0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (608 puan) tarafından
İlk gebeliğim 4+5 haftalık nelere dikkat etmeliyim çok yürümek falan zararlı mıdır yürüyüşü çok seven biriyim çok yürüyorum ev işi yapmıyorum çok yememe içmeme dikkat ediyorum 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Balık yagi folik asit vitamin demirin eksikse demir vs kullan. Ani hareketler yapma yuruyus yapabilirsin dusuk tehliken yoksa. Rahat ayakkabilar giy
(608 puan) tarafından
Doktorum yarın çağırdı betama göre ultrasonda bakabiliriz dedi duruma göre ilaç verecek daha önce kimyasal gebelik geçirdim. Sanırım düşük önleyici ilaç verecek
tarafından
Himm ozaman sen yuruyus yapma bitiştir ayagini uzan dinlen hep
(608 puan) tarafından
Tamam canım sağol
-Reklam-
0 oy
(164,064 puan) tarafından
yuksege uzanma dolapta falan sakin agir bisi tasima ☺
(608 puan) tarafından
Tamam canım sağol
0 oy
tarafından
çok yükseğe uzanma ağır kaldırma deterjanlara dikkat folik asit al sağlıklı beslen öyle 
(608 puan) tarafından
Tamam canım çok sağol
0 oy
(1,550 puan) tarafından
İlk 3 ay Yemen bebeği etkilemiyor. Bulantı vs olabilir sen kendine yetecek şekilde beslenmeye çalış ama paketli gıdalardan kahveden filan mümkün olduğunca uzak dur. Yürüyüş işini doktora sor benimki izin vermemişti ama her hamişin durumu farklı. Yine de kendini yorma zorlama dinlene dinlene yürü. Anlam veremediğin yorgunluk halsizliklerin olabilir çok çok normal.  İkinci 3 ayda artık karaciğeri oluştuğu için senden beslenmeye başlıyor. Yediklerin önemli hale geliyor. Kalsiyum ve proteini eksik etme hayatından her gün 2 bardak sütü de alışkanlık haline getir. Doktor ekstra vitamin hapı ve kan hapı verir düzenli kullan. Değerlerin düşmeye başlarsa çıkarması zor oluyor o yüzden düşmeden önlem almak gerekiyor. Allah sağlıkla kavuşmanızı nasip etsin ❤️
(608 puan) tarafından
Çok sağol canım en avantajlı oldugum konu zaten hazır gıdalar tüketmem normaldede kola falan 6.7 yıldır içmem. İlaçlarda doktorum yarın yazar duruma göre. Teşekkür ederim
(1,550 puan) tarafından
İlk 3 ay folik asit veriyorlar genelde. Diğerleri 12 14 haftada filan :) tadını çıkarmaya başla. Belki zor ama eşsiz bir süreç geçirmeye başladın. Düşünsene insan üretiyorsun :)
(608 puan) tarafından
Folik asiti gebeliğimi ögrenmeden 1 hafta önce başlamıştım canım. Rüyalarıma giriyor gece karnımda kıpır kıpırdı bebek:-) gögüslerim de süt fışkırıyordu :-) Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
(1,550 puan) tarafından
Aminnnn ❤️❤️❤️
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Sabah aç karnına iki tane ceviz. Günlük bitane haşlanmış yumurta yarım litre süt mutlaka. Hafta da 2 kere balık. İki kase yoğurt. Beyaz ekmek yasak buğday yada kepek ekmeği. Nohut fasulye mercimek gibi gaz yapıcı yemeklerden uzak durmaya çalışın. Gazlı içecek yasak. Aşırı acılı ekşili tuzlu yicekler yasak. Hazır gıda paket gıda yasak mesela bisküvi çubuk kraker falan. Bildiklerim bunlar canım
(608 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağol canım

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 703 göst.
0 oy
12 cevap 326 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Buket masal (2,693 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 124 göst.
0 oy
6 cevap 140 göst.