+1 oy
379 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Gören cevaplasin lütfen.

Şimdi çalışıyorsunuz  eşinizde çalışıyor  . Siz kazandığınız parayı  ona mı veriyorsunuz .

Ortak hesap mı açtınız 

Ve siz paranızın hesabını ona veriyor musunuz.

Ya da maaş kartınız varsa  onda mı duruyor. 

Ev giderlerini nasıl karşılıyorsunuz 

26 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Şu eşime vermem diyen hanımlara birşey Sormak İstiyorum.   Siz vermiyorsunuz da niye eslerinizden alıyorsunuz. Ben çalışmıyorum ama her ay aldığım bir maaş var cnm eşimin kredi kartı bende birşey lazımsa bilgilendirerek alırım kndi maaşımı eşime veriyorum.  Hesaba ekliyoruz ortak hesap filanda açmadık.  Çünkü eşimle senin benim diye bir ayrımcılık yok onun varsa bizim benim varsa yine bizim saklamam eşimde saklamaz. Birine vereceksekte. Birbirimeze sorarak veririz annelerimiz dahi olsa

tarafından
Malesef herkesin eşi senin benim eşim gibi degil bizim paramiz ortak o senin paran benim param lafıni yapmayiz. Ama bazi eşler var ki kadinlar kendini güvenceye almak istiyor sonucda o evlerde neler yaşanıyor  bilemeyiz
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kartım esimde ben kendim verdim calistgm zamnlar ara sıra esime para verdim
0 oy
(12,767 puan) tarafından
Valla çalışmiyorum henüz ama calissam kartımı vermem maaştan bütçeye katkı sağlarım yoksa birikim için köşeye atarım evin ihtiyaçları ortak karşılarız tabiki 
0 oy
tarafından
Çalışırken herkesin kartı kendinde duruyor. Harcama olcaksa eğer sen ben yok ki. Kimin yanında varsa o ödüyor. Ortak hesabımiz yok. Ama çoğunlukla fatura ve borçları eşim öder. Biterse ben ona veya o bana yollar.
0 oy
(15,930 puan) tarafından
Çaliştiğim donemde parama eşim karışmazdı , evin genel giderlerini o karşilardi ama ben disari çikinca kendi cebimden harcama yapardim evin alişverişini yapardim. 
0 oy
(3,210 puan) tarafından
Çalıştığım dönemde eşim ödemeleri yapar gerisini bana havale eder para bende dururdu canım. 
0 oy
(375 puan) tarafından
Hesap ortaktır bence. Benim maaşım ev kredisinde zaten onun maasiyla da geciniyoruz çok şükür. Ama maaşım ev krediainde olmadığı zamanlarda da ortaktı. Kart onda olmasa bile hesabına aktarırım fatura,kredi kartı falan odenirdi
0 oy
(1,283 puan) tarafından
Ortak bi yerde para biriktiriyoruz ev icin. Fifti fifti. Bazi faturalari falan ödüyorum gerisi bende:)
0 oy
(256 puan) tarafından
3sene ben calistim esim evde kalmak zorunda kaldi. O zaman iki maas kartim vardi biri bende biri esimde. Suan esim calisiyor maaşını benim hesabima atıyor hemen hemen. Genel olarak kimse Kimseye hesap vermiyor ama büyük bisey alincak yada baskasina para verilcek evet söyleniyor
0 oy
tarafından
Çalışmıyorum ama çalışsam vermezdim eşime bütün parayı zaten eşimde çalışıyor beraber para biriktirirdik herhalde 
0 oy
tarafından
Benim kartim bendeydi onun karti onda para ayrimi olmazdi bizde. Ayni zamanda maaslarimiz alirdik mesela ben maasimdan 500 tl kendime harclik alir gerisi hesabimda kalirdi esim maasi ile elektrik su dogalgaz ödenirdi oda kendisine harcligini alir geri kalan hesapda dururdu. Mutfak alisverisini aylik yapardim kredi kartim vardi ben öderdim biz ay ortasinda avans aliyorduk o zaman borcun son günu olurdu ben öderdim
0 oy
(94 puan) tarafından
Biz şöyle yapıyoruz kuzum bnm maaşı köşeye atıyoruz ev almak için. Eşimin maaşından faturalar kira vs ödeniyor 1000 TL bnm hesapta 1000tl de onun hesapta oluyor o parayla da kim dışarı çıksa evin ihtiyaçlarını alıyor market manav vs 
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Ortak harcanır iki maaşta ortaya koyulur 
0 oy
tarafından
Herkesin kartı kendindedir banka sifrelerimizi bile bilmeyiz. Faturalar vb esinde mutfak masraflari bendedir. Belli miktar da esime gonderirim birikim yapmasi icin. 
0 oy
(1,221 puan) tarafından
Kartım bende durur kendime ayiririm kalanı ortak ev ihtiyaclarina ve borca harcarız 
0 oy
(410 puan) tarafından
Bz ortak kart genelde bende durur icine biraz para birakiriz market ve internt alisverisleri icin esimin maasiyla borclar ve kira faturalar artana dokunmuyoruz... senin benim olmadi yani sonucta oda eve harciyor ama karismaz her istedigimi alirim
0 oy
(3,898 puan) tarafından
Benm kartim ve hesabim var..destek at derse atarim yoksa kendi hesabim var yani. Ortak hesap acmadik hic..
0 oy
(615 puan) tarafından
Maaş kartım kendi kredi kartım bende duruyor. Ev alışverişlerini genelde eşimin maaşıyla alıyoruz. Arabamızın kredisini benden ödüyoruz. Tabi bende eve harcıyorum kendime harcıyorum. Faturalar ev alışverişi derken eşimde para kalmıyorsa ona atıyorum. Bazı aylar bende erken bitiyor o bana atıyor. Ama şu kadar harcadım şunları aldım falan diye hesap vermem. O da vermez. Bilmiyorum doğru da gelmiyor bana. Komple kartlarımı eşime vermek yada şunları aldım demek. Kese bir sonuçta. Bi şekilde birbirimizi dengeleyip tamamlıyoruz. 
0 oy
tarafından
Senin maaşın benim maaşım yok bizim maaşımız var kart evde durur kimin ihtiyacı varsa alır harcar para konusunda sen ben olması evlilik için bencillik 
0 oy
(3,520 puan) tarafından
Çalışmıyorum canım ama çalışsaydım da benim kartım bende olur du, çünkü şu an eşimin maaş kartı bende giderleri herşeyi ben yaparım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 337 göst.
11 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (6,388 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 48 göst.
11 Ekim 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Emine&&& (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 300 göst.
11 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekizim (490 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 305 göst.
3 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kirsehirli (597 puan) tarafından soruldu

412,872 soru

12,430,710 cevap

45,663 kullanıcı

Kategoriler

...