,060 puan) tarafından
Kinci insanım canımı yakanı tanıyamıyorum gercektn allahım affetsin beni
(3,767 puan) tarafından
Kin tutan insanı Allah sevmez bliorsun cancağızim kin tutmaya çalış bence kin insana sadece zarar verir
(4,060 puan) tarafından
Kuzum siliyorum direk artık kucukken kın vardı suan artık kendimi uzmemek ıcın o insan yok gibi davranıyorum
(3,767 puan) tarafından
Yinede her zaman yüreğinde bir yerinde merhametin olsun cancağızim herkese karşı
❤️
(4,060 puan) tarafından
Saol canım denıcem

İlgili sorular

+4 oy
2 cevap 227 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 1,275 göst.
18 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,025 göst.
29 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde fadimana (423 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,249 göst.
17 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ela94 (1,003 puan) tarafından soruldu

412,204 soru

12,408,861 cevap

44,731 kullanıcı