0 oy
651 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kimdi hatırlamıyorum ama merak ediyorum çocuğu nasıl oldu nasul bir süreç ilerliyor diye bilgisi olan varmi

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Canım otizm sonradan oluşan bir sey değil. Belirtisi mi oymuş
(1,550 puan) tarafından
Otizm zaten bebeklikte kendini göstermez genelde 1.5 yaşında belirtiler başlar
tarafından
Otizm değildir o zaman otizm doğuştan geliyor çünkü ama otizme benzer bir rahatsızlık var benim arkadaşımın çocuğunda var tedavi ile komple geçiyor o hastaliktandir belki
(1,550 puan) tarafından
Otizm doğuştan ama belirtileri sonradan çıkıyor. Tuhaf Bi hastalık :)
tarafından
Tedavi ile hafifliyor ama geçmiyor canım bu bebeğinki geçermiş
(1,550 puan) tarafından
atipik otizm o zaman. Yani bazı belirtiler var.. Teşhis için çok erken ama eğer varsa ilerlemeden önlem için eğitime başlıyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tv alakası yok onun bence 
tarafından
Bilmiyorum canım doktor öyle demiş TV ile ilgili yazısı vardı izletmeyin çocuklarınıza vs die
tarafından
Cok izletmek zarar canim ama tvsz olmuyor bazen
tarafından
Öyle tabi canım arada açıyoruz mecbur
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Tv den otizm teşhisi konmaz yanlışlık olmasın? TV otizmin belirtilerini daha çok hissettirir ama otizm yapmaz. Uyaran eksikliği yapar 
tarafından
Doktor çok TV bakmaktan oldu demiş uzun bir yazisi vardi hatta TV izlettirmeyin çocuklarınıza diye bilmiyorum merak ettim
(1,550 puan) tarafından
Evet izlettirmeyin ama mutlaka Bi yanlış anlaşılma var TV otizm yapmaz. Ama belirtilerini ağırlaştırır. Atipik otizm denilen bir şey var muhtemelen doktor o teşhisi koymuştur. Belirtilerin bazıları var bazıları yoksa atipik otizm deniliyor. Benim oğlum 4 yıl özel eğitim aldı şimdi iyi ortaokula gidiyor
tarafından
Ay Allah'ım korusun bilmiyorum değişik hareketler farkedip doktora götürmüş fazla TV izlemekten dolayı demiş Allah'ım şifa versin ya sizde ne belirtiler vardı
(1,550 puan) tarafından
Doktorlar bazen açıklayamayacakları durumlarda tv den örnek verip ciddiye almaları için uğraşıyorlar öyle bir şeydir muhtemelen. Ve evet tekrar söylüyorum tv tablet bilgisayar telefon yani 'ekran' tek taraflı iletişimdir. Çocuk bu sağlıksız iletişime ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyidir. Kaliteli denilen yapımlarda sürekli çocuklara soru sorup cevaplanması için teşvik etmelerinin sebebi budur. Çocuk tek taraflı (yani sadece izleyici olarak) kalmasın dahil olsun diye yapılır. TV bizi bile aptallaştırıyor minicik çocuklara ne yapmaz
0 oy
(9,895 puan) tarafından
Bags buny kullanıcı ama başka post açmamş kzum
tarafından
Yaa iyi hatırladın valla ben çıkaramadım merak etmiştim ya inşallah duzelmistirr
(9,895 puan) tarafından
Bazı şeyler kalıyor hafızamda bazısı ise hiç kalmaz :D inşallah ya ondan sonra hiç post açmamş
tarafından
Maşallah in var :D
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Aaaa kimdi bn de hatrladim o postu..doktor demisti ona da..
tarafından
Aynen canım doktor demiş ya inşallah duzelmistir
0 oy
(7,486 puan) tarafından
Bugs bunny kullanici oyleydi canim
tarafından
Öyleymiş canım evet insallah düzelmişti
0 oy
(409 puan) tarafından
Bende hatırlıyorum canım o postu
tarafından
İnşallah duzelmistir çocuğu ya
0 oy
tarafından
sanırım çok tv ye maruz kaldığından olmuştu birşeyler bende hatırlıyorum hatta bizi uyarı için post açmıştı bende merak ettim şimdi Allah cümlemizin yardımcısı olsun 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 322 göst.
+1 oy
16 cevap 1,005 göst.
22 Ocak 2022 Aile kategorisinde İnci 67 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 201 göst.
22 Ocak 2022 Aile kategorisinde İnci 67 (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 782 göst.
7 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Keriman (21 puan) tarafından soruldu