0 oy
1,243 göst.
Aile kategorisinde (2,126 puan) tarafından
Kızlar her yerin adeti tabiki farklıdır ama eşimin ailesinin adeti artık sinirmi bozmaya başladı ve baş edemiyorum artk yoruldum bunca zaman herşeye tamam dedik saygı duyduk o ayıp bu ayıp diye her hareketimize dikkat ettik inanın gelin evden çıkmaz diye ben iki yıl olacak hala bir kere balkona tek cikmadim hapis hayatı gibi. Dünde kaynanam tutturdu anne babanın yanında çocuk sevilmezmis ayipmis ben hamileyim ya şuan temel hazırlıyor. Daha neler ya tamam abartmicaz bizde ama aynı evin içinde ben çocuğumu sevmicem mi eşim sevmicek mi gelde deli olma

51 Cevaplar

0 oy
(86 puan) tarafından
Aynı bizi anlatmışsın ama çok şükür ayrı eve çıktım rahatladım rabbim sabır versin inşallah 
(2,126 puan) tarafından
Amin insAllah canım sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nerenin adetiymiş ay ne öyle ben çok duydum çocuk sevilmezmiş felan filanı da dışarı çıkarmamak da saçma yani 
(2,126 puan) tarafından
Öyle valla bizzat yaşıyorum ben
tarafından
Allah kolaylık versin canım ya inşallah tez zamanda ayrılırsınınız Başka eve
(2,126 puan) tarafından
İns canım çok sağol
0 oy
tarafından
Niye nerelisin canım sen 
(2,126 puan) tarafından
Ben Hatay onlar vanli
tarafından
Vanda var böyle adetler ama senınkiler baya abartmış bende vanlıyım sen alışık olmadığın için zor geliyordur sana ben artık onlara göre gidiyorum
(2,126 puan) tarafından
Haklısın canm
0 oy
(813 puan) tarafından
Çok saçma ya, tamam bizdede var adet yeni gelin çıkmaz dışarı derler ama ilk bir hafta için geçerli bu ki ben kendimi anca bir hafta da toparladım zaten 2 yıl ne demek kafayı yer insan. Gençliğim evde geçecekse yaşlanıp mı gezcem çok saçma eşin demiyor mu hiç çıkalım dolaşalım hava al falan
(2,126 puan) tarafından
Haklısın canım ama sözümü dinleyen bir eş değil ki beni insan yerine koymaz ins alışır
(813 puan) tarafından
E evlenmeden önce nasıldı hiç çıkıp gezmedinizmi ki şuan böyle canım
Eşim böyle yapsa dayanamazdm valla ben insan yerine koymaz diyorsun
(2,126 puan) tarafından
Valla öyle canım kendi başta ezer laf söyler beraber oturmaya rağmen kıymet bilmez hamileyim hala benden ailesine hizmet etmemi kendine etmemi ister. Evlenmeden önce sinirliydi sahip çıkardı ona güvenerek biroturmayi kabul ettim dedim bu bana laf dedirtmez ama başta kendi diyor işte evlenince çok değişti kiz
(813 puan) tarafından
Senin ailen ne diyo bu duruma peki ?
Ayrılmak istediğini söylesen bişeyler yapmazmı kocan
Sinir oldum ya sürekli kısıtlanarak ta yaşanmaz ki beraber oturuyorsunuz bide
Ben oğlumu bağıra çağıra seviyorum valla alt katta eltimgil var eşim kaç kez dedi sesin aşağı geliyo sessiz sev diye ben böyle seviyorum herkesin bi bebek sevme şekli var sen hırpalayarak seviyn bende böyle dedim
Sen bebeğini bile istediğin gibi sevemiyceksin o zaman
(813 puan) tarafından
Ayy eski postlarına baktım şimdi iyi sabır varmış sende kendimi sabırlı sanardım bende, kaynananın kapı dinlemesi eşinin bekar hayatı yaşaması kapıları üzerine kilitlemeleri kusura bakma ama seni o eve gelin diye değil köle olarak almışlar görümcen arkadaşlarıyla geziyo tozuyo o ayıp değilde senin dışarı kocanla çıkmanmı ayıp herşeyi işlerine geldiği gibi yapıyorlar herhalde o aile valla nefret ettim pislikk insanlar.
Nasıl hala o evde yaşıyorsun sen ya
0 oy
tarafından

Bu adet degil cahillik OZGUR HAYATA MUDAHELE...

(2,126 puan) tarafından
Aynen canm
0 oy
(228 puan) tarafından
evet  bizde  oyle sacma adettler var malaesef ama ben hiiiiç umursamadim vallah dogdu zamandan bu zamana kadar kucagima alitim severim oynarim  ne dedikleri umrumda olmadi benden  buyuk iki eltime bana bakarak  cocuklarini aldilar yoksa onlarda  almiyirlarmiş 
(2,126 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(426 puan) tarafından
Senin bu anlattıklarını büyüklerimden duyardım da hiç aldırma derim ben. Ellerine fırsatı verirsen kurtulamazsın. Çocuğunu şimdi sevmeyecende ne zaman sevecen. Gittide büyüyecek, bir daha o bebeklik hallerini nerde bulacaksın. İşlerine baksınlar. Onlar sevmemiş olabilir ama sen öyle olmak zorunda değilsin. Ağızlarına lafı sok konuşturma canım. 
(2,126 puan) tarafından
Elimden geldikçe öyle yaptım sinirlendim çünkü
0 oy
tarafından
Sende de bizim evimizi ayır sizin yanınızda sevmemiş oluruz ;)
tarafından
Ay buldum seni :) kullanıcı adımı değiştirdim şükür bu seferde emoji koyamadım :))))
tarafından
Haa haa :) bisey olmaz olsun okadarda. Sevindim senin adina
tarafından
Teşekkürler canım ya çok yardımcı olsun
tarafından
Rica ederim kuzum
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Ne kadar saçma ya ben bir oturuyorum ne yapacam bebeğimi çocuğumu sevmicem mi ne kadar saçmalık ya zaten büyüklerin yanında haşır neşir sevilmiyor ya. Kendisi sevmesin o zaman 
(2,126 puan) tarafından
Sevmemesi için elimden geleni yapacam canım bana çok çektirdi hala da çektiriyor ya elbet görecek kendiis de
(6,857 puan) tarafından
Allahindan bulsunlar böyle şey mi olur hak ediyorlar
0 oy
(3,744 puan) tarafından
Ben bu çocuğu bir kenara atmak için dogurmadim de sende tabiki seveceksin o senin evladın ya..! Bu resmen zır cahilliktir
(2,126 puan) tarafından
Aynen canm
0 oy
tarafından
Bu gerikafali zihniyeti neden bitmiyor 
(2,126 puan) tarafından
Ah ah ins birgun
0 oy
tarafından

O kaynanana bu sözleri paylaş..Allah akıl fikri versin böylelerine.. 

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çocuklarınızı çok öpün, her öpüşte Cennetteki dereceniz yükselir.) [Buhari]
(Çocuk kokusu Cennet kokusudur.) [Taberani]

(Çocuk dünyada nur, ahirette sürurdur.) 
[Şir’a]
(Çocukları sevip okşayın, onlar gönül meyvesi, göz nurudur.) [Ebu Ya’la]
(Çocuklarımız ciğerpârelerimizdir.) [B.Arifin)]
(2,126 puan) tarafından
Ne güzel demisler
tarafından
Peygamber efendimiz söylemiş bunları ama bizim bazı cahil kesim de arkadaşın anlattığı gibi işte. Sinir oluyorum böyle insanlara.
(2,126 puan) tarafından
Hiç deme kız varya ne çektim Allah bilir
tarafından
Allahım yardımcın olsun canım
0 oy
(23 puan) tarafından
Doğu adeti bu ben çok çektim. En iisi herkes kendi yoresiyle evlenmeli. Bn pişman oldum, ettiler yani. Şimdi gidip gelmiyorum çok şükür yoksa kafayı yerdim. Allah yardımcın olsun
(2,126 puan) tarafından
Sağol canım aynen de öyle
0 oy
tarafından
Bu kör zihniyetlerle yasamak zorunda oldugun icin cok uzuldum sana allah kurtarsin. Ve disari cikmamayida kabul etmeseydin keske en bastan. Bu nasil bi cehalet
(2,126 puan) tarafından
Hiç deme kız ah ah slk kafam iyi dedim şöyle böyle dedim ama nerde ne pis huyları varmış ne inatlarmis Allahım. Sağol kiz
0 oy
tarafından
Boşver ez geç öyle adeti saçmalıga bak y
(2,126 puan) tarafından
Aynen de zor canm eşim bile yanımda olmazken benim gücüm ne
0 oy
tarafından
Malesef o adet bizdede var bende ewşe birlik oturdum dört yıla kadar bende sewemedşm eşimde aynı sonra Kendş kendime karar verdim kuralları hiçe saydım kızımın küçüklüğüne doyamadım oğlum içinde onları hiçe sayıp yanlarında kucağıma alıyorum seviyorum kokluyorum da isminde anıyorum ayrıyım şuan ama ewle birlik olsaydım yine onları dinlemiyecektim eşim hala almıyor sinir oluyorum zaten sen sen ol dinleme çocuğun ilk anne diyince onların yanında sewemşyeceksen ne anlamı kalır hepsi içinde kalıcak  
(2,126 puan) tarafından
Kız yok gerekirse bunun için küser giderim ne demek ya sevmemek ben bir kenara atmaya yapmadım bir oturmasalardi o zaman
0 oy
tarafından
Bunlar neler bu adetler bana çok yakın geldi 
(2,126 puan) tarafından
Ah ah canm
tarafından
Bnm esimgilin de öle onlarda Vanlı adetleri öle ama bizim öle değil şükür onların adetleri bni ilgilendirmz
0 oy
(1,329 puan) tarafından
Eşin doğulumu eger öyleyse maalesef bu yörelerde bu çok oluyor tabi yapmıyanda var senin için çok zor bir durum 
(2,126 puan) tarafından
Aynen öyle canım hemde çok zor
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Yavaş yavaş çürüt o adetleri madem aynı evdesiniz hepinizin dediği olacak.Çerkez gelinimisin onlarda bile kalmadı böyle şeyler
(2,126 puan) tarafından
Yok kız ama benim gücüm yetmez onlara canm
0 oy
tarafından
Büyüklerin yanında mesela eşle çok samimi olunmaz yan yana oturulmaz duydum dikkat de ederim ama çocuk sevme konusunda insan kendini tutamiyor ister istemez öpüyor kokluyor evden çıkma konusunu aşman lazım o sıkıntı kaynanan da gelindi o da mı çıkmıyor 
(2,126 puan) tarafından
Kız yok hergun bir yerde iki bekar gorumcem var haftada bir süslenir alışverişi bahane edip akşama kadar gelmezler onu da gelip bana anlatırlar aynen bende ilk evlendigimde yanında oturmazdim dört beş ay sonra dedim madem bir oturuyoruz onlar da beni idare edecek şimdi oturuyorum da bu konularda nasıl baş edecem bilmiyorum
tarafından
Sen bir oturuyosun tabi canım senin durumun başka biz gidiyoruz birkaç saat onda da dikkat ediyoruz, nazları sana geçiyor demekki canım sen eşini ikna edersen o senin yerine halleder

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 680 göst.
0 oy
17 cevap 613 göst.
13 Eylül 2020 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 140 göst.
3 gün önce Aile kategorisinde Ozdenylmz (36 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 237 göst.

406,905 soru