0 oy
168 göst.
Diğer kategorisinde (16,122 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kızlar kızıma muhallebi yaptım muhakkak tecrübeli anneler biliyordur benim gibi ilk bebesi olan annelere fikir olsun hazır ramazan da gelıyor hurma bulunur evde

Yarım bardak süt yarım bardak ılık su

2 hurma

1 tatlı kaşığı saf pirinç unu

1 tatlı kaşığı irmik

Hurmayı ılık su ile ıslatın kızlar dilimleyip sonra yumuşayınca çatalla ezin süt ve kalan malzemeleri de ekleyip pişirin benim miniko sevdi ceviz de koydum ben

Kızım 14 aylık bu arada 1 yaş altı su ile deneyebilir

5 Cevaplar

0 oy
(164,134 puan) tarafından

sabah 7 uyandik va halen 1 lokma yemedim öluyom aclikta  baby boy durmuyo ortmenim :'( 

(16,122 puan) tarafından
Sevdoş benimki de memeye düştü bu ara çıldırıcimmm seninki diş mi çıkarıyor ki
bilerek giciklik yapiyo benimki tamam agzi sis ama dis cikmiyo mahsus uyumuyo bana 1 lokma yedirmiyo surekli kucagimda biraktigim an basiyo cigligi kendi yemiyo benide ac birakiyo ama benim sekerim dusuyo elin ayagim titriyo valla dayanamiyom artik yaa
(16,122 puan) tarafından
Canım ağzına atacak bir şeyleri o uyurken hazırla o uyanınca kucağında iken tıkıştır ağzına bence 14 ayın sorunu bu ama bizim kız da babada dururdu 3 haftadır anne manyağı oldu sürekli meme kucak meme kucak ve cırlama
esim gene hafta sonlari evdeydi bu hafta sonu calisiyo kafayi yedirdi bana yaa mahvoldum inan ilk ucaga bilet alip gidesim var
-Reklam-
0 oy
tarafından
1 yaş öncesi yasak süt bizde zaten süt alerjisi var .s
(16,122 puan) tarafından
14 aylık kuzum benim kuzum. Su koy süt yerine öyle dene istersen
tarafından
Yemiyor ki hiç bişey canım alerjik bi bebek pirinç unu hurma irmik daha bunları 3 gün kuralıyla denemedim 9 aylık oğlum
(16,122 puan) tarafından
Anladım canım alerjisi varsa dikkat etmek lazım irmik çok kurtarıcı onu dene önce bence eğer alerji yapan yapısı yoksa
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Tşk ederim paylaşımın için yapacağım bende 
0 oy
(25,181 puan) tarafından

2 adet hurma 1 saat ılık suda bekletilir aonra kabukları soyulur çekirdeği çıkarılıp çatalla ezilir. 1 tatlı kaşıgı yulaf unu 1 tatlı kaşıgı ruşeym 1 küçük çay bardagı suda pişirilir muhallebi kıvamında yapılır. Ezilen hurmanın üstüne koyulur 2 adet cici bebe ufalanır içine 1 çay kaşığı pekmez ve ceviz ile homili gırtlak yedirilir :D afiyet olsun geniş totolum buda benden Bi tarif :D 

(16,122 puan) tarafından
Sağol bebeğim yapam da yedirem miniğime ruşeymim bitti almam lazım :')
0 oy
(14,244 puan) tarafından
Pirinç unu koymadan da olur muu
(16,122 puan) tarafından
Olur kuzum ben pilav da verdiğim için açıkçası saf pirinç unu aldım gurme anneden ve verıyorum arada 1 tatlı kaşığı muhallebisinde ama irimiği arttır sadece 2 tatlı kaşığı koy onu
(14,244 puan) tarafından
Tamam canım sağol bende pilav yediriyorum ama pilav unu yok :D

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 240 göst.
8 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 161 göst.
24 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Cansu07 (9,180 puan) tarafından soruldu