0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (1,469 puan) tarafından
Kizlarr ???

6 Cevaplar

0 oy
(580 puan) tarafından
Her ameliyatta aç gitmen lazım cnm 
(580 puan) tarafından
Çok şaşırdım bana gece on ikiden yeme dediler sabah onda ameliyat oldum su bile içme dediler içmedim
(1,469 puan) tarafından
Bugün ablam doğurdu onada öle dediler  ama ben ademediker:(
(580 puan) tarafından
Ya bir şey olsaydı Allah korusun. Hangi hastanede doğum yaptın
(1,469 puan) tarafından
Samsun dayım canim devlet
(580 puan) tarafından
Solunumun tıkanabilirdi Allah vicdan versin ya
-Reklam-
0 oy
tarafından
Narkoz aliyorsun ondan kürtaja da ac gidiliyor 
(1,469 puan) tarafından
Ama neden canim ben sabah kahvaltı yapmisdim  1.5 da ameliyat ettiler bana bi zararı olmusmudur kimse ac gel demedi  bende bilmiom:(
0 oy
(7,936 puan) tarafından

Genel anestezi sırasında mide içeriklerin ağıza gelip oradan akciğere geçişi, ‘aspirasyon pnömonisi’ olarak adlandırılan ve solunum yetmezliğine kadar gidebilen bir tabloya neden olduğunu belirten Ünlü, bu durumun gebelerde, gebe olmayan hastalara göre 4-5 kat daha fazla görüldüğünü kaydetti. Bu komplikasyonun görülme sıklığının azaltılması için, genel anestezi verilecek hastaların en az 6 saatlik açlık sürelerinin olması gerektiğine dikkat çeken Ünlü, “Doğum anestezisi için, bölgesel (rejyonel) anestezi yöntemi yaygın bir şekilde kullanılıp kabul edilmektedir. Sezaryen için en çok ‘spinal anestezi’ uygulanırken, ağrısız doğum için ‘epidural analjezi’ yöntemi uygulanmaktadır. Bölgesel anestezinin genel anesteziye göre bazı avantajları mevcuttur. Genel anesteziye göre çok hızlı ve güvenilir olması, annenin aspirasyon pnömonisi olasılığının düşük olması, annenin doğum esnasında uyanık ve bilincinin açık olması ,bebeğin, genel anestezi sırasında kullanılan ilaçlara daha az maruz kalması olarak sıralanabilir. Spinal anestezi sonrası baş ağrısı sıklığı, ince kalem uçlu iğnelerin yaygın şekilde kullanılmasıyla azalmıştır. Buna rağmen baş ağrısı olan hastaların yatak istirahatine, sıvı alımına, doktorun reçete ettiği uygun ağrı kesicilerin kullanımına ve kafein içeren gıda ve içeceklerin tüketimine özen göstermeleri gerekir” dedi.

tarafından
Ne güzel anlatmisin canm
(1,469 puan) tarafından
Ben 9 da yemisdim  1.5 da ameliyat  oldum :/
(7,936 puan) tarafından
Google dan buldum çaktirma:)))) üsenmedim arastirdim sana
(1,469 puan) tarafından
Farkettim  kız zaten:D
0 oy
(413 puan) tarafından
Çünkü spinal dahi olsan bir sorun olursa genel anesteziye dönme ihtimali var. Genel anestezi demek bütün kaslarının felçli gibi kalması demek buna akciğer kasları da dahil. Bir şey yediysen yani midende su dahil her hangi bir şey varsa ve ameliyat sırasında boğazına kaçarsa öksürme refleksini yapamazsın Allah korusun boğulursun ve çırpınamazsın bile. O yüzden size söylenildiği saatten itibaren su dahil hiçbir şey yiyip içmeyin. 
(1,469 puan) tarafından
Ben yemisdim ama ay çok korkdummm  suan:((((
(413 puan) tarafından
Bişey olmamış korkma artık Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :) sorun olacaksa o sırada olurdu.
0 oy
(673 puan) tarafından
Anestezi yapıldığı için ac olmak lazım.  Tokken anestezi yapılırsa sürekli kusarsin 
(1,469 puan) tarafından
Ben yemisdim bişey olmadi allahima  sukurler  olsun kimse bana ac gel demedi  allah korumus
(673 puan) tarafından
Nasılsın bi anestezi yapıldı peki. Genel anestezi mi belden uyuşturma mı
(1,469 puan) tarafından
Belden  canim
(673 puan) tarafından
Cok şaşırdım genelde atlamazlar bunu önemli çünkü. Yemek yedi diye ameliyati iptal edilenleri biliyorum
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Valla canım bende yemek yedim çünkü normal doğum olarak gittim yemek falan yedik olmayınca direk Sezeryana aldılar hiç sormadılar aç mısın tok musun diye :))) 
(1,469 puan) tarafından
Bana suni vericez dediler pislikler  serumu takdikar  5 dk sonra doğru  sezaryana acikligim  yökken  suni vericez dediler vermedikerde  sezaryan yapdilar yapiyon  bari sole
(4,692 puan) tarafından
Özelde mıydın canım
(1,469 puan) tarafından
Devlet cnm
(4,692 puan) tarafından
Valla o yüzden devlete gitme tarafi hiç değilim ya tabi durum el veriyorsa insan yerine koyup iki kelime etmiyorlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 83 göst.
0 oy
2 cevap 81 göst.
16 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Eda123456789 (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 358 göst.
21 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sude ayse elam (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 85 göst.
16 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

414,156 soru

12,464,155 cevap

46,836 kullanıcı

Kategoriler

...