+1 oy
280 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar bir litre süt var hazır yani paketli bozulsun istemiyom sütlaç yapacam ama öyle çok pirinçli sevmiyoruz az da sevmiyoz hiç yapmadım ortayı bulamadım ne kadar pirinç katiyim nişasta vs katılır mı hiç bilmiyom hele bir tam tarif verirseniz

8 Cevaplar

0 oy
(1,310 puan) tarafından
1 çay bardağı koy  1 litreye  cnm
tarafından
Teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
(329 puan) tarafından
Bir litfeye bir fincan koyarız ama baya kaynaması lazım kayaya kayaya koyulasıyır snra kasetlere koy soguldukca daha da katılasıyo cok güzel oluyo pirinci pişer pişmez indirme yani 1 bucuk saat kaynasın
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(3,270 puan) tarafından
Benim öyle bir postum var biri yorum yapmıştı iyi cevap seçtim onun ki çok güzel oldu Öyle yapıyorum birde youtubenden video atayım

tarafından
Teşekkür ederim canım bakicam bi
0 oy
(1,741 puan) tarafından
Cnm ben fırında yapıyorum  once 1 cay bardagi pirinci 1 su bardagi suda hasliyorum suyu cekene kadar 1 litre sutu ocaga al icine 1 su bar. Seker paket vanilya 1 yumurta  3 ymek kasigi nisastayi suda ac ilave et sut kaynamaya yakin isininca prncleri koy kaynasin biraz koyulasnca kapat altını  bnm kucuk guvecler var ona koyup fırına veririm ben en ust göze ustu kizarana yanana kadar da frnlarim ama güvecin yoksa saglam cam kasede olur tepsinin dibine su koy yalnz catlamasinlar
tarafından
Teşekkür ederim canım ben sonradan fırına atmayı düşündüm
(1,741 puan) tarafından
Aynen ocakta biraz kaynasin koyulasinca firinla ustu de hafif yaniyor ya harika oluyor ben hep oyle yaparım esim cok sever eger pirincli sevmiyorsaniz 1 cay bardagindan bi tik az koy pirinci
(2,263 puan) tarafından
Yumurta nasıl bir etki yapıyor ilk kez duydum sütlaça koyulduğunu
(1,741 puan) tarafından
Firinda sutlaclara konuluyor cnm hemde kizarsin diye
(2,263 puan) tarafından
Hım olabilir :) afiyetle yeyin
0 oy
(13,528 puan) tarafından
Canım 1,5 yemek kaşığı nişasta 1 buçuk bardak şeker yarım çay bardağından az fazka kadar baldo pirinç ile yapıyorum. Pirinci 3 bardak su ile güzel haşla böyle uzasınlar yani sütünü koy içinden 1 çay bardağı ayırıp beraber kaynasın lar sonra nişastanı 1 çay bardağı süt ile incelt kasede kaynayan sütünden al bi kepçe nişastalı sütüne koy bunu yavaş yavaş tencerene ekle en son şeker ve vanilya ekle bitti 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım
(13,528 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(4,103 puan) tarafından
Ben iki litre sute yarim su bardagi koyuyorum cok ta gyzel olyorrr sende yarm cay koyy
tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,480 puan) tarafından
Kuzum sütlacı katı seviyorsanız şöyle yap

1 çay bardağından az fazla pirince 5 bardak su koy kaynat pirinçler suyunu çekince soğuk sütü ilave et ister 1 litre sütten 1 su bardağı sütü ayır başka yoksa sütün tencereye ekle k3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 bardak süte koy karıştır iyice bir tabağın içinde kaynayınca sütün pirinç ünlü sütün içerisine azıcık kaynayan sütten koy ılıt tencereye karıştırarark dök 7-8 dakika kısıl ateşte karıştırarak kaynat 2 su bardağından biraz az şeker ekle 2 dakika daha kaynat kapat kaselere koy soğuyunca katılaşıyor biraz çok güzel oluyor 
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Yarım çay bardağı gayret Güzel oluyo ben de az pirinçli seviyorum. 1 yumurta sarısı 1 bardak şeker, şekerli seversen biraz daha fazla şeker. 2,5 kaşık nişasta. Koyu seversen 3 kaşık. 1 paket vanilya, nişastayı açmak için de 1 bardak su. Pirinci haşla, süt ve şekeri kaynat. Kaynadıktan sonra içine nişata yumurta ve suyu çırp içine koy, sonra pirinçleri ve vanilyayı ekle. Tabi sonra fırın yaparsan efsane olur. Çok beğeniliyor bu tarifim. Afiyet olsun şimdiden

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 95 göst.
0 oy
5 cevap 141 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Annesininmasali (1,002 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
15 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Emine_ozder01 (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 90 göst.

414,067 soru

12,462,243 cevap

46,781 kullanıcı

Kategoriler

...