0 oy
385 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (712 puan) tarafından
İlk defa kısır yapıcam salçayı kavuruyor musunuz yoksa kavurmadan mı koyuyorsunuz 1 su bardağı bulgur için ne kadar şu koyuyorsunuz

18 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bir şu bardağı ince bulgur a bir buçuk su bardağı sıcak su koyup üstüne 1 çay kaşığı kimyon atıp karıştırıp  ağzını kapatıyorum sıkıca 

Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuruyorum 

Üstüne bir tatlı kaşığı biber salçası koyup onuda türkçe kavuruyorum 

Sonra şişen bulgura katip itine harmanliyorum 

Tuzunu da atıyorum 

Yesilliklerini doğrayıp katip karistiriyorum üstüne nar eksisi limon ekliyorum 

En son bir tane domatesi doğrayıp katip karistiriyorum

Servise hazir
(712 puan) tarafından
Sağol canım anlattığın için
tarafından
Rica ederim canım benim
-Reklam-
0 oy
(27,357 puan) tarafından

Dirya gelll giz sen yapıyon sürekli.

(712 puan) tarafından
Bekleniyor : D
(44,744 puan) tarafından
Geldim geldim sjsjsjj
(27,357 puan) tarafından
Ahhaha ❤️❣️
0 oy
tarafından
Soğanla salçayı kavuruyorum 1 buçuk su bardağı sıcak suya köy bulguru kuru olursa az daha eklersin
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
tarafından
Kavuruyorum ben suyu da göz kararı koyuyorum. 
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(17,874 puan) tarafından
Vardır kız çok yaparız kavurmana gerek yok çiğden koy bi güzel yoğur
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(7,412 puan) tarafından
Ben kısıra kavurmam canim.
(712 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(119,461 puan) tarafından
ooo tam diryalik soru 
(712 puan) tarafından
Bekleniyor ozaman :D
(44,744 puan) tarafından
Geldim geldim sjsjsks
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Biz ksvurmayiz suda koymayiz.bdomates ve limonla ovariz
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
tarafından
Ben kavurmuyorummm
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(14,079 puan) tarafından
Salca soğan yağda kavururum 

Bi su bardağı olursa bi su bardağı da su eğer az gelirse ekleme yaparım 
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
tarafından
1 bardak bulgura 1 bârdak su kaynat üstüne dok tuz.koy karıştır kapat agzini 10 dk dursun kabarir kuru sogan yagda kavur üstüne salca koy kavur kokusu gitsin bulurum ustune dok onları sonra marul taze sagon dogra domates dogra onları da içine koy limon sık içine karıştır tamam ben kisirin yanina da marul koyuyorum kuru biber kizartiyorum tursu bide cayy ohh misss
(712 puan) tarafından
Sağol canım benim de canım çekti bir deniyim dedim
0 oy
(5,220 puan) tarafından
suyu göz kararı koyuyorumda soğan salça ve bulguru beraber kavuruyorum ben 
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(842 puan) tarafından
Ben bir kavurmadan yapayim dedim salça kokusu geldi hoşuma gitmedi soğanla salçayı kavurup yapıyorum
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(492 puan) tarafından
1 e 1 yapıyorum yoksa lapa oluyor bulgur tam ölçü salcayoda soğanla yapıyorum 
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
tarafından
Salçayı çiy koyma ya koku yapıyor çiy salça soğanla kaçırıyorum ben eğer yeşil soğan yapacaksan kavurma soğanı sadece salçayı yağda kavur suyunuda çok dilersen lapa olur ben göz kararı koyuyorum
(712 puan) tarafından
Sağol
0 oy
(44,744 puan) tarafından

Canım yağda salçayı kavur bulgurunu ekle yedir güzelce 1 bardak su ekle bi tur karistir kapat 15 dk demlemeye bırak bu sekil çok güzel oluyo bı yandan yeşilliğin doğra üzerine bulgurunu ilave et baharat limon nar ekşisi koy tamamdır bak yine canım istedi:D

tarafından
Ne kadar bulgura bi bardak su canim
(44,744 puan) tarafından
1.5 su b.bulgura 1 b.su canım
(712 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(5,323 puan) tarafından
Kaç kişilik yapicaksin mesela? 5-6 kişiye 3 su bardağı yapıyorum ben. Köftelik bulgur diye yazar ince onunla yapıyorum. Bizim burda düğülcük de derler. Göz kararı islatiyorum kaynar su ile. Biraz şişiyor suyunu çekince bakıyorum kıtır kıtır ediyorsa az daha eklerim. Ama çok ekleme sulu sulu olmasın. Sonra bı tavaya kuru soğan doğrayıp koyuyorum. Onu kavurup üzerine 3-4 yemek kaşığı salça ekliyorum kimyon karabiber tuz kırmızı biber pulbiber vs atıyorum. Sonra altını kapatıyorum o da tamam, şişen bulgur ile onu karıştırıp soğumaya bırakıyorum. İçine ise domates salatalık salatalık turşusu ya da kornişon turşusu yeşil soğan ve marul dogruyorum. Soğuyunca bu dogradiklarimi ekleyip karıştırıyorum. Çok severler benim yaptığım kisiri
tarafından
Bende ekleyeyim salatalik tursusu hamarat gelin ☺️☺️❤️
(5,323 puan) tarafından
Canım benim sağol ❤️ekle ekle çok nefis oluyor
tarafından
Mutlaka denerim ❤️
(712 puan) tarafından
Sağol canım 3 kişilik yapmayı düşünüyorum
0 oy
(383 puan) tarafından
Kuzum bulguru sicak suyla islayip ustunu kapatyrm ..bi tavada bol  sogan salca kavuruyrm sonra pul biber vs ekliyorm kendi agiz tadima gore sonra tavadakini bulgrla karstryrm bi kapta sogudktan sonrada kivrck sogan (dogranms halde)la karstryrm 
(712 puan) tarafından
Sağol canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 110 göst.
0 oy
8 cevap 222 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,088 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 114 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 368 göst.
31 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,364 puan) tarafından soruldu

381,012 soru

11,406,767 cevap

34,944 kullanıcı

...