0 oy
746 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (150 puan) tarafından

Hayirli akşamlar kizlar, 8 gun oldu doğum yapalı bebeğimi emziriyorum yememe içmeme suya hepsine dikkat ediyorum hatta aksamlari sağıyorum ki süt devam gelsin fakat sabahdan beri sütüm doğru düzgün yok cok üzülüyorum varmi basina böyle gelip tekrardan göğsü sutlenen. Yardimlariniza ihtiyacim var :(

10 Cevaplar

0 oy
(3,141 puan) tarafından
Nelere dikkat ediyorsun canım mesela
(3,141 puan) tarafından
Rezeneyi kendin aktardan alarak hazırla canım hurma incir dere otu karpuz şuan zamanı bol bol komposto yap ılık dus al bebeginle beraber sende uyu süt artırıcı damlalardan kullan güzel düşün sütünün olacağını bebegini emzireceğini düşün hep
(3,141 puan) tarafından
Birde herşeyi ye gaz olacak diye birşeyleri kısma herşeyi ye sütün olsun canım süt üretimi için vücudun herşeye ihtiyacı var ilk önce morale
(150 puan) tarafından
Iste dikkatte ediyorum neden boyle oldu anlamadim
(3,141 puan) tarafından
Daha yeni doğum yapmışsın inanki zamanla aşabilirsin karamsar olma pozitif düşün suan ona 1 damla bile yeter
(150 puan) tarafından
Tmm canim Allah razi olsun insaAllah aşarım kızımi doyururum
-Reklam-
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Canm surekli sutum yok diye kendini üzme o zaman olmamasini dahada tetikliyorsun emzir sık *** zamanla çogalir 
(3,797 puan) tarafından
Evet merakli taze katiliyorum sana ten temasi önemli ilk zamanlar
(150 puan) tarafından
Allah razi olsun hanimlar inşaAllah oyle olur eldiven durdurmuyor zaten birazcik buyuk geliyor kendiliğinden çıkıyor minik ellerinden
(820 puan) tarafından
Hatta havalar iyi soy bi güzel al göğsüne ört üstünü battaniye ile öyle emzir tabiki tam çıplak yapma daha çok küçük
(3,797 puan) tarafından
Sendende Allah razi olsun canm saglikla buyusun kuzu
(150 puan) tarafından
Amiiin amiiin insaAllah teyzesi
0 oy
(1,380 puan) tarafından
Bol su iç canım ve sık emzir sütüm yok diye düşünme bebegin emdikce cogalir
(150 puan) tarafından
Öyle yapıyorum canım 3 litre su içiyorum
0 oy
tarafından
Ne kadar geliyo sagdigin zaman
(150 puan) tarafından
Normalde çok geliyordu ama bugun ikisinden zar zor sut sağdım normalinde gelenden az geldi
tarafından
Emzirme sonrasi mi sagdiginda gelmedi sütün
(150 puan) tarafından
Gogsum normalde tas gibiydi bugun sönük canim emzirdikden sonra saginca baya cikiyordu tek gogsumden. Bugun ikiside indi ve ikisini sagdigim halde biberonu dolmadı
tarafından
Daha küçücük onun midesi biberonu doldurmasa da olur. Onu doyursa yeterli. Üzülme hiç rezene, tahin helva, bulgur pilavı, karpuz, açık sütlü dondurma, bol su, çiğ sogan. Bunlar bende cok guzel süt yapiyo. Özellikle helva cok tuketiyrm
(150 puan) tarafından
Evet helva aklıma geldi hemen alip yedim
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Canim gogusune masaj yapmayi denesen internetten bak nasil yapildigina, sut kanallarini uyarmis olursun. Ayrica bolbol olmasa da bebisin karni doyacak kadar olmasida yeterli. Birde vucudun suan kendini toparliyor butun enerjiyi sut uretimime gitmiyor. Sen masaj yap dinlen, bebis emdikce de gelir sutun 
(150 puan) tarafından
Tmm cnm masaj icin nete bakayim. Allah razi olsun
0 oy
(246 puan) tarafından
Böyle evhamlara kapılmayın. Sütünüzü sağmanız da gereksiz yere daha fazla süt üretmenizi sağlar bu da memede şişliğe bebeğin daha zor emmesine mastite neden olabilir. Dolayısıyla sık sık bebeğinizi emzirin kilosu yeterliyse kakası çişinde bir problem yok ise negatif şeyler düşünmeyin. Ben ne yediğime bile dikkat etmiyorum normal hayatımdaki gibi Allah ne verdiyse onu yiyorum bol bol su içiyorum. Demek istediğim hususi bir şey yemiyorum süt yapsın diye. Ne yeseniz süt olur zaten süt için en önemlisi bol su içmek ve sık sık emzirmek.
(150 puan) tarafından
Canim gunde bir sutumu sağıyorum oda gece yatmadan veriyorum daha rahat ediyor.  Onun harici emziriyorum insaAllah Mevlâm artirir yavrumun rızkını
(246 puan) tarafından
Sütü biberon ile veriyorsaniz meme reddine sebep olabilir günde 1 bile olsa.
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Besmeleyle emzirmeye calis yoksa bile de sütüm var diye. Ben sagarken varmi yok mu telas yapinca sut gelmiyo ama bakmadan sagdigimda biberon doluyo hiç düşünme sütünü 
(150 puan) tarafından
InsaAllah canim öyle yapacam
0 oy
(46 puan) tarafından
Sütün ne kadar az desende 8 günlük bebeğin ihtiyacını rahatlıkla karşılar mama olabildiğince verme sağlık ocağında 15 günlük olunca kilo kontrolü var kilo almasına göre belli olur yetip yetmediği. Sonrası gerekirse mama dan destek al ama biberon ile değil. Genellikle süt üretimi 2 ve 3. Ayda tam oturuyor ama çoğu anne genellikle çevre etkisi ile mamaya başlıyor istemsiz olarak emme azaldığı için süt üretimi yavaşlıyor ve azalıyor. 2 ve 3 aya kadar artıp azalması çok normal sabredersen fazlasıyla sütün olur ve sutüm yok stresi sütü nerdeyse bitiriyor. Belki az ama bebeğimin ihtiyacına göre çoğalacak de ve öyle düşün 
(150 puan) tarafından
InsaAllah canim Mevlâm yavrularımızın rizkini bol bol versin. Kendimi sakin tutacam yetecek insaAllah
0 oy
(1,721 puan) tarafından
Sütün kesilmesinde en büyük etken sütüm kesilcekmi azalacakmı diye düşünüp stres yapmakmış o yüzden sütü düşünme bebeğinin midesi çok.küçüm şuan için sütün azda olsa doyuyodur bnim ilk bi hafta bi damla süt gelmemişti sütün hiç gelmese bile çok notmal sen bol bol emzir çoğalıt sütün kafana hiç.takma 
(150 puan) tarafından
Tamam canim kendimi rahat birakcam. Panik oldum doyuramiycam yavrumu diye
0 oy
(404 puan) tarafından
Bestlak var damla suya 20 damla damlat gunde 3 kere ic bana iyi geldi
(150 puan) tarafından
Belcikadayim canim burda varmi bilmiyorum bugün kadin gelecek eve hemsire ona sorcam

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 123 göst.
18 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 306 göst.
0 oy
7 cevap 309 göst.
22 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Aysenr42 (344 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
25 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu