Kızlar benim bebeğimle başından beri uyku problemim vardı. İlk aylar gazı yüzünden uuuyamazdi sonrasında ise emme düşkünlüğü yüzünden hep uyanıp dururdu. Ben hep emerek uyuttum şimdiye kadar. Babaannesi de sallayarak. Ama biz onu en uykuya ihtiyaç duyduğu anda yapıyorduk yani yorulup da uyku sinyali vermeye başladığı zaman. Sanırım tek doğru yaptığım şey buydu.
Şuan 18 aylık şimdiye kadar düzgün uyku uyumadım burda uyku eğitimi verenleri okudum ancak cesaret edemedim. Bu hafta emmeyi tamamen bırakıyoruz o yüzden sallayarak uyutuyordum. Tabii sallarken hep ninni söylerim onları duyunca çocuk direk uyku pozisyonuna geçiyor.
Az önce beni yatağına götürdü yanına yatırdı kitabını aldı bana okuttu. Artık beni uyut demekti bu. Ben de biraz kitap okuyup ninni söylemeye başladım cat diye uyudu. Ama yorulmuştu uyku sinyalleri de vardı.
Hep kendi kendine öğrensin istedim uyku eğitimi vermek istemedim onunla kurduğum uyku düzeni ve anlayışı bebisimde yer etmiş
İlk defa bağımsız olarak uyudu. Tam istediğim gibi oldu. Ağlatmadan uyku eğitimi gibi birşey oldu çok mutluyum