0 oy
249 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (83 puan) tarafından
Arkadaşlar 2 gün önce acil sezaryen doğuma alındım. Normal doğum sancılarını çekerken doktor Sezaryene karar verdi açılmam yok sancım çok diye. Haliyle sütüm de geç geldi hala bir randıman almış değil. Sağ mememi hiç ememiyor sol memeyi emip artı sağ memeyi sağıp veriyorum üstüne mama içiriyorum.

Ama Biberon kullanınca meme istememeye başladı yine. Ne yapacagımı şaşırdım. Aksi gibi gözlerinin içi vücudunun yarısı da sararmaya başladı. Doktorunu aradım bugun servis boş yarın rutin kontrolümüzde bakarız dedi. Ama ben telaşlanıyorum. 4 saattir çocuk uyanmıyor azıcık uyanıyor baygın baygın Biberon emiyor sonra geri uyuyor. Kakasını bugun sadece sabah yaptı bezini nir kere degiştirdim şu saat oldu. Neler oluyor biri bana yardım etsin :(

11 Cevaplar

0 oy
(4,854 puan) tarafından
Uyandırıp emzirmeye çalışmalısın topuğuna vur burnunu sık bi şekilde uyandır canm yoksa sarılık değeri artar biberona alismasi icin daha çok erken bıraktırıp emzirmeye devam et alismaz
-Reklam-
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Ne yap et uyandır kuzum. Ayaklarını gidikla altını aç burnuna pıt pıt yap. Bı de çenesini okşa emme refleksini hatırlatıyormus. Benimki henüz doğmadı ama ablaminkilere ben baktım hep bu şekilde uyandırıyorduk. Ne kadar beslersen o kadar hızlı atacak sarılığı 
0 oy
tarafından
Altını aç canım 

Boynunun altına parmağınla uyarı ver

Beyaz ışığa yatır sık sık emzir 

Yenidoğan biberonu kullan memeni reddetmesin 
0 oy
tarafından
Gozun aydin canim Allah anali babali buyutsun acisini gostermesin insallah. Stres yapma benim de 3.gun geldi sutum o zamana kadar ben de mama vermistim ama biberonla vermeni tavsiye etmem cunku ben biberondan zor döndürdüm bana hastanede kasikla ya da siringayla ver dediler sana tavsiyem o sekilde yap sonra cok zorlanirsin. Bebeğinde sarilik var diye uyanmamasi normal ama 2 saatte bir mutlaka uyandir bezini ac bacaklarini sil burnunu sık bi sekilde uyandir emzirmeye calis
0 oy
tarafından
Bnde 13gun önce doğum yaptım bu arada Allah analı babalı büyütsün sütun gelir zmanala keşke sana deseydiler siringayla başla mama vermeye biberon tutunca gogusu kabul etmiyor bebek sarılık her bebek te var bunun için bol emzir bir de siringayla mama ver bebek günde 10defa kaka yapmalı bu durum normal sarılık için de mavi ışıkta çıplak yap onu mavi ışık ta yatır bnm bbeek te sarılık var öle yapıyor um yavaş yavaş geçiyor sanki bnm ki de uyuyor hep bn onla oynuyorum uyandiriyirum altını acıyorum hemen kalkıyor sen de öle yap emzir hep mama siringayla ver sarılık icjn de korkma geçiyor zmanala iki saate bir emzir mama ver 
0 oy
(1,676 puan) tarafından
Canim ne yap ne et uyandir altini ac uyanir bol bol emzirmen yada mama vermen lazim sarilik oluyo bebegin 
0 oy
(615 puan) tarafından
Mutlaka uyandır canım. Hemşire bana topuğunu sıkarsan uyanır demişti. O şekilde çok sinirleniyorlarmış. Sinirini de emerek atmak ister demişti. 
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Sutunun sezaryen dogumla degil seninle ve genetiginle alakasi var.2saatte bir uyandirman gerekiyor sekeri duser hic uyanmaz ve sariligina baktirin bebegin burnunu sık,altini ac islak mendille sil
0 oy
(3,161 puan) tarafından
Canim sarilik olduysa uyur uyanmaz.sen topuguna  parmaginla saglam vur uyandr.saglam dedgm parmaginda tik tik yapacaksin ama yavas degl.uyandr siringayla ver.memeyi brakmasin.ya da kasikla.2 saati gecmeyecek beslemen.2 saate bir ister mama ister sut 40 cc 50 cc ver.
0 oy
tarafından
Mama yiyeceği zaman üzerini aç çok kat kat olmasın ama üşütmede topuk altından biraz mıncır biberonu hemen kes hiç meme almaz şırıngayla besle onun yerine mamanın miktarını arttır biraz meme emmiyorsa geçmiş olsun doydukça sarılığı inicek 
0 oy
(3,161 puan) tarafından
Canm beni dnle bir şırınga al onla az az ver.benm.kizmda sarilik oldu sarilik gecsn dye mama verdm biberonla .alisti biberona.oncelik tabiiki sarilik olmamasi.ama kasikla veya siringaylada besleyeblrsin yani ac kalmaz.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 531 göst.
14 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Lapala (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 125 göst.
+1 oy
7 cevap 225 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Bebeko (199 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,226 soru

24,382,367 cevap