0 oy
883 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Bir kadın olarak “Benim bedenim benim kararım.”diyebiliyor musunuz yoksa toplumsal baskı gördüğünüzü düşünüyor musunuz ?

image

21 Cevaplar

+9 oy
(3,799 puan) tarafından
Senin değil işte o beden.  Sana emanet ıstediğini yapamazsin bedeni veren Allah
-Reklam-
+4 oy
(29,523 puan) tarafından

Bana emanet olan cana ben birşey yapmam

+3 oy
(8,061 puan) tarafından
Benim bedenim benim kararım... 

Ben ailemden böyle gördüm doğru bildiğim birşey varsa toplum zerre umrumda olmaz 3-5 cahil ne dicek diye düşünmek için gelmedim bu dünyaya ☺
tarafından
Ben de öyle insanların bastırılmış duygularının dışa vurum sonuçlarını ben çekmek zorunda değilim
(8,061 puan) tarafından
Ayyy o kadar doğru dedin ki
(1,850 puan) tarafından
Edep haya ahlak diyorum
(8,061 puan) tarafından
Pardon?
tarafından
Neden edep ahlak haya diyorsunuz ortada edepsiz ahlaksız bir durum mu var?
+3 oy
tarafından
Senin bedenin diye herşeyi yapacan anlamina gelmez diye düşünüyorum yani şöyle demk dha anlamlı olur i bedeni allh sna emanet veriyo her yaptgndan sen sorumlu olucan dilin yalan soyledim dicek göz gördüm dicek ayak gittim dicek vs vs iyi bakmak gerek bedene
+3 oy
(3,210 puan) tarafından
Saptırmak isteyen ne güzel saptırıyor konuyu elbette benim bedenim kararım ve herkes saygı duymak durumunda. 
(3,210 puan) tarafından
Ah bir bilseler ne duruma düştüklerini ah bir anlasalar onların hakkını savunduğumuzu. Katil ya da namussuz olmadığımızı.... Elbet gelir o günler.
(8,061 puan) tarafından
++++++++
(2,263 puan) tarafından
Insallah canim. Ama kendi içimizde bile birlik yokken boyle cok zor
(3,210 puan) tarafından
Bizler ellerinden tutmalıyız kız kardeşlerimizin gücümüz yettiğince... Yoksa zor tabi bir düzene dur demek...
(2,263 puan) tarafından
Insallah olur canim
0 oy
tarafından
Öyle tabiiki benim bedenim 
0 oy
tarafından
Feminist olak bugün tabikide bnm kararım
0 oy
tarafından
Bu saçma sapan baskılara.takilmiyorum sac rengi boy kilo güzellik bana göre çok ama çok anlamsız 
tarafından
Evet hepimiz istediğimiz gibi yaşamalı kendimizi nasıl güzel hissediyorsak öyle olmalıyız
tarafından
Bu şekilde düşünüyoruz ama ilk öncede biz eleştiriyoruz kuzum malesefki geçen gün balkonda çamaşır asarken bır kadınla tartıştım guya oğlunu oynatıyor o çocuk pis o çocuk şişko oynama onlarla bilmem ne diyordu kendim duydum bu şekilde yetiştirilen çocuktan ne beklenir ki
0 oy
(4,461 puan) tarafından
Toplumsal baskının canı cehenneme kocam da olsa kendi hayatıma müdahale ettirmem 
tarafından
Helal olsun doğrusu bu bende öyle
0 oy
(14,154 puan) tarafından
Kafama nasil eserse öyleyim kimsenin baskısına boyun eymem kocam da dahil 
tarafından
En doğrusu canım
0 oy
tarafından
Giyinme kilo açıklık  konusunda evet ama bu istedigime kendimi kullandirma manasinda degil normalde  bu sözün  manası  her halti yerim kimse karışamazdir
0 oy
tarafından
Kurtaj icindi degil mi bu slogan 
tarafından
Hayır o tür olaylarda kullanılmış olabilir ama onun için değil
0 oy
tarafından
Benim bedenim Allah'ın kararı demek tercihim
0 oy
(267 puan) tarafından
Bende diyebiliyorum benim bedenim benim kararım kimsenin haddi değil karışmak
0 oy
tarafından
benim bedenim evet karar da benim. cok sukur ne yapmam gerektigini bildigim icin bedende ki kararlarim sorun yaratmiyor ne benm icin ne toplum icin
0 oy
(327 puan) tarafından
Ne beden benim ne de karar verecek olan benim. Bu yüzden Allah'ın indirdikleriyle hareket ediyorum elhamdülillah
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Diyebiliyorum. Toplumsal baskıyı zaten umursamam. Eşim de çok saygılıdır. Çatışmaya girecek kimse yok yani 
0 oy
(516 puan) tarafından
Evet toplumsal baski gordum,tesettürlü olduğum icin yanımdan gecerken ocuu diyorlardı, ailemden bazi kisilerde hep bi laf söylüyordu, ama ben bildigim.dogridan ve Allah im emrinden cikmadim elhamdülillah 
tarafından
En doğrusu daim olsun
(516 puan) tarafından
Amin♡
0 oy
(50 puan) tarafından
Senin bu dediğini Müslüman bir kadın olarak bende yeri yok. Dünyaya geliş amacımız belli rabbim  evet ben seni dünyaya gönderiyorum dilediğin gibi yaşa demiyor neticede bu beden bize rabbim izin emaneti onu istediğin gibi harcayamassın böyle birşey olamaz. Rabbim bütün o bedenin azalarına kadar mahşer günü hesabını sorar. Böyle saçma sapan şeyler çıkarıyorsunuz diye ülkemizde aile kavramı diye birşey kalmadı. Rabbim islah etsin akıl fikir versin ve en önemliside nedir biliyormusunuz cehalete düşenlerden eylemesin......
0 oy
(2,074 puan) tarafından
19 yaşıma kadar babamin soyadini taşıdım. Evlendim eşimin. Boşanıyorum.yine babamin soyadına geçicem. Kendi evladimla ayni soyadini tasiyamamak bile insana koyuyo. Kendime ait bi soyum bile yok. Bedenim bende kalsa nolur. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 1,312 göst.
1 Şubat 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,736 göst.
0 oy
4 cevap 137 göst.
15 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babyboyummmm34 (759 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 622 göst.

412,496 soru

12,418,827 cevap

45,131 kullanıcı

Kategoriler

...