Valla canım ben hep yapar aynı tariften başka da tarif araramam. Gerçi ben tarif hiç arastirmadim kendim yaptım baktım çok güzel oldu devam . anlatim bak
Genelde 4 kişi yiyoruz kayinvalidemlerle birlikte. 2 su bardağı yetiyor fazlaca.
2 su bardağı İnce bulguru yıkayıp yayvanak bir tencereye koy üzerine de göz kararri kaynar su zaten sen anlicaksin suyun yetip yetmediğini . Çok az olmasın çokta fazla olmasın o kısmını sen ayarlarsin.
Daha sonra tencerede soğanı güzelce kavur salçasını ekle bir güzel kavrulsun salça. Zaten canım salçayı kavurarak yaparsan daha bir lezzeti oluyor soylim:) işte sonra baktın kavruldu bulgur suyunu çekmiş ise üzerine ilave et güzelce salçayı yedirene kadar karistir. Daha sonra içerisine Allah ne verdiyse kat yeşillikleri isteğe bağlı kivircikta ekleyebilirsin şahane oluyor . Salatalık domates baharatlar vs. En sonunda da bolca limon yağ. Bu kadar işte . Aslında çok basit . Ama çoğu insan kavurmadan yapar salçayı ama kavrulan salça kadar güzel olmuyor bil istedim ♥️.
Ay evet çok konuşmuşum bu arada :))
1,498,682 soru
24,480,670 cevap
356,702 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın