Cnm almanyada yasalar farkli mesela dogumdan 6hafta once ve ardindan 8hafta mecbzr evdesin ztn. Ben anaokulunda oldugum icin ben 9haftalik hamile oldugumu soyledigim an iszen uzaklastirildim. Dogumdan sonra 8hafta ztn annelik istirihat iznim vardi ardindan 18gun kendi iznimi kullandim. 1yil veya 2 yil aile izni akman hakkin var , dogumdan sonra. Ysni ina gore ayliginin yuzde bilmem kacini veriolar sana AMA benim sozlesmem sinirliydi yani yaza kadar sozlesmem var ve ben ise basladim ertesi ay hamile kalmisim. Anliyacagin okuk benim calismami gormeden hop hamile kaldigim icin eve yolladi. Ve ben zaten hamile bi ogretmenin yerine gelip kendim hamile kaldim :D anlayacagin ztn sabit degildi yerim orda. Bende hic aile izni almadim gideyim calisayimda bari adamlar nasil calistigimi gorsun iyice gozlerinden dusmuyum. Kazik atmis gibi olsum ise baslayip hamile kaldim, bide baska bi hamilenin yerine gekmaitim ztn. İyice dalga gecti bizle gibi olmasin dedim ve tabi belki ogretmen acigi olur sozlesmem uzar diye.
Adamlar 11aydir yattigim icin maasimi odemis oldular :D