ŞEKERBURA
HAMUR İÇİN:
1KQ UN
3YUMURTA
250Q TEREYAĞI
1BARDAK SÜT
2Ç.K YOĞURT
1/2KAŞIK KURU MAYA
İÇLİK İÇİN:
500Q FINDIK TEMİZLENMİŞ
500Q TOZ ŞEKER
1/4Ç.K HİL
HAZIRLANMASI:
HAMUR:
ODA SICAKLIĞINDA SÜTÜ KABA DÖKÜYORUZ
TEREYAĞI ERİTİYORUZ
KURU MAYANI ODA SICAKLIĞINDA SÜTE KATIYORUZ KARIŞTIRIYORUZ 5-10DK KALIP KÖPERECEK
UNUN ORTASINA YUMURTANI,MAYANI,SÜTÜ,YAĞI,VE YOĞURTU İLAVE EDİYORUZ
HAMURU YOĞURUYORUZ
HAMURUN ÜZERİNE STREÇ FİLM ÖRTÜYORUZ 1SAAT BEKLEDİYORUZ
İÇLİK
FINDIĞI TAVADA KAVURUB KAPUBLARINI TEMİZLEDİKTEN SONRA RENDELİYORUZ
FINDIĞI TOZ ŞEKERİ KARIŞTIRIYORUZ
HAMURDAN 40Q (KOZ BÜYÜKLÜYÜNDE) ALIYORUZ OKLAVA YARDIMI İLE AÇIYORUZ
HAMURLARI ELİMİZE ALIP 2Ç.K İÇLİK KOYUYORUZ KENARLARINI BÜKÜYORUZ
CIMBIZ YARDIMIYLA(AZERBAYCANDA ŞEKERBURA İÇİN CIMBIZ VAR)SÜSLER KOYUYORUZ
170-180DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20-25DK PİŞİRİYORUZ PİŞDİKDEN SONRA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ ÜZERİNİ HAVLU İLE ÖRTMEYİN SÜSLERİ KAYB OLUR DİYE
AZERBAYCANCA TARİFDİ TÜRKÇEYE ÇEVİRDİM UMARIM ANLATA BİLDİM
AFİYET OLSUN❤️