0 oy
163 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (899 puan) tarafından
Türkçe öğretmenliği mezunuyum atanmadan evlendim 8 aylik bı bebeğim var KPSS süreci çok meşakkatli ve rakiplerim sozelci olduğu için ezber yetenekleri müthiş çıtayı çok yukseltiyorlar anne olduktan sonra KPSS sürecini kafam almıyor açıkçası.. Yüksek lisans süreci nasıl zorlukları neler kolaylıkları neler yardımcı olursanız sevinirim..

6 Cevaplar

0 oy
(899 puan) tarafından
Yok mu yahu kimse :(
-Reklam-
0 oy
(36 puan) tarafından
Öğretmenlikte işler nasıl ilerliyor bilmiyorum. Ben makine mühendisliğinden yüksek lisans yaptım. Bilfiil öğrenci gibi derslere gidilmesi gerekiyordu. Şu an online tabi daha rahat olabilir. Bir de sadece yüksek lisans mı yapacaksınız yoksa akademik kariyer mi düşünüyorsunuz bu da önemli. Sadece yüksek lisans yapacaksanız çok zorlanmazsınız kabul alırsınız diye düşünüyorum. Ama araştırma görevlisi olmak için tanıdık gerekiyor genelde. Hocalar kendi yetiştirdikleri öğrencileri almak istiyorlar. 
(899 puan) tarafından
Akademik kariyer düşünüyorum kpss süreci kadar zorlu mu olur sizce.. Anneyim KPSS günde en az 6 saat çalışma istiyor bu mümkün değil maalesef nasıl bı disiplin istediğini biliyorum o yüzden verim sağlayacak vaktim yok akademik kariyer daha çok ilgimi çekti hocalarla anlaşabilirsem mümkün mü sizce..
(36 puan) tarafından
Akademik kariyer aslında sürekli sınava çalışmak gibi biraz... Sürekli öğrenci olacağınızı düşünün yani. Ben hiç kpss ye çalışmadım ama ondan kolay olacağını sanmam. Ama denemeden de vazgeçmeyin derim.
(899 puan) tarafından
Evet KPSS konuları çok fazla vaktim olsa halledebilirim ama maalesef yok hiç değilse kendimi gelistiririm yüksek lisansla ve bence yüksek lisans zamanla daha da gerekli hale gelecek..
(36 puan) tarafından
Mesleki olarak daha yetkin olursunuz tabii ki. Yüksek lisans yapmak zamanla ayrıcalık olmaktan çıkacak dediğiniz gibi gerekli hale gelecek.
0 oy
(707 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun ben istedim yapamadım.
(899 puan) tarafından
Amin inşallah.. Bolumunuz neydi?
0 oy
(3,552 puan) tarafından
Ben yuksek yapıyorum ama öğretmenlikle bir ilgim yok dilciyim tatlım ben o yüzden farklı işliyor 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 419 göst.
0 oy
4 cevap 160 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 193 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Maside (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 132 göst.
4 Şubat 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Canan can (234 puan) tarafından soruldu