0 oy
646 göst.
Diğer kategorisinde (87 puan) tarafından
Kizlar 8 aylik kizim var bidaha hamile kalmak istedim ve bir aylik hamileyim sizce zor olurmu

26 Cevaplar

+2 oy
(6,200 puan) tarafından
Bana gore ilk cocuk buyumeden ikinci yapilmamali ilk bebekle ilgilenmek gerek ikinci bebeginin uslu olacaginin kimse garantisini vermez.En azindan ilk cocugun tuvalet egitiminin olmasi gerekiyor ya da kendini ifade edebilmesi gerekli.Maddi durumda cok onemli
(6,200 puan) tarafından
Aynen oyle bir cocukla zorlanmiyorsa bile iki cocukla cok fazla zorlanir
(424 puan) tarafından
Sonuna kadar katılıyorum
Hamilelik zaten hassas ve dikkat isteyen bi süreç evde zaten bi miniğin var ve tümüyle senden ilgi bekliyo aranızda bağın kuvvetlenmesi gerekiyo ki çocuk bakmak zaten meşakkatli bişey kucak istiyo uykudan fedakarlık istiyo ilgi istiyo ve hamileyken de senin bunlara fazlasıyla ihtiyacın var en azından birinci çocuk üç yaşına gelip daha çok sözlü iletişimden anladıktan sonra seninle bağını kubvetlendirdikten sonra olması benim tercihim olurdu ama yine de hakkınızda hayırlısı olsun sen istemişsin rabbim nasip etmiş
(725 puan) tarafından
Bende katılıyorum size kızlar ilk çocuğun tam ilgiye ihtiyacı olduğu anda diğer bebek doğuyor zaten bütün günün onunla ilgilenmekle geçecek ilki biraz ilgisiz kalıcak kıyamam ben de en az 3 yaşına gelmiş olması lazım diye düşünüyorum tabii herkesin kendi tercihi
-Reklam-
+1 oy
(6,750 puan) tarafından
Başlarda çok uğraştıracak ama sonrası için çok iyi bende kızım 10 aylıkken hamile olduğumu öğrendim ilk zamanlar yoğun bir tempo ile yorulacağız hazırlıklı olmalıyız:)
+1 oy
(3,464 puan) tarafından
Ben 3 aylıkken annem kardeşime hamile kalmış, aramızda tam 1 sene var, başta belki zor gelebilir sana ama ilerde çok güzel bişey yaşayan biri olarak söylüyorum :)))
(2,692 puan) tarafından
Benim de hayalim, ilerde çocuklarımın bunu söylemesi :)
+1 oy
tarafından
Bende aralarında yaş farkı olsn istemiyorum yorgunken biraz daha yorulam ahahahha bitsin gitsin diyorm :D şaka bir yana gerçekten öyle istiyorm arkadaş olsunlar birbirlerine diye :)
(87 puan) tarafından
Evet bende ondan istedim canm belli tam yorulim hayirlisi bakalim:)
+1 oy
(6,910 puan) tarafından
Keşke hamile kalmadan fikirleri soraydin bacım geçmiş borun pazarı...tabi ki çok zor olur ve emen daha minicik bur yavruu neden emzirmeden bu kadar küçük iken tekrar düşündün bn iki yaşına geldi daha bile düşünemiyorum
0 oy
(383 puan) tarafından
Zor olur diye dusunuyorum canim 8 aylikmis cok kucuk bence...kndi isteginle hamile kalmissin artik ypcak bsy yok Allah kolaylik versin:)
0 oy
tarafından
Bunu zamanla göreceksin cnm:)) 

Keşke biraz daha bekleseyfin çünkü 8 aylık daha senin sıcaklığına senin iucagina ihtiyacı var. Zamanla bel agrioarin kasıklarına ağrı girince o çocuğa yetmemeye bsslicaksin. Ne diyeyim kuzum inşallah Rabbim kolaylık versin.❣️❣️

Dediklerimi yanlış anlama kendimden biliyorum cnm
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm kızım 20 aylıkken gebe kaldım isteğimle şimdi bir aylık ama ben bir aydır yanlış mı yaptım kızım daha küçük diye düşünmeye başladım Allah yardım etsin
(564 puan) tarafından
Benimki kızım iki buçuk yaşında kardeşi doğunca Allah nasip ederse 3 yaşında olacak ben bile öyle düşünüyorum acele mi ettim diye. Çünkü kızımla çok oyunlar oynardık. O kadar mide bulantısı çekiyorum ki bazen bezini bile alamıyorum.
0 oy
(1,730 puan) tarafından
Açıkçası ben de bebeğim 7 8 aylık olunca tekrar düşünüyorum arka arkaya buyusunler daha iyi olur
tarafından
Kiz yapma etme o bebgin sana ohtiyaci var ya hamileligin kötü gecse bebeginle ilgilenemessen yazik degilmi onada sanada enazindan bezden acana kadr bekle 2.5 yaş olsa daha iyi olmazmi bu benm sahsi fikrim yanlış anlama bak bemm ogljm 4.yas 2 aylikken doğum yaotim hic zorlanmadim masallah simdi bebegkm huysuuz onla uğraşıyorum büyük oglum cok sukir herseyini kendisi hallediyor bana muhtac degil
(1,730 puan) tarafından
Aynen haklısın canım ama eşim başımın etini yiyor
0 oy
tarafından
Zor olur cnm ya neden bu kadar erken karar verdinki bana göre bir çocuğu tuvalete alistiracan sonra karar verecen 
0 oy
(424 puan) tarafından
Zor olur ama Allah sabrını verir canım gebeliğin kolay geçiyorsa son aylar zor olur o zamn a da bebeğin yürümeye başlar daha hareketli olur yani Allah kolaylık versin :))sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim:)
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Yapmışsın artik sorup niye kendini strese sokuyon insallah sag saglim al kucağına

Bu arada cok zir oluyormus ki gozumle gordum tabi biraz cocuk huyu suyu da onemli insallah sakin bebek olurda seni yormaz 
0 oy
(2,692 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Tamamen aynı şeyi isteyerek yaşadım. 2.çocuğum da doğdu. Araları 16 ay, senin de öyle olacak inşaallah. Şuan biri 21 aylık biri 5 aylık <3 bazen çok zor, bazen çok güzel. Ama hiç "keşke daha sonra olsaymış" demedim. Şimdiden birbirlerine bakıp gülmeye başladılar, yaza kısmetse oynarlar az az :D ve ben asla ihmal etmedim çok dikkat ediyorum ikisine de, hassas yaklaşıyorum, bunun herkes farkında. O yüzden, daha ilkinin sevgiye ihtiyacı vardı olayını reddediyorum. Evet ikisinin de sevgiye ihtiyaçları var ve anneleri onları terketmedi :D küçüğü emzir uyusun, büyükle oyna dur. Bir de kıskançlık hiç olmadı çünkü anlamadı ilkten. Bu da bir artı ;)

0 oy
(300 puan) tarafından
valla helal olsun kızım 2 yaşını bitirdi 1 aylık gebeyim yana yakıla ne yapacağıımı düşünüyorum
(928 puan) tarafından
Benim kızımda daha 19 aylık ama hamile kaldım düşünmüyordum ama oldu iki aylık hamileyim şimdi hamileliğim çok zor geçiyor üzülüyorum kızımla ilgilenemiyorum bazen Allah yardımcımız olsun ne diyelim
0 oy
(3,702 puan) tarafından
Başları çok zor olacak fiziksel ruhsal her türlü yorulacaksin ama ikincinin de kız olup kocaman olup büyüdüklerini sana arkadaş olduklarını düşünsene
0 oy
(775 puan) tarafından
Rabbım kolaylık versin kardeşim ya ikiz olanlar ne yapsın Rabbım veriyor kolayligini
(775 puan) tarafından
İkiz annesi misin sende canım Rabbım bağışlasin benimde ikiz oğlum var
(775 puan) tarafından
İkiz annesi misin sende canım Rabbım bağışlasin benimde 2 oğlum var
(4,907 puan) tarafından
Evet benim de iki kızım ☺️ :)
(775 puan) tarafından
Maşallah Rabbım size bağışlasin ve çok. Çok sabır versin ikiz büyütmek sabır işi değil. Mi
(4,907 puan) tarafından
Evet kesinlkle öyle. Bunu sadece ikiz sahibi olanlar anlar
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Oy maşallah acelen neydi ki nasıl yetisecen iki bebeye büyüğünün en aktif olması gereken zamanda sen karnın burnunda olacan birde isteyerek diyorsun bence büyük cahillik yapmışsın
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Bende kızım yedi buçuk aylıkken bile isteye hamile kaldım.  Kızım 21 aylık oğlum 5 aylık anne olmak kolay değil hemde hiç ikisiylede biriylede. Tabi iki çocuk sahibi olmak daha zor uğraştırıcı ve sorumluluk isteyen bişey,  bütün gün ayakta durmaktan ayaklarım topuğum ağrıyo başım uykusuzluktan catliyo.  Tuvalete bile zar zor gidiyorum ama ikisini yan yana görünce iyi ki diyorum kızım kardeşini çok seviyo çünki oyun arkadaşı olarak görüyo onu..  ama bütün yorgunluğa ve uykusuzluğa alışıyosun  rabbim biz analara güç veriyo cidden oğlum 1 yaşına girince rahatlamış olurum şurda  en fazla bir buçuk sene daha extra yorulurum diye de kendimi teselli ediyorum sağlıkla kucağına al canım 

0 oy
(9,242 puan) tarafından
Bende seni. Gibi düşünüyorum yaştan dolayi
0 oy
(2 puan) tarafından
Aralarında 3 yaş olması makbulü aslında, birincinin hakkını da yemiş oluyorsunuz 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 302 göst.
19 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervela (7,439 puan) tarafından soruldu
+3 oy
37 cevap 1,215 göst.
11 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervela (7,439 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 366 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 782 göst.
15 Eylül 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,067 soru

12,104,647 cevap

36,424 kullanıcı

...