+1 oy
561 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (979 puan) tarafından
Kızlar bir hafta önce kızım 8. Ayını doldurdu Bugün ilk kez bexsero menenjit aşısı yapıldı. Saat 12'de yapılmıştı şimdi az önce ateşini ölçtüm 37.8. ne zaman Calpol vereyim bilemedim Kızım ilk kez ateşleniyor diğer aşılarda hiç böyle olmamıştı. Doktorumuz ateş olunca 4 saat arayla 1 çay kaşığı verebilirsin demişti

8 Cevaplar

0 oy
(979 puan) tarafından

En İyi Cevap
Çook sağolun kızlar çok şükür atlattık. 38.5 üstüne çıkmadı ateşi. 1 kere 1 çay kaşığı calpol verdim o kadar.  Şükürler olsun çok korkmuştum. 
-Reklam-
+2 oy
(3,902 puan) tarafından
38den sonrasi ates sayiliyo ama yaklasmis zatn..bn olsam verirdim cnm
(979 puan) tarafından
Şimdi de 37.6 çıktı vereyim olmazsa
(3,902 puan) tarafından
Bn veriyorum cnm cocugun iyice huzursuz olmasini beklemiyorum yani
+1 oy
tarafından
9. Ayda mı yapılıyo bu aşı bende yaptırcam cok korkuyorm ya kızım 8ay 1haftalık suan
(979 puan) tarafından
Biz de 30 Temmuz doğumlu kızım. 2 ay önceki kontrolümüzde Bu zaman için yapalım demişti doktorumuz işte yaptırdık o yüzden. Evet ben de korkuyordum Ama sağlığı için yaptırmamız gerekiyor
tarafından
Benim kızımda 28temmuz dogumlu 2gun var aralarında inşallah ateşi cok cıkmaz ben her aşıdan önce ateş düşürücü veriyorum cok korkuyorm ateşten
(979 puan) tarafından
Ben de korkuyorum. Bu zamana kadar olduğumuz aşıların hiçbirinde çok şükür ateş olmadı ilk kez oluyor o yüzden ben de korktum.
0 oy
tarafından
Ver canm 1 anda cikiyo anlamiuosun 39 oldu bmm gec verdim çıkmaz diye zor düştü sonra calpol ver 
(979 puan) tarafından
Bu arada uyursa ateşi nasıl yapayım. Düşmeden uyutmayayım mı bilemedim yaa
tarafından
Düşer atesi canim sen uykuda da kontrol et saati geldiginde ozellikle bk varsa atesi icir kzuum surubunu ben uyurken icirmistim su da verdim peşine
(979 puan) tarafından
Tamam canım Uyuyacak şimdi uyku saati geldi mi uyuyor çünkü alıştı artık.  Ateşini takip ederim uykuda dediğin gibi şurubunu da veririm. Çook sağol tekrar. İlk ateş deneyimimiz daha önce ki aşıların hiçbirinde böyle olmamıştı.
tarafından
Bizimde olmadi canm anliyorum seni o yuzden ilkkez bu asida oldu atesi yavrumun ☹ cok sukur daha ates yasamadik ama korkma ates olurda da uzerini cok örtme sıkı sıkı açık da birakma ama ince de olsa bisi ort rica ederim ne demek bnm oglanin da uyku saati uyutcam simdi  iyi uykular minnaklarimizaaa ❤
(979 puan) tarafından
Çok sağol tekrar. İyi  uykular. Sağlıklı günler dilerim
0 oy
tarafından
38 den sonra ver 4 saatte bir canım
tarafından
Gecmıs olsun
(979 puan) tarafından
Sağolasın cnm. Calpol verdim az önce ateşi 38.5 oldu çünkü
tarafından
Eger 39 ustu olursa paronox fitil at canım ama ayına uygun mı emin degılum yine de doktoruna sor
(979 puan) tarafından
Doktorumuz fitil verme dedi cnm bakalım
tarafından
O zaman verme canım emin degılum yanlıs yonlendırmek istemedim o yuzden ınsallah gecer atesı
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Aşıdan önce vermeleri lazımdı vermediler mi canım bizde hiç ateş olmadı çok şükür sen ver 38e yaklaşmış çünkü 
(979 puan) tarafından
Aşıdan önce tavsiye etmiyorlar diye vermedim canım yani doktorumuz verdirmedi.
(1,471 puan) tarafından
Normalde evet tavsiye edilmiyor ama menenjit aşısının türleri ağır olduğu için aşı öncesi veriliyor oğluma 5 7 9 da bexsero yaptırdık her vurulmasından önce verildi ve hiç ateşimizde çıkmadı huzursuzlukta olmadı
(979 puan) tarafından
Teşekkürler canım ❤️
0 oy
(7,441 puan) tarafından
8 aylık bebeğe bir çay kaşığı az olur ateşini düşürmez 6 aydan sonra tam ölçek verilir yani 5ml
(979 puan) tarafından
4 saatte bir vermek için öyle vermemi söyledi Doktorumuz
(7,441 puan) tarafından
Normalde de 4-6 saatte bir verilir zaten canım prospektusunu de okuyabilirsin hatta daha çok kilo bazlı verilir 3-4 ay öncesi bir çay kaşığı 3-6 ay arası 2.5 ml 6 ay sonrası 5ml
(979 puan) tarafından
Çok sağol canım bakalım verdim az önce ateş 38.5 olunca
0 oy
(314 puan) tarafından
Aile hekimi eve gidince ver dedi. Benim bebeğim de önceden hiç ateşlenmedi. 6 saat sonra ateşlendi bir daha verdim. Sonradan daha da ateşlenmedi çok şükür.
(979 puan) tarafından
Aynı 6 ila 8 saat sonra ateş oluyormuş
(314 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. İnşaallah bir daha ateşi çıkmaz.
(979 puan) tarafından
İnşaallah az önce 38.5 oldu Calpol verdim canım inşallah bir daha çıkmaz
(314 puan) tarafından
İnşaallah.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 305 göst.
0 oy
2 cevap 1,685 göst.
3 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Musmutlu (432 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 268 göst.
5 Eylül 2022 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,169 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 134 göst.
9 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bizanneyiz (251 puan) tarafından soruldu

406,102 soru

12,175,302 cevap

36,648 kullanıcı

...