0 oy
465 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

image

ben boyle biliyorum arastirdim dogruymus diyanetin sayfasi bu 

Bi arkadas tutturmus hanifilerde de bozuluyo diye burdan baksin o da

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Hanefilerde bozulmaz ki Şafii lerde bozulur 
tarafından
Işte arkadas hanefilerde de bozulur diyo bide ben bozulmaz dedim diye arastir diyo bana
tarafından
Kendisi arastirsaymis keşke
tarafından
Valla ya  ilahiyat okuyorum diyo bide
tarafından
Bnde ilahiyat okudum ama bize böyle bişey ogretmediler
tarafından
Anlamadim valla kuzum
-Reklam-
+2 oy
(266 puan) tarafından
Eger karşındakı insan sana namehrem se bozuluyo canm. Mezhebe göre degişmez ki böyle şey. Allahın dini birdir. ❤️
tarafından
Tabiki din birdir ama görüş ayriliklari oldugu icin yani mezheplera oldugu icin bdest konusuda farklı bak yukariyi okudun mu yabanci kadin ya da erkege dokunmak gunahdir ama abdest bozmaz yaziyor hanefiler icin
Safiler icin zaten esine bile degse bozuluyor
(266 puan) tarafından
Eşi mahrem oldugu halde neden bozulsun ki Allah Allah. Peygamberimiz s. A. S den hadisə gelmiş . Namaza kalkmadan önce ayşe annemizin başını okşamış. Ama abdest almamış. Hadis de sahih yani. Sahih olmasa söylemem bile
tarafından
Iste namahremde olsa bozulmaz hanefilerde onu anlatmaya calisiyorum
(7,781 puan) tarafından
Hayır bozulmaz
0 oy
(1,461 puan) tarafından

Ben şafiiyim canım abdest nikah düşen herkesten bozulur eşimden bile bozuluyor 

Eşim de Hanifi onun ki bozulmuyor o rahat ama ben abdestli olduğumda hep uyarıyorum abdestliyim dikkatli ol diye faln :)

(1,461 puan) tarafından
Hanifilerde herhangi bir yerin kanarsa bozulur biz şafilerde bozulmaz
Ben o posta denk gelmedim ama şafilerde eşlerden bile bozulur hanifilerde bozulmuyor dedim ya kuzum ben ve eşim :)) o Hanifi ben şafi işte resmen saklambaç oynuyorum abdestliyken hatta bazen geliyor abdestini bozayım mı diye takılıyor
O bozulmaz diyen arkadaşı merak ettim neye dayanarak bozulmaz demiş
tarafından
Benimde halamlar oyle enistem safi halam yanlislikla dokunursa Allahh kiyameti kopariyi:D kac kisi yazdi hanefilerde eşe dokununca bozulmaz.diye ama kadin israrla bozulur diyo bide arastiricakmisim gelsin benim arastirmami oda okusun
(1,461 puan) tarafından
Araştırmadan ziyade burda şafilerde vardır kuzum
Benim annem babam ikisi şafi biri birinin abdestini bozarsa yanlışlıkla abooo görmeye dur kız :)))
tarafından
Halamlarda oyle cnm canlandı yani gozumde:D
(1,461 puan) tarafından
Ay sorma kız benimde özlemişim baya zaten :))
0 oy
(12,806 puan) tarafından
Hanefilerde bozulmuyor ya
tarafından
Evet ama aksini iddia edenler var
(12,806 puan) tarafından
Aksini inkar eden araştırsın Bi zahmet
tarafından
Yok cnm ben hanefilerde bozulmaz dedim diye ben arastiricakmisim oyle diyo bana
0 oy
tarafından
Postum  yukarı çıksın gorur belki
0 oy
(14,531 puan) tarafından
Hanefiyim bozulmuyor.

Eşim Şafii onlarda bozuluyo
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Ben aleviyim bizde abdest hiç yok canım sadece adetten sonra ve eşinle birleşim olduktan sonra boy abdesti alırsın oda bilenler nadir kesim annem öğretmişti bana ben alıyorum onu mesela
(879 puan) tarafından
Canimsın halife olarak onun yolunu benimsemisler ve o topluluk Hz alinin yolundan gitmis Alevilik Diyorlar onada. Mesela Bizde Hak Muhammed Ali Derler Hatta bizim sülale Yemin eder hak muhammed ali icin ben yapmadım fln
(2,493 puan) tarafından
Anladım şimdi teşekkür ederim cevap verdiğiniz için :)
(879 puan) tarafından
Rica ederim bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayıp :) Aleviler de Müslüman Sonucta bazı bariz farklıliklar olsada hepimiz din kardesiyiz
(415 puan) tarafından
Aynn hepmz muslumanımız din kardeşiz asla ayrımcılık olmamalı benim esım hanefı bn alevi oldgm ıcn bzım evlenmemızı hıc ıstemedıler neler yasadk neler dar goruslu ınsanlar yuznden kimselere anlatamdk sevgimizı cok acılar cktık ama cok sukur smdı evlıyz ve br kızımız var.
(1,635 puan) tarafından
Aynen canım hepimiz Müslümanız bizde ya allah ya Muhammed ya Ali derler sıralama budur
0 oy
tarafından
dokunup sen bosalirsan ya da o, abdest lazim ama diger turlu yapilan sadece gunaha girer. safilerde namaz abdesti bile kocana da degsen bozuluyor bildigim kadariyla amac dokunmak olmadan yani
tarafından
Yani tabiki o kadar sehvetli dokunursan gusul zaten gider ama şöyle yanlislikla da mesela markette para verirken kasiyer adama elin degse bozulmaz
tarafından
yani niye bozulsun ki mezheple yetisince mantik devre disi kaliyor. halbuki dusununce zaten bozulmayacagini bulursun..
0 oy
(4,902 puan) tarafından
Evet bu böyle zaten . Var ya özellikle kadınların önce bi ilmihal açıp okumaları lazım ama yok onun dışında herşeye muhalefetler bazıları . 
tarafından
Ya kadina israrla diyoruz tek bende değil  hemde 2 3 arkadas daha hanefilerde bozulmaz diye ama kadin israrla bozulur araştır diyo bide bana o da okusa keske bunu
0 oy
(415 puan) tarafından
Bn aleviyim esim hanefi bozulmuyor bldgm kdryla
tarafından
Hanefilerde bozulmaz cnm
0 oy
(7,630 puan) tarafından
 Benim bildiğim haz gelirse dışarı sivi akarsa bozulur dokunmakla bozulmuyor tabikide dokunmadan dokunmsya fark var adam heryere elledi   abdest bozulmadı dedi öyle olurmu  
tarafından
Yani tabiki o oynaşmaya girer e o zmanda abdest degil gusül bile bozulur
Mesela msrkete gittin kasiyer adama para verirken elin değse hafilerde abdesti bozmaz bu
(7,630 puan) tarafından
Hayır canım  bizde yok bozulmuyor  şafi zaten  elini vermiyor bı amca vardı tezgaha koydu parayı ordan al abdestim bozulmasın demişti
tarafından
Aynn safilerde bozulur
0 oy
(608 puan) tarafından
Ben hanefiyim bozulmuyor bizde 
tarafından
Evet hanefide bozulmaz
0 oy
tarafından
Mesela eşim hanefi onun bozulmuyor benim şafii benimkisi bozuluyor 
tarafından
Aynn safi erkekde de kadında da bozuluyor karşı cinsle el temasi olursa
tarafından
Anne baba dedeler anneanne babaanne amca teyze dayı çocuklar abi kardeş hala teyze dışında kim varsa hepsinde benim abdestim bozuluyor yada erkeğin işte karşı cins tabi kendi cinsine bozulmaz
tarafından
Aynn cnm karşı cins tabi

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 776 göst.
14 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 560 göst.
26 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Ayseseker.34- (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 87 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde BURSALI& (1,429 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 281 göst.
28 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde At Work (5,462 puan) tarafından soruldu

411,509 soru

12,387,879 cevap

43,617 kullanıcı

Kategoriler

...