+1 oy
359 göst.
Diğer kategorisinde (1,267 puan) tarafından
Kızlar bebek doğduktan sonra kaynananiz ya da anneniz size taşındı mı bi süre nasıl oldu siz baktiysaniz nasıl baktınız zorlandiniz mi 

19 Cevaplar

+1 oy
(12,760 puan) tarafından
2. Doğumumda 15 gün kayınvalidem 15 gün annem geldi  sonra insan zorlanıyor tabiki ama zamanla alışıyorsun hiç kimseye ihtiyacın olmuyor 
(1,267 puan) tarafından
Peki onlar gelince ne yapıyor ki nasıl yardımları dokunuyor mesela
(12,760 puan) tarafından
Yıkaması giydirmesi ağlayınca sana yardımcı olması dinlenebilme imkanın oluyor hem tecrübeliler insan güvende hissediyor
(1,267 puan) tarafından
Anladım canım doğru söylüyorsun bakalım bizim nasıl olacak hayırlısıı olsun
-Reklam-
0 oy
(2,360 puan) tarafından

Valla ilk kizim da bakamam diye korkuyordum mecbur olunca öyle bir bakıyorsun ki

(1,267 puan) tarafından
Elbette bakılır diye düşünüyorum ama ne gibi yararı olur biri yanımda olsa
(2,360 puan) tarafından
Ya biri yaninda olsa sadece tuvalete banyoya rahat girersin yemek temizlik rahat yaparsin ama uyuyuncada yapa bilirsin
(1,267 puan) tarafından
Aynen canım ben de öyle düşünüyorum bakalım Allah sağlıkla kucağima verirse olacakları gorelim
(2,360 puan) tarafından
Insallah canim saglikla kucagina almayi nasip etsin
0 oy
(8,084 puan) tarafından
Ben doğumdan sonra 5 gün hastanede kaldım on ben gün de annemgilde sonra eve geçtik yine annemle ama k.validemler de her tarafa geldiler
(1,267 puan) tarafından
Ne güzel ara ara gorusmussunuz
(8,084 puan) tarafından
Annemle geçirdim. Çünkü sadece onun yanında rahat edebilirim canım. Rahatını düşün. Nasıl rahat edeceksen öyle hareket et bence. Ama önceden planla kesinlikle
0 oy
tarafından
Ben kimseyi istemedim  tek baktm cnm hep eşim saolsn çok yardımcı oldu 
(1,267 puan) tarafından
Tek bakmak isterdim ama bunu kayınvalideme asla anlatamam sanirim
tarafından
Ayy kız gelip çok karisiyolar yok bunu et yok şunu et ayy ne gelsnler ne konssnlar kaynanam gelse ben lohusa şoku yasarm sevmiyorum glmesn
(1,267 puan) tarafından
Aynen valla lohusa halimle her söylediği batar gerek yok
tarafından
Aynen canım vala
0 oy
tarafından
Bn aneme geldim şuan 19gunluk olduk doğum yapali yardım ediyor  anem doğum dan sonra birinin yanında kalması lazım 
tarafından
Aa süper Antalya da olman evet canm esim askeri personel görev de Aralık'ta n beri bnde anemdeyim daha kalcagim senin neden düşük oldu ilk cicugun
(1,267 puan) tarafından
Aanladim canım benim boş gebelikti bir sabah kalktım ve düşüğüm başlamıştı :( o kadar çok ağladım üzüldüm ki tam 4 ay sürekli ağladım rabbim kimsenib başına vermesin öyle zor öyle üzücü ki
tarafından
Evet bnm de kalbi durdu sonraa 19ay sonra hamile kaldım Antalya neresin de oturuyor sun
(1,267 puan) tarafından
Geçmiş olsun kepezzdeyim ben sen ?
tarafından
Bnde Kepez deyim
0 oy
(2,020 puan) tarafından

Annem 5 gun durdu yanimda canim, kayimvalidem de yakin bana ama arada geldi gitti  oyle tasinma olmadi
(1,267 puan) tarafından
Anladım canım bizimki de yakın 1 2 saat gelse gitse keşke fazla kalmadan
(2,020 puan) tarafından
Aslinda oyle olması daha iyi olur ben kendi adima konusayim oyle daha rahat ediyorum. Evde biri varken oturamiyorum. Dogum yaptim ertesi gun ev süpürdüm düşün yani yatamiyorum
(1,267 puan) tarafından
Ay al benden de o kadar bir bucuk aydır yatıyorum düşük tehlikesinden kaynanam geldi baktı sağolsun ama kayinbabamda geliyodu oturuyodu ben yatmak zorundayım çok utanıyordum en sonunda dedim lütfen siz gelmeyin çok yoruldunuz :(
(2,020 puan) tarafından
Haklisin canimm umarim bu durumları düşünüp hareket ederler :(
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Annem geldi 3 4 gun kaldı sonra ven eve gönderdim çünkü nereye kadar yardim edebilir ne kadar fazla kalırsa o kadar rahatlığa alışırdım ve bu benim için zor olurdu o yüzden annem gittikten sonra hiç zorlanmadim
(1,267 puan) tarafından
Çok haklısın bi de ileriyi düşünmek lazım dediğin gibi. Ben de öyle yapmak isterim ya hiç gelmesinler ya da en fazla 3 4 gün çünkü gelmeyin desem komple kuserler :/
(9,620 puan) tarafından
Tabi canım hiç gelmemeleri olmaz ama fazla kalmasınlar sen kendin gayette güzel yetebilirsin
(1,267 puan) tarafından
Aynen canım inşallah çok teşekkür ediyorum
(9,620 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim canım benim insallah sag salim alırsın kucağına ❤
(1,267 puan) tarafından
İnşallah canım sağolasın
0 oy
(317 puan) tarafından
Ay ben napıcam hıc bılmıyorum kaynanam yok wefat etti esımın tarafında hıc bayan yok 5 kardesler hepsi erkek eslerıde yok annem desen calısıo ızın alamaz esım ceza ewınde bıde sezaryan olcam nasıl olcak hıc fikrim yok bana dua edın de kızlar esım ozmana kadar gelsın ya 2 ay kaldı 
(1,267 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım inşallah zor valla
(317 puan) tarafından
aynen saglıkla gelsın ıns oglum ama cok zorlancagım kesın sanırım ıns cok agrım sizim olmaz :)
(1,267 puan) tarafından
İnşallah canım sağlıcakla al inşallah oğlunu kucağına zorlansan da bi şekilde olur olur gider artık
0 oy
tarafından
2 hafta annem geldi sonra gitti
(1,267 puan) tarafından
Sonrasında çok mu zorlandin
tarafından
Ya tabi ister istemez bocaladim ama annem burdayken de cogu seyi bana yaptirtti zaten bi kere annem yikadi sonra bana yikatti suan bebek bakimindan yana zorlanmiyorum cok sukur ama gunduz cok fazla uyumadigi icin ev isi yemek vs yapamiyorum
0 oy
(11,838 puan) tarafından
Dogum yapınca kalması lazım birinin ama oturun konusun bazen büyüklerimiz bu yardımı size tasınmak olarak algılayıp aylarca gitmeyebiliyorlar.biz konustuk ailelerle 1 hafta annem kaldı, 15 gün görümcem. Gerci 1 hafta diye anlasmıstık. Ben sevmiyorum sıkılıyorum. Dogum dan itibaren cocuguma kendim baktım gelen kişi yemek temizlikte yardım etti. O yuzden gittiklerinde de zorlamadım hiç
(1,267 puan) tarafından
Ya aslında gelsinler yardımcı oluyorlar ne güzel ama ben hiç rahat edemiyorum kendim bakmayı o kadar isterim ki
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Benim annem  kaldı  1.5 aya  yakın  çok  rahat ettim Walla canım 
0 oy
(7,938 puan) tarafından
Pandemi olduğu için annemler gelemedi kaynanamlarla altlı üstlüyüz sadece banyosunu yaptırmak için geliyordu eşim çok yardımcı oldu sağolsun hep kendim baktım anlayacağın 
0 oy
(129,715 puan) tarafından
hiic kimse yoktu tek basima baktim
0 oy
tarafından
İki doğum yaptm birinde kaynanam 3 gün. Diğerinde annem 3 gün kaldı ben istemem kimseyi öyle orurcam kalkcam falan kendim baktm
0 oy
tarafından
Benim annem bana uzak 11 saatlik mesafe var aramızda annem gelecekti bana bakmaya ama ben izin vermedim şimdilik birlik oturuyorum dedim evime çıkacam o zaman gel. Ben kızıma gece gündüz tek baktım kaynanam yıkamayı yapıyor. Yardım istersem yardım ediyor. Tek bakmak insanı aşırı zorluyor valla
0 oy
tarafından
Taşınmadı ama annem sağ olsun iki hafta durdu yanimda sonra hep kendim baktım kaynanam hiç gelmedi
0 oy
(5,635 puan) tarafından
Aile içi yaşıyorum doğuma annem geldi doğumdan 2 gün önce geldi 20 gün kadar yanımda kaldı çok uzak mesafede geldi be çok güzel di en güzel günlerim di çoçuğa bakmak için değil ben yek başıma haltim yanımda olması yeti bana yemeğimi hemen gediriyordu 20 izin vermedi hiç birşey yapayım ev 2 katkı ben alt kata kaldım annem evde olduğu sürece hergün her kahvaltıda yemeğimi alır aşağa indirirdi kurban olduğum annem ya
0 oy
tarafından
Hamilelikte bulantim.cok oldu annem bana 6 ay bakti esimde her izninde geldi kaldi annemde. 3 ay dogumdan sonra annem bizde kaldi. Sonra 3 hafta kendim baktim. Ilk gunler zordu sonradan biraz alisir gibi oldum ama gene dayanamadim gene annemdeyim.simdi :) benim annemle esim iyi anlasir hic bi sorun yasamadim. Kendi evimde tek olmayida seviyorum ama bebekle cok zor. Bi cay koyup icemiyorsun bile. Ama annem varken en azindan.o tutuyo bebegi ben cay iciyorum yemek yiyorum rahat yani
0 oy
tarafından
Kendim baktim 1 haftaligina gelmislerdi okadar 40  yalnız gecirdim. Zaten olasi bir zorlukta annelik oyle birseyki en dogrusunu o an yapiyorsun 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 200 göst.
23 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Simyaci (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 111 göst.
11 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pelin1 (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 437 göst.
28 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ceylannm (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
1 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nazendecee (63 puan) tarafından soruldu

408,492 soru

12,273,961 cevap

37,676 kullanıcı

Kategoriler

...