0 oy
202 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,076 puan) tarafından

Tencere alırken nelere dikkat edilmeli? En önemli öncelikleriniz maliyet, kalite ve malzemedir. Bundan sonra estetik ya da nesnelerin görünüşü öznel de olsa önemli bir faktör haline gelir.

Bu üç şey mükemmel bir uyum içinde hizalanmalıdır. Bir kitabı kapağına göre değerlendirmemeniz gerektiği gibi, sadece görünüşe göre tencere seçmemeniz gerektiğini de unutmayın.

Elbette, yeni tasarım, parlak, güzel tencereler estetik açısından önemlidir ancak tencere ve tavalar, mutfak aletlerdir ve belirli amaçlara hizmet ederler. İşlevsel pişirme kaplarına sahip olmak, güzel görünen bir şeyden çok daha önemlidir. 


Güvenli Kapaklar

Pişirme sırasında yiyeceğin nemini korumak için kapağınızın sıkıca oturduğundan ve ısıya dayanıklı bir kulpa sahip olduğundan emin olun. Cam kapaklar, pişirme sürecini kontrol etmek için uygundur. 


Pratik ve Isıya Dayanıklı Kollar


Tencerenizi veya tavanızı seçerken bu dört ipucunu unutmayın

Düşük iletkenliklerinden dolayı soğuk kalan paslanmaz çelik saplı tencere ve tavaları tercih edin.                                                      

Tutacakların düzgün bir şekilde sabitlendiğinden emin olun.                                                                                

Plastik ve ahşap saplar ısıya dayanıklıdır ancak fırına yerleştirilemez.                                                                                                                  

Çıkarılabilir, kauçuk, ısı korumalı metal kulplar olmalıdır.


Paslanmaz çelik tencere


Paslanmaz çelik tencere alırken nelere dikkat edilmeli, avantajları nelerdir? Tencere için klasik bir seçimdir. Paslanmaz çelik, tencere ve tava yapımında yaygın olarak kullanılır, ekonomiktir ve yeni başlayanlar için harika bir seçenektir.


Isı İletkenliği: Paslanmaz çelik tencere tercih ederseniz, ısı iletkenliğinden kesinlikle memnun kalacaksınız. 

Dayanıklılık: Paslanmaz çelik kolayca bükülmez ve ocaktan fırına veya tam tersi olabilir. Paslanmaz çelik tavalarınıza özen gösterdiğiniz sürece, muhtemelen yıllarca size iyi hizmet edeceklerdir.

Bakım: Paslanmaz çelik çizilmeye karşı dayanıklıdır, bu bir avantajdır, ancak ne tür yemeklerde kullandığınıza bağlı olarak, kavurma izlerini ve kahverengi lekeleri çıkarmak için çok fazla ovalama yaparsanız çizilebilir.

Fiyat: Her bütçeye uygun çelik tencere bulunur. 


Alüminyum tencere


Yaygın olarak bulunan başka bir malzemedir ve bunu genellikle alüminyum çekirdekli paslanmaz çelik tencere gibi diğer malzemelerle birleştirilmiş tencere setlerinde bulabilirsiniz.

Isı İletkenliği: Alüminyum mükemmel bir ısı iletimine sahiptir, bu da onu eşit bir sıcaklığın gerekli olduğu yemekler için üstün bir seçim haline getirir.

Dayanıklılık: Yalnızca alüminyumdan yapılmış pişirme kapları kolayca bükülebilir. Bu nedenle, alüminyumu başka bir metalle veya işlenmiş alüminyumla birleştirmek en iyisidir. Alüminyum kaplar da kolayca çizilebilir ve bu da yiyeceklerin hafif metalik tadına neden olabilir.

Bakım: Alüminyum tavalarınızı çizerseniz, yıkanması zor olabilir. Bununla birlikte, yapışmaz alüminyum tavaları tercih ederseniz, temizleme çok daha kolay olacaktır.

Fiyat: Düşüktür.


Teflon tencere


Yapışmaz tavalar, eti kızartmanın, yumurta pişirmenin ve yapışkan soslar hazırlamanın en iyi seçeneğidir. Pişirme kabının kendisi genellikle alüminyum ve paslanmaz çelik gibi metallerin bir kombinasyonundan yapılır, ancak yapışmaz kaplama politetrafloroetilen olarak bilinen ve daha çok teflon olarak adlandırılan bir kimyasaldır.

Isı İletkenliği: Isı iletkenliği, tavaların hangi metalden yapıldığına bağlı olacaktır. Örneğin, bir alüminyum yapışmaz tavada ısı iletkenliği yüksek olacaktır.

Dayanıklılık: Orta. Kolay temizleme konusundaki itibarlarına rağmen, yapışmaz tavaların bakımı oldukça zordur. En iyi uygulamaları izlerseniz, uzun süre dayanırlar, ancak dikkatsizseniz ve örneğin yüzeyine metal kaşık sürerseniz, özelliği hızla kaybolur.

Bakım: Yapışmaz tavaların temizlenmesi çok kolaydır. Kaplama, yiyeceklerin yapışmasını engellediğinden, diğer bulaşıklarda olduğu gibi ıslatmanız ve ovalamanız gerekmeyecek.

Fiyat: Düşük ila orta. Yüksek kaliteli yapışmaz tavalar oldukça pahalı olabilir, ancak düşük bir fiyata tek tek parçalar da bulabilirsiniz.


Tencere alırken nelere dikkat edilmeli ? Yukarıda sizin için birkaç değişik türden bahsettik. Tercih yapmadan önce sağlık açısından uygun olanları seçmeniz en önemli önceliğiniz olmalıdır.



tencere alırken nelere



5 Cevaplar

+1 oy
(8,581 puan) tarafından
Bu neydi gı. Tencere mi dağıtıyonuz  :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tencereler cok pahalı
tarafından
Kardeşim com içliymissin bu postu bekledin sanirim
0 oy
(44,696 puan) tarafından
Hımm bişi anladıysam varya :D
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Kardeş ne diyon 101 e geliyo al işte bi takım :D 
(4,101 puan) tarafından
Ihahaha allhim yaaaa
0 oy
(7,768 puan) tarafından

Karaca olmamasına dikkat etmek yeterli daha evleneli 5,5 sene oldu sapları elimde kaldı en son ki sarma yaptım ocağa koyarken saplar elimde tencere yerde kaldı tabaklarım günlük diye aldığım o senelerde 12 lisi 1600 civardı masaya koyuyorum ****** duruyor yani altında sanki bir şey var gibi tam oturmuyor çatal kaşık setim paslandı rende almıştım 30 tl ye yarıldı gitti daha bir sürü şey haram zıkkım olsun

(3,729 puan) tarafından
Belkide biraz şans işi benimde yemek takımım kahvaltı takımım ve çatal bıçak takımım Karaca çok memnunum 7 yıldır bir fiil kullanıyorum
(7,768 puan) tarafından
Olabilir kuzum tüm sorunlular bana toplanmış
(267 puan) tarafından
Bende kahve makinası almıştım hemen bozuldu
(7,768 puan) tarafından
Benim de Karaca’ya artık hiç güvenim kalmadı %70 sorun yaşıyorlar sanırım
(267 puan) tarafından
Aynen öyle

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 264 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Sugra (1,186 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 70 göst.
7 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Asel hira (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 68 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Hayatsarti2 (347 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 165 göst.
15 Ekim 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde clk38 (1,371 puan) tarafından soruldu

380,199 soru

11,382,695 cevap

34,882 kullanıcı

...