Merhabalar. Dün kayinbabam ile kaynanam bana geldiler. Onlar köyde yaşıyorlar ben şehir merkeZinde. Dün korona aşısı oldular. Kaynanam in da şekeri yükseliyor. Bugün de onun kontrolü vardı. Dün aşıyı oldular bende kaldılar.. Bugün öğlen 1 de de kaynanam in şeker kontrolü vardı. Her neyse kaynanamgil köyde karpuz ekiyorlar tarla işi ile uğraşıyorlar yani. Kayinbabam otobüs ile geri köye gitti. Kaynanam da eşim ile bana geldi. Eşim götürmüştü onu kontrole.
Her neyse. Saat 2 idi geldiklerinde bana. KontRole gitmiş doktor yarın sabah aç karnına gel demiş. Bugün de bende kalacak.
Demem o ki benim 2.5 yaşında yaramaz çiş zamanı olan bir oğlum var. Bir de 48 günlük bebeğim. Ki bugün ne oldu ise hiç durmadı. Sabah kalktı hala suan ayağımda salliyorim.
Bulaşık çamaşır ortalık hep duruyo yapamadım yani. Kaynana geldi yattı. Kalkim de yardım edeyim demedi hastayım niye böyleyim ya diye diye yattı uyudu. Her neyşé eşime dedim ki annen hasta git kiyma al lahmacun yapayım yesin kadin dedim. Eseklik bende.
Lahmacun içini yaparken (tabi hala sabah bulasiğim bile duruyordu) oğlum bir yandan cisim var diyo. Küçük bebeğim Zir zir zirliyo eşim beni çağırıyor gel bebeğe bak diye. Bor yandan elim soğan kiyma domates. Her neyse kostur koşturr bebeğime baktım. 10 dk yattı bende bulasiğim hallettim. Ki hala kaynanam uzanıyor esra erola bakıyor. Hasta olan uyur demi.
Her neyse yemek geldi fırından bende bir yandan kostur kostur domates salatalık maydanoz koyuyorum ayran yapıyorum. Ha ara da da yardım etsin diye gözlerim dönüyo falan dedim. Cidden de çok yorulmustum bebeğimden. Sofrayı serdim nasıl oturdu bir görün. Nasıl yiyor bir görün kızlar. 5 tane lahmacun domates salatalığı yedi. Ha yerken de kendi akrabalarını nasıl anlatıyor iştahlı iştahlı. Şu sunla evli şu emmim şu dayımın karısı falan. Sonra doydu. Oturdu sofranin az otesiné.
Benimde ayağımda küçük bebeğimi salliyorim. Bir yandan ben yiyorum bir yandan da oğluma yemek yediriyorum. Ha büyük oğlum da düzgün yemek yemez. Anca telefona dalacak da öyle. Bir gram ağzına vermedi çocuğun.
Demem o ki yemek yedi geri yatti..
Bu kaynanalar hep mi oturur. AHa valla şimdi de kaynanam uyandı. Çocuğu kucağıma aldım lavaboya gittim. Nereye dedi lavaboya dedim cocukla mi dedi bende hé napim durmaz dedim. Sustu