Ne kadınlar gördüm erkeklerden daha güçlü daha yürekli. Gayette kiyaslarim. Sizin kafanızda oluşturdugunuz o toplumsal cinsiyet rolleri bugün kadina karşı şiddet, istismar, cinayet vb. Bir suru olumsuzluğu beraberinde getiriyor. Kadının gorevi sadece temizlik yapmak, çocuk büyütmek, kocasına süslenmek değildir hanımefendi. Zaten fikriniz yanlış, zikriniz de bunu gösteriyor. Böyle başlıyorsunuz. E biz esit değiliz, bizim farkliliklarimiz var, diye diye sonunda kadın evinde dursun, kadın sokağa çıkmasın, kadın çalışmasın, çalışanları anlamıyorum oluyor. Yahu bir kadın bunları nasıl söyleyebilir benimde bunu aklım almıyor. Kadınlara en büyük haksızlığı yine kadınlar yapıyor. Lafimm sadece size değil. Ama bu düşünceniz evrilip erkek egemen toplumun fikirlerine dönüşüyor. Bir süre sonra toplumda kadın geri plana atılıyor. Sonuçlarıni zaten bugün hep beraber çekiyoruz. Kız çocuğunuz var mı bilmiyorum? Ama eğer varsa ona hiç bir erkeğin kendinden duygusal olarak, fiziksel güç olarak bile farklı yaratilmadiginizi, üstünlüğün olmadığını, her şeyi başarabileceğini öğretin. Öğretin ki bir gün güç bir durumda kaldığında siz olmadığınizda bir erkeğin egemenliği altına girmesin. Kendi ayaklari üzerinde dimdik durabilsin. Hem duygusal.hem ekonomik hem de yaşamsal özgürlüğünü sağlayabilsin. Yoksa bu toplumun sorunları bitmez. Kadını da erkeği yetiştiren biz kadnlar kız çocuklarımizi öyle pisirik yetiştirmemeliyiz. Gerektiğinde çığlık atmasini bilsin ki sonra çığlık atmadı diye suçlu görünmesin. Dediğim gibi lafım size değil kusura bakmayın kırmak istemem ama bu düşünce bambaşka bir şeye evriliyor. Ve hiç istemediğimiz yerlere varıyor.