0 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (4,041 puan) tarafından

Kızlar benim bebeğimle başından beri uyku problemim vardı. İlk aylar gazı yüzünden uuuyamazdi sonrasında ise emme düşkünlüğü yüzünden hep uyanıp dururdu. Ben hep emerek uyuttum şimdiye kadar. Babaannesi de sallayarak. Ama biz onu en uykuya ihtiyaç duyduğu anda yapıyorduk yani yorulup da  uyku sinyali vermeye başladığı zaman. Sanırım tek doğru yaptığım şey buydu. 

Şuan 18 aylık şimdiye kadar düzgün uyku uyumadım burda uyku eğitimi verenleri okudum ancak cesaret edemedim. Bu hafta emmeyi tamamen bırakıyoruz o yüzden sallayarak uyutuyordum. Tabii sallarken hep ninni söylerim onları duyunca çocuk direk uyku pozisyonuna geçiyor. 

Az önce beni yatağına götürdü yanına yatırdı kitabını aldı bana okuttu. Artık beni uyut demekti bu. Ben de biraz kitap okuyup ninni söylemeye başladım cat diye uyudu. Ama yorulmuştu uyku sinyalleri de vardı. 

Hep kendi kendine öğrensin istedim uyku eğitimi vermek istemedim onunla kurduğum uyku düzeni ve anlayışı bebisimde yer etmiş <3 

İlk defa bağımsız olarak uyudu. Tam istediğim gibi oldu. Ağlatmadan uyku eğitimi gibi birşey oldu çok mutluyum

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Memeden mi kestin onu anlamadım
(4,041 puan) tarafından
Evet kademeli gidiyordum bu hafta tamamen kestim
(4,041 puan) tarafından
Bundan dolayı da bağımsız uyuması gerekiyordu çok şükür o da oluyor
tarafından
Benimki 17 aylık henüz kesmedim ama düşünüyorum iştahı için. Ama Bi yandanda ne mama nede inek sütü içmiyo onu nasıl yapcam.
(594 puan) tarafından
Kademeli olarak nasıl yapıyorsunuz anlatırmısınız
(4,041 puan) tarafından
Bizimki zaten mama yemez inek sütü içmez ben geceleri yatmadan önce irmikli mamalar yapıyorum kendim kaşık maması şeklinde muhallebi tadında yediriyorum
Bir de Aptamil kaşık mamaları çok güzel yok tutuyor yemesi için üstüne kuru üzüm serpistiriyorum yiyor sen de sevdiği birşey koyarak verebilirsin
Bazen de un corbalari yapıyorum kabaklı ya da havuçlu onu çok sevmiyor ama yedirdigim zmanlar rahat yatıyor.
Gece yatmadan yedirmemissem kesinlikle acıkır bizimki de sütü sevemedi bir türlü
(4,041 puan) tarafından
Ben kademeli olayını araştırmadan yaptım isterseniz araştırın daha iyi olur. Kriz durumuna göre yaptım. Mesela gündüz vermeyince o kadar krize girmiyordu ama gece çok sikintiliydi önce gündüz sayısını azalttım sonra gece sayisini azalttım.
En son iki kere ye düşürdüm yatmadan veriyordum gece uyanmalarinda bir kere veriyordum diğer uyanmalari pışpışla uyutuyordum
Sonra yatmadan emzirmeyi bıraktım gece bire düştük bir hafta böyle devam etti
Son 4 gündür onu da vermiyorum bazen onun için uyaniyor pışpışla uyutuyorum yine çok kriz olmuyor
İnşallah tamamen unutur başarılı olurum henüz süreç bitmedi
tarafından
Sagol uzun uzun yazmışsın zahmet oldu sana. Ben gece yulaflı bisküvili mama yada meyveli bisküvili yoğurt yedirip yatırıyorum dediğin gibi yatmadan yemesi lazım yoksa sürekli uyanıp meme istio karnı aç olunca. Ek gıdayı az yiyo ben o yüzden kesmeyi düşünüyorum ama Bi yandanda kıyamıyorum öyle sürekli meme demez ama yemek yemiyo memeye güvendiği için iki fırt çekiyo sonra oyuna devam. Artık sütümde kilo aldırmıo
(594 puan) tarafından
Benmkide cok fena krize giriyor. İlla vermem gerekiyor pışpışla da uyumuyor karnında tok doyıruyorum yatırırken. Anlamadım gitti. Gündüz de öle yapıyor hep meme diyor baska bişi demiyor. 2 oynuoz meme diyor hep
-Reklam-
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun bende bugün başladımmmm bu saate kadar hiç sallamadim ama çok direniyor bakalım nasıl yapcaz
(4,041 puan) tarafından
Aslında sallama olayı çok yoktu meme olayı vardı bizde. Eşim sağolsun en başında dedi ki çocuk uyumayacak gibiyse başında durup sallama bırak oynasın. Hep öyle yaptım tam uyku anında salladım o yüzden çok da alismamisti
(4,041 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun
(14,168 puan) tarafından
Valla maşallah biz de hep uykusu geldikçe salladık ne kadar uykusu olursa olsun dalamiyordu ama canıma tak etti artık 1 yaşına girecek başladım bugün şimdi kucagimda uyuyakaldi ama bu bile mucize çünku sallanmadan uyumazdi
(4,041 puan) tarafından
Şimdiden sonra öğrenir artık inşallah
0 oy
(4,725 puan) tarafından
Ne kadar güzel olmuş yaaa darısı başıma
(4,041 puan) tarafından
Aminnn inşallah ben imkansız gozuyle bakardım inşallah devamı gelir

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 166 göst.
9 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vesile hakan (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 149 göst.
1 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 106 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,662 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 90 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (635 puan) tarafından soruldu

406,225 soru

12,179,640 cevap

36,672 kullanıcı