Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_5bbe1f1915ce25936f9d0445555091ce, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Tarhana tarifi istiyorum-Diğer
0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (902 puan) tarafından

Kızlar bu tarhana nasıl pişiriliyor ya bilen varsa yazabilirmi bizim buranın tarhanası farklı  hem ilk defa pişirecem hemde ilk defa yiyecem

image

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
1 bardak suya bir yemek kaşığı tarhana koyuyorum ben canım nerenin tarhanası ki bu 
(902 puan) tarafından
Onuda bilmiyorum:D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuzum bunu suda biraz eritmen lazım yanlış gormediysem eğer :)
tarafından
Rica ederim kuzum ♥️♥️
(7,791 puan) tarafından
Kızz yapana sor bence bizim tarhana buna benziyor direk suya salarız şehriye çorbası gibi ama arkadaşın dediği gibi olan tarhana başka onun mayalanma süreside farklı ilk yapılma aşamasında pişmeside ona göre oluyor sen sana verene sor
tarafından
Toz tarhana sanırım ben öyle gördüm ama dedim hatta yanlış gormediysem diye :D  ne kiziyosun hemen :D
(7,791 puan) tarafından
Yok canım kızmadım tarhana iki ayrı şekilde pişiyor iki ayrı şekilde pişme sebebi bizim tarhanamız 1 gün içinde dökülür ama babaannemler yoğurup 21 gün mayalardı o yüzden bizimkisi suya salınır onlarınkisi ezilerek pişirilir
tarafından
Tarhana olsun da taştan olsun isterse çok severim :-/ hobaaa canım istedi bak şimdi
0 oy
(5,326 puan) tarafından
3 yemek kaşığı tarhana 1 su b ile çözdür.

Bir tencerede yarım yemek kaşığı salça kavur tereyağı ya da sıvı yağı ile. Üzerine 5 su bardağı su ekle kaynasın. Tenceredeki su kaynayınca 1 su bardağı su ile çözdürdüğümüz tarhanayı ekle biraz da öyle kaynasın sonra altını kapat tuzunu at
(902 puan) tarafından
Teşekkür  ederim canım
0 oy
(868 puan) tarafından
Canım ben ilk önce az kaseye koyuyorum üzerine bir kaşık salca koyup ıslıyorum bir saat bekliyor tencere yağ salca kavurup soğuk su ekleyip tarhana yi döküyorum tavuk bulyon atıyorum kaynayınca nane tuz karabiber pulbiber ekliyorum oh mis gibi oluyr
(902 puan) tarafından
Teşekkür  ederim canım
0 oy
(93 puan) tarafından
Kurutulmuş tozsa canım biz de böyle kurutup robottan geçiriyoruz ben tencereye az sıvı yağ koyuyorm snra iki üç kepçe tarhana atıp kavuruyorum ama çok değil kısık ateşte yoksa yaniyo snra az yemek kaşığınin ucuyla salça atiyorm biraz öyle de tencerede karıştırıp su ekliyorum ama az su ekleyip normal el cirpicisiyla topaklanmasini giderdikten sonra ne kdar gerekliyse öyle su koyuyorm
(902 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
Bildigin hazir corba gibi cok bsit. Salcayi yagla kavur o tarhanayida suyla ez bi tasta sonra kavrulunca dök karıştır sonra suyunu ekle istersen nane ile kekik kat yada sarimsak yakisir tuz bide at
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Canım biz batı karadenizdeyiz bizimde böyle şehriye çorbası yapar gibi yapacaksn
0 oy
(580 puan) tarafından
Bende anlamam tarhandan 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 181 göst.
15 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 352 göst.
0 oy
3 cevap 75 göst.
7 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde SERENAD (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 77 göst.
17 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,906 soru

12,458,301 cevap

46,586 kullanıcı

Kategoriler

...