0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (183 puan) tarafından
Ya kizlar yapamıyorum yani net. Iki haftada toplamda 10 15 kilo süt kullandım taş catlasın 3 kilosunu falan tutturabildim. Her kadın yoğurt mayalayamaz derler napalim. Böyle bir durumda bebeğime hangi yoğurttan vermeliyim 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,213 puan) tarafından

Canım 1-2 çorba kaşığı yoğurdu bi kasede azıcık sütle pütürsüz olacak şekilde aç. Sütünü parmağını daldırınca 7ye kadar sayabilecek kadar ısıt. Yavaş yavaş süte mayayı ekle. Küçük kavanozlara bölüştür. Üzerine ağızları açıken süzgeç kapat. Sofra bezine sar üzerine hırkanı ört. 4 saat bekle buzdolabına kaldır. Bak üşenmedim yazdım sen de vazgeçme dene :)

(183 puan) tarafından
Peki tamam deneyeyim tekrar :))) teşekkür ederim
(3,213 puan) tarafından
Afiyet  bal şeker olsun. Tutmazsa içine limon sıkıp kaynat lor peyniri olsun.
(2,795 puan) tarafından
Hirka kapatma mevzusuna bayıldım  dün  gece mayaladim ayni süzgeç  kavanoz ve hirka ama benim degil kocamindi sofra bezi az kalmasin diye ativerdim üstüne ☺️☺️☺️
(3,213 puan) tarafından
Ben de rahmetli babacığımınkini koyarım hep, sanki eli değsin de tutmasına yardım etsin gibi düşünürüm nedense manevi destek :))))
(2,795 puan) tarafından
Haha seninkide guzell
-Reklam-
0 oy
(354 puan) tarafından
Ev yoğurdu tabi ki canım sen tekrar tekrar pes etme bayala gerekirse internetten bak yakınlarında biri varsa ondan rica et
0 oy
(9,651 puan) tarafından
Bende ilk mayalayamiyodum ama artık oluyo canım hatta akşam mayaladım şimdi dolaba koyucam. Isısı önemli bir de çok maya koymicaksin ben 2 kilo site bir kaşık koyuyorum ilk yaptigimda sanki güzel olucak gibi bol maya koyardım aman daha sıcak olsun der sıcak denerdim aman sicak olmadu bide soğuk deniyum dedim ideal sıcaklık parmağının dayanabileceği sıcak süt olması lazım:)
(9,651 puan) tarafından
Süzgeç yav makarna süzgeci kevgir.. o içindeki nem çıksın daha sert olsun diye kapaksız üzerine suzgecide örtüyorum ya örtüye değmesin diye koyuyorum
(183 puan) tarafından
Haaa dur bide onunla deneyim hemen
(9,651 puan) tarafından
8 saat dursa yeter aşağıda okudum da 6 saat fırını calistiriyomussun falan hiç öyle şeylere gerek yok fırını da yaparken hemen ilitiyodum tamamen kapatıp üzeri açık koyudum bide mayayı çok koyma bir kaşık 'tan az fazla olsa yeter onu da sütle ilit
(183 puan) tarafından
Ya şimdi Buzlukta bir 4 kilo kadar sütüm var nasıl eritmeliyim onu nasıl yapmalıyım onu da söyler mısınız
(9,651 puan) tarafından
Dışarı da dursun canım direk kaynatırsan kesilebilir erisin tamamen sonrasında kaynatır işitir denerdim inşallah bu sefer olur canım:)
0 oy
(6,859 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun yardımcı olalım cnm
(183 puan) tarafından
Altın süt veya günlük sütle yapıyorum altın sütü kaynatmıyorum ısınınca soğumaya bırakıyorum serçe parmağım 7 saniye duruyorsa içine 2 kaşık yoğurt önce homojen haline getirip koyuyorum daha sonra tencereden küçük bebek kavanozlarına pay ediyorum ve hemen fırına koyuyorum 40° de sadece alt açık bir şekilde 6 saat calistiriyorum ama 3 oldu yapamadım ya. Bugünde bebegimin yoğurt çorbası günü sinirleniyorum istemsiz
(6,859 puan) tarafından
Altın süt ne kız :)
(183 puan) tarafından
Bimdeki günlük sut
(6,859 puan) tarafından
Anladm Cnm belkide normal inek sütü alsan kaynatıp yap. Firinlamadan. Çok ılık olmasın parmağın dayansın ısıya. Yoğurt koy bı kaba az sütten ekle çırp bı güzel telle pürüzsüz olsun.sonra tahta kaşık ile karıştır yavaş yavaş . Ağzını kapat sar havluya beze felan 4 saat beklet sonra kapağını az açık bırak ört üstünü 2 saatte dışarda öle beklesn yine sonra dolaba koy 1 akşam beklesn yeter Cnm. Ben kendi yogurduma bı küp şeker atarım taş gibi olur . Kızımın yoğurduna atmam. Birde misal kızına kavanozda yapıyorsan onun içinde mayala . Atıyorum tencerede karıştırıp kavanoza dökme.
0 oy
tarafından
Cnm madem tutmuyor önce az az yap misal iki kiloyla yap o bitince tekrar yap oyke böyle elin alışır güzel yaparsın birde mayanda önemli onunda güzel olması önemli misal ben beş kiloluk süte 4 5 kaşık dolusu atıyorum güzelce cirpiyorum üstüne süzgeç koyuyorum sonra üstünü ortuyorum
(183 puan) tarafından
Öyle öyle yaptım zaten iki kilo iki kilo bazen bir kilo ama hepsi çöp
tarafından
Hmm mayan nasıl peki sulu falanmi atıyın içine cnm
(183 puan) tarafından
Hayır aslında zaten süzmeyle yapıyorum ilkini o yüzden kati
0 oy
(431 puan) tarafından
Nasıl mayalıyosun belki bi yanlışlık vardır
(183 puan) tarafından
Altın süt veya günlük sütle yapıyorum altın sütü kaynatmıyorum ısınınca soğumaya bırakıyorum serçe parmağım 7 saniye duruyorsa içine 2 kaşık yoğurt önce homojen haline getirip koyuyorum daha sonra tencereden küçük bebek kavanozlarına pay ediyorum ve hemen fırına koyuyorum 40° de sadece alt açık bir şekilde 6 saat calistiriyorum ama 3 oldu yapamadım ya. Bugünde bebegimin yoğurt çorbası günü sinirleniyorum istemsiz
0 oy
(5,913 puan) tarafından
Canim sutunu iyice kaynat kaynadiktan snra altini kis 20 dakka daha kaynasin sonra kavanozlara bosalt parmagini koydugunda 7ye kdr say dayanabiliosa parmagin isiya tamamdir mayaya iliyan sutten bir kac kasik ekle o maya iliyana kdr sonra mayala guzelce sar yogurtlari 4yada 5 saat sonra kontrol et hafifce salla tuttuysa hemen al dolaba koy  ha isiyi ayarlayamiosan termometre al canim yapa yapa alisirsin
(183 puan) tarafından
Ya şimdi Buzlukta bir 4 kilo kadar sütüm var nasıl eritmeliyim onu nasıl yapmalıyım onu da söyler mısınız
(5,913 puan) tarafından
Onu direk disari cikar erisin canim
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Canım okudum da neden fırına koyuyosun sar sofra bezine 6-7 saat mis gibi demlensin. 1 kilo süte yarım tatlı kaşıgı maya koy çok maya koyuyorsun. 6 saat kadar dışarda sarılı tuttuktan sonra dolaba kapakları açık şekilde koyacaksın 4-5 saatte öyle beklesin dolapta sonr akapa kapagını ben hep böyle yaparım taş gibi olur
(25,224 puan) tarafından
Koyma canım fırına falan bana çok gereksiz geliyo bu durum valla. Sar beze en fazla 7 saat beklet sarılı şekilde 1 kilo süte yarım tatlı kaşıgı 2 kilo süte 1 tatlı kaşıgı maya koyulur canım büyük ihtimal mayayı tutturamıyorsun
(183 puan) tarafından
1 litre sute 1 yemek kaşığı koyuyordum ben. Tarif araştırdığım zaman öyle yazıyordu
(25,224 puan) tarafından
Yok canım fazla ben hiç öyle yapmam o zaman ki kıvamını sevmiyorum ben yarım tatlı kaşıgı koyarım hep 1 kilo süte. Ben genelde 3 kilo sütten yaparım 1 bucuk tatlı kaşıgı falan koyarım maya 1 yemek kaşıgına anca denk gelir
(183 puan) tarafından
Ya şimdi Buzlukta bir 4 kilo kadar sütüm var nasıl eritmeliyim onu nasıl yapmalıyım onu da söyler mısınız
(25,224 puan) tarafından
Cnm sütü çıkar dolabın alt gözünde erisin iyice bence ilk 1 kilodan yap dene önce madem tutmuyo ziyan olmasın 1 kilosunu kaynat güzelce fokurdasın iyice. Sonra ılınmaya bırak parmağını sok 5 e kadar sayana kadar dayanıyorsa sıcaklığa mayalamaya hazır demek. Ne cok sıcak olcak ne cok ılık onu iyi ayarlanan lazım yani parmağın içinde sıcaklığa dayanxak diye çokta ılıtma sütü. Sonra aynı yaptıgın gibi yarım tatlı kaşıgı mayayı kasede sütle aç iyice sonra tencereye karıştır mayayı bir iki karıştır kepçe ile sonra koy kavanozlara kapağını kapa sar beze en fazla 7 saat beklet sonra ac kapakları dolaba koy 5 saat kadarda öyle dolapta beklet sonra yiyebilirsin
0 oy
(2,264 puan) tarafından
Fırında dene canım birde 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 74 göst.
9 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Ada3 (2,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 91 göst.
6 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Miracinannesi.34 (801 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 40 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Eda34 (312 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 98 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Eda34 (312 puan) tarafından soruldu

382,455 soru

11,450,266 cevap

35,025 kullanıcı

...