+3 oy
1,542 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Benim anlamadığım her insana sorsan bir derdi vardır mutlaka aş ı vurdururken tırsan insanlarız öldükten sonra nereye gideceğimiz belli değil dünya desen heryerinde kötülük dolu neden böyle bir yasam yerine sürekli yeni canlar katıyoruz 

38 Cevaplar

+1 oy
(829 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
O kadar doğru bir soru sormuşsun ki bende bazen düşünmüyo değilim özellikle de kadınlar için bir kızım var daha 1 yasind onun için şimdi den endişeleniyorum malum yapılanlar yüzünden oyuzden bir daha çocuk yapmak istemiyorum yine kiz olursa diye kadına yapılanlar aldı başını gidiyo sadece kadında değil bir çok masum canlıya dünya gerçekten berbat bir yer haline geldi çivisi cıktı artık yaşanacak gibi bir yer değil.. 
-Reklam-
+11 oy
(327 puan) tarafından
İslam'a göre yaşayıp hayırlı bir kul ve evlat yani inşaallah iyi insan olması için çocuk sahibi olmak istedik ve Rabb'im nasip etti son 12 günümüz kaldı yavrumuzu kucağımıza almaya asıl imtihan o zaman başlayacak Rabb'im bizi Kur'an ve sünnet yolunda gitmeyi nasip etsin tâbi cümlemize
tarafından
Amin canım +
tarafından
Benim de 13 günüm kaldı canm . Amin inşallah .  Allah evlatlarımızı salih ve salihalardan eylesin
(327 puan) tarafından
Allahuma amin kolay bir şekilde doğurmayı nasip etsin inşaallah
tarafından
Inşallah canm cümlemize
+2 oy
(25,217 puan) tarafından
Kötü şeyler yaşadığın için sanırım böyle düşünüyorsun. Herkes senin gibi bir hayat yaşamıyor herkesin derdi tasası yok yani. Öldükten sonra nereye gideceğimiz herkesin ameline bağlı. İyi hayırlı evlatlar yetiştirirsek her zaman meyvesini toplarız. Hayatından hoşnut olmayan derdi tasası sorunu problemi olan dünyaya yeni canlar katıp ziyan etmese keşke o masumları... 
tarafından
Dünyayı iyi yaşamak demekki ahirete sağlam adım attığını zannetmek oluyor bu durumda :)insanlar yine nefeslerindeler haklısınız
(146 puan) tarafından
Bisuruuuu alkissss:)
(25,217 puan) tarafından
Yazdıklarımı nasıl anladın bilemicem ama biraz inançlı olursan anlarsın, evet bu dünya da iyi hayırlı dini vazifelerini yerine getiren, Allahın emirlerini yerine getiren dinini dosdoğru yaşayan bir birey olursan evet ahiretini kazanabilirsin. Bu zannetmekle değil inançla oluyor, milletin neden çocuk yaptıgını kafaya takana kadar bunu kafana taksan anlarsın hayatım...
tarafından
Seherekinci kuzum senin kafanmiyice karışmış yat uyu bence bu yazdıkların seni şirke götürür dikkat et
(25,217 puan) tarafından
Aynen öyle bu yolun sonu hayırlı değil...
tarafından
Sorun ben değilim çocuklar kendimi düşünsem zaten nurda bu soruyu sormam sizi  gibi herkes kendi bacağından asılır çocuk yapmaya devam ke diyemiyorum bende biliyorum namaz kılıp allaha inanırsan cennete gidersin ölüm de kolay olur lakin tek hatan komşuna yaptığın tek bir kül hakkı seni bunlardan mahdum eder böyle bir zorluk varken neye güvenip çocuk yapıyorsunuz diyorum
tarafından
Canım sen yapma diyorum bende ben yapacam sen yapma yahu Allah Allah :)
(25,217 puan) tarafından
Kendime ve inancıma güveniyorum hamdolsun. Ama ben şuan seni neye güvenip yapmışlar çok merak ediyorum gerçekten, seni bu düşüncelere iten bir ailen olmasına çok üzüldüm, ama yorma kendini tehlikeli laflar bunlar, bu yaşta bu kafa ağır bedenine hiç yorma ve lütfen çocuk yapma.
tarafından
Siz sorgulsmadiginiz için benden dindar ve cahil değilsiniz yani .ama bana deseydiniz ki herşeye rağmen rabbime güvenip yapıyorum yeterliydi iyi hayat yaşayanlar benim gibi düşünmüyor muş neden acaba gözlerimi kapalı aydınlatırsınız diye umut ettim beni başkalarıyla kıyaslayıp nerdeyse keşke doğmasaydın diyeceksiniz:)yinede tesekur ederim yorumunuz icin
(25,217 puan) tarafından
Selametle selametle...
tarafından
Ya kızlar ben arkdaşın ne demek istediğini pek anlamadim bu soruyu sorarak neyi ispat ediyor. Sürekli bir ölüm korkusu sen Rabbime laik ol bakalım sen cennetemi gidiyorsun cehennememi? Allahu teala yeri gelir 1 iyiliğin ile seni cennetine alır Allahın işine sorgu sual olmaz çok merak ediyorsanız iyi ce fıkıh dersleri kuranın mealini Hadiisi şerifler okuyun insanlari bu şekilde zaan altında bırakmak hoş degil güzel kardeşim
tarafından
Ölüm bu hayattaki en basit şeydir gerçekten anlamamisiniz anlamayanlar konuyu genelde hep başka yere çektiler postu yakın zamanda kapatacagim aydınlatıcı konuşma yapan bilgili zekalı kimse çıkmıyor çünkü:)
(25,217 puan) tarafından
Ay sen çok zekisin maşallah püü nazar değmesin bu zekayla fazla yaşamazsın hasbam yaa
tarafından
Ya ben işin düşüncesini anlamadım senin fikrini yani. Soruyu okuyup herkes kendine göre cevap vermiş böyle yorum yaparak insanları küçük gördüğünün farkındasındır inşallah
tarafından
Sözüm sana değildi
(25,217 puan) tarafından
O kimki milleti küçük görecek şirke koşuyor haberi yok. Zekadan bahsediyo ama kendi zekası yetmediği için Bi soruyu bile sormayı beceremiyor bırakın ya buna cvp verip yüceltmek hataa
tarafından
Sözüm sizlere değildi  bazı yorumlar var ben kaos için gelmişim buraya onlar
(25,217 puan) tarafından
He canım tamam hadi
tarafından
Acil psikolojik destek al bence durumun çok vahim çok
(25,217 puan) tarafından
Kesinlikle psikolojik destek almalı
tarafından
Sorum şuydu insanlar çocuk yapıyor kimi anne olmak kimi nesil türetmek için peki biz canları dünyaya getirir ken onlara sorma şansımız yokya acaba biz böyle bir dünyaya ahirette yerimizin neresi olacağı belli değilken bunu doğru mu yapıyoruz
tarafından
Elif en fazla intihar ederim desteğe gerek yok
tarafından
Bu arada sırf bir soru için dinden çıkacağımı düşündünüz ya hani dinden çıkmamak için siz aklınıza bile getirmezsiniz böyle sorular yani bu durumda ölümden cenentteki o köşkünüz den kalırsınız diye korkanlarda siz oluyorsunuz bu durumda ne kadar menfaatçi ve kendiniz için herşeyi yapacak kimseyi düşünmeyecek bencil insanlarsınız siz o kıyamet günü çocuklarını bırakıp kaçan kişilerin ta kendileri olmalısınız bida yaparsınız nolcakki
tarafından
Tabiki doğru yapıyoruz Rabbim ayettinde ﴿

Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır. Diye buyuruyor yine başka bi ayette nesillerden bahsediyor dünya cok kötü farkindayiz hepimiz ama bu dünyayı değiştirecek evlatlat getirmeyeceğımizi bilmiyoruz bize düşen gelecek kaygısı yerine şuan evlatlarımızı en iyi şekilde ahlaklı yetiştirmek onları islam Kuran ahlakıyla büyütmek zaten bunları yapınca yanmış bir tarladan açan gül gibi olurlar ve önemli olan bizler nasıl ailemizin safakayı cariyesiysek bizim ve ona ihtiyacımız var mesela biz nasıl şuan olmuslerimize okuyor hayırlar yapıyorsak hayırlı evlatlar yetistirip öldüğünüz zaman onların da duasina ihtiyacımız var
tarafından
Çok teşekkür bu okuduğum içimi rahatlattı nedense yalnız ben pek değerli olanlardan olamayacağım sorumla:)
+1 oy
tarafından
Öldükten sonra nereye gideceğimiz belli değil derken... 
tarafından
Alttakine geçicem simdi:)
(42 puan) tarafından
Geç artık :))
tarafından
Geçtim ya :)
tarafından
Alltaki dediğim yorum başlara gitmis:)
(42 puan) tarafından
:))) aynen
+1 oy
(3,212 puan) tarafından
Bu bir içgüdü doğaya bak erişkinliğe ulaşan her canlı çoğalmak ister mantıkla zeka ile alakası yok.
(1,806 puan) tarafından
Bir hadiste der ki Ahir zamanda sizin en Hayırlınız çoluk çocuğu olmayandır  
Olanlar evlatlarini zamanin kosullarina göre  hayirli bi sekilde büyütmeli
(1,806 puan) tarafından
Cocuk olmasin diye algılamayın lütfen  bunu  burada da ahir zamanda cocuk yetistemenin cok zor oldugundan ve o zamanin fitnelerinden bahsedilmiştir
(3,212 puan) tarafından
Doğadaki her canlı vakti geldiğinde eş bulma telaşına düşer ve çoğalmak ister kirpisinden tut da böceğine, otuna kadar. Ben bu dünyaya çocuk getirmem diyen her dişinin ya henüz vakti vardır ya da biyolojik veya psikolojik bir problemi. Dini boyutunu da arkadaşlar yazmış zaten.
(1,806 puan) tarafından
Birce :)
tarafından
Aynen dediğiniz gibi oluyor kızlar dünyanın düzeni zaten bu ama benim sorum ve cevabı başka:)
+1 oy
tarafından
Ya bu düşünce tarzı da yeni çıktı bakın ateistik düşünceden de farklı bir düşünce tarzı bu. Kimler etkiliyor sizi abi kimlerle muhatap oluyorsunuz siz de zihninizle bu kadar oynamalarına izin veriyorsunuz. Gençlerin bir çoğu artık sizin gibi düşünüyor. Bakın bu düşünceler yanlış ayrıca toplum piskolojisini etkileyen ve sizin de buna asla hakkınızın ve haddinizin olmadığı bir düşünce. O yüzden böyle düşünseniz bile bu düşünceleri yaymayın insan hayatı için. Bir sürü öğrencim bu zihniyette ve bir çoğu intihat etmiş ya da intihara meyilli. Ya gerçekten böyle düşünüyorsun ya da kaos yaratmak için milletle dalga geçmek için yazıyorsun bunu. Ramazan ramazan millete yapmayın şöyle şeyler
tarafından
düzenlendi
Yahu ne kaosu ne milleti ne intihari  25  yaşındayım üç çocuklu gözü çocuktan başka birşey görmeyen hiç arkadaşı olmayan sürekli evde olan bir kızım ve doğdumdan beri bunu düşünürüm bunu düşünmek sizle paylaşmak bu kadar kötü  birşey mi anlamıyorum illa herkes çocuk yapıp kimi anne olmak için kimi nesil için türemek o cana sormadan onu hayata getirmek çok doğru birseyde ben bunu niye yapıyoruz deyince mi kötü oluyor
(13,317 puan) tarafından
İntiharla ne alakası var ve kaos yaratacak bir konu değil üstelik. Ajda Pekkana soruyor musun neden anne olmak istemedin sen de bu toplumun insanı ve ümmetisin niye toplum baskısı ile doğuruyoruz ve ebeveyn olmak istemeyenler tüü kaka ediyor herkesin fikri özgürlüğü bence.
0 oy
(11,122 puan) tarafından
Sen yaparsın rabbim rizki varsa verir cnm
tarafından
Tabikide öyle canım:)rızık dert değil
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Anne baba duygusunu tatmak için bence tek cevap bu 
tarafından
paylaşan başka biriydi rabiyya yorum yapmış onunda çocuğu var hele post sahibinin 3 çocuğu var :D
(42 puan) tarafından
1.Çocuğu olmak ayıp değil.
2.Hangi cevapta gördünüz ?
tarafından
çocuğu olmak ayıp mi dedim ben. gördüm birinde ne biliyim. çocuğu olup böyle düşünmek saçma onu doğurmadan düşünecektin
(42 puan) tarafından
Benmi ? Ahahahaha Benim çocuğum olduğunu nereden çıkardın ?
tarafından
tamam senin çocuğun yok
0 oy
(3,159 puan) tarafından
Devamımız için olsa gerek
tarafından
Bak bu doğru :) ve en mantıklı cevaptı
0 oy
tarafından
İlk çocuğum olmadan ben de böyle düşünüyordum kesinlikle uzun bi süre çocuk düşünmüyodum ama kazayla oldu iyi ki de oldu canım oğlum ❤️
tarafından
Üçüncü çocuğum olcak hala düşünüyorum:)
tarafından
:D ben birinciden sonra yine çocuk istemiyordum sürpriz oldı
0 oy
(379 puan) tarafından
Bütün kötülük lere inat dimdik dursun kötülerin karşısında diye 
(379 puan) tarafından
Ben yatirem artık gülüm sende millet e prazevetif mi dagitiyon kisirlastiriyon mu ne edersen et allah nasip ederse ben catir çatır dogurucam bana ilisme :)))))))herkez e iyi geceler
tarafından
Hahaha:) gülmekten öldüm aynen doğurmasınlar artık  dünya kötü:)
(11,032 puan) tarafından
Vala çok bi bilgim yok. Oku bol bol oku, felak nas oku. Netten bak vesvese sebeplerine neler varmış sende bi karşılaştır istersen. Bir de insan Allah yoluna daha çok yönelince, şeytan vesvese verir diye hatırlıyorum, iyilikle bile yoldan çevirmeye çalışıyor.
tarafından
nidecen kız elin çocuğunu isteyen istediği kadar yapsın hem kendin 3 tane yapmışsın :D
tarafından
Bir anne ben çocuk yapmayın demiyorum onlar öyle algılıyor:)soruyu banane kim ne kadar isterse yapsın bende yaptım:)
0 oy
(8,080 puan) tarafından
Çoğu eltiyle görümceyle  yarışmak için. Çok azdır bilinçli olup bilinçli çocuk yetiştiren veya bunun için planlama yapan 
(1,471 puan) tarafından
Adaşım sen neden yapmıyosun bi tane bebiş özel değilse tabi merak ettim
tarafından
Benmi
(8,080 puan) tarafından
Yapmiyoruz değil bir kürtajım var 9 aydır deniyoruz adaşım bakalım ne zaman gelecek nasip ☺
(1,471 puan) tarafından
İnşallah gelir hayırlı zamanda sağ salim adaşım Allahım gönlünüze göre versin :)
(8,080 puan) tarafından
Yuhhh kiz 9. Mu
Amin adaşım ☺
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Öldükten sonra nereye gidecegimiz belli aslinda cnm ama sende belirsiz hala heralde..o zamn her yer kötüyse biz de yaşamayalım tek tek gidelim öbür tarafa..sen nasıl her seye ragmen yasamak istiyosam bazilari da yaşatmak istiyo demek ki..hala umut var diyo..
tarafından
Intihar düşünmekle olmaz ama inşallah düşünmem her zorluğu yenerim annemi babamı üzmem
(2,458 puan) tarafından
Inşallah. Rabbim şaşırtmasın
tarafından
intihar eden direk cehennemliktir günahı ve sevabı eşit olan arafta kalır;)
(3,552 puan) tarafından
Intihar eden cehennemliktir
tarafından
Bende öyle biliyordum bir anne aslında arafa kimlerin gideceği aciklanmamistir
0 oy
(516 puan) tarafından

Fitratimizin geregi bu,cocukken bile evcilik oynayıp anne oluyorduk, ve gerçekten anne olmak cok güzel bi duygu,gözlerinin önünde evladin büyüyor,evleniyor.ve onun da cocuklari oluyor bu olayları yasamak hissetmek cok güzel, Allah daima guzel gunlerini gostersin evlatlarimizin<3

0 oy
tarafından
Bazıları yaşlanınca bize baksın diye yapar 
tarafından
Valla bu yorum da çok doğru:)::)
0 oy
tarafından
O yeni canlar dünyayı değiştirebilsin diye 
tarafından
Sence değişiyormu daha mi kötü oluyor gitgide:)
tarafından
Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete :D
tarafından
Eski çağlarda kölelik varmış ya kaçıncı yüzyıldayız kölelik halen devam ediyor teknoloji ele geçirmiş dünyanın çoğunu
tarafından
Nereye gideceğimiz nasıl belli acaba çok merak ediyorum eşim imam diyor nereye gideceğimiz belli değil diye gaybi Allah bilir sadece sorgulamadim seni farkındaysan her düşünce farklı işte cevap vermek istemedim yazanlara snaa yazayım dedim
0 oy
(673 puan) tarafından
Canim ilk olarak öldükten sonra nereye gideceğimiz tabiki belli. Cocuk doğurup dogurmamak kişinin kendi tercihi ama kötü olan bu dünyayı çocuklarımizla değiştirebiliriz. 
tarafından
Nereye cennetemi bunun garantisini nerden aldınız:)
(673 puan) tarafından
Kıyamet kopana kadar berzah alemine kıyametten sonra cennet yada cehennem orasını Allah bilir. Garantisini inananlardansanız zaten kurandan alırsınız. Eger inananlardan değilseniz yazdığım bu yazı zaman kaybı olmuş oldu :))
tarafından
Fatıma namaz kılmazsa peygamberin kızı olduğu halde cehenneme girecek demişler sadece inanmak yetmez ki
(673 puan) tarafından
İnananlar denilince zaten sadece inanmaktan bahsetmemistim
0 oy
(14,081 puan) tarafından

Çocuk, Allah Teâlâ’nın büyük bir nimeti ve ihsânıdır. Böyle gelmiş böyle devam edecek soyumuz devam etsin diye çoğalmak için...

ALLAH böyle yaratmış kısaca yaratılış böyle 

0 oy
tarafından
Öncelikle Rabbim bütün çocukları ameli Salih eylesin. Ben şahsım olarak ilim sahibi kötülüklerden uzak kalbi saf evlatlarım olsun isterim Rabbim in dinine laik bir evlat olsun isterim bunun için elimden geleni de yapacağım okusun bilsin öğretsin hep bunları aşılayacagım inşallah evlat çok başka birşey dir maddi gücüm imkanım yoksa 1 tane kafidir eğer gücüm varsa bi kaç çocuk güzel ama işte dünya çok zalim..... 
tarafından
Sizi tebrik ediyorum♥️bir çocuk ve düşünceleriniz icin
tarafından
Hiç bir şeyi eksik etmeyeceğim gücüm yetene kadar şimdiden kayak takımı aldık 22 aylık kış olsun inşallah götüreceğiz, ben mahrum kaldım ama evladıma mahrum bırakmıyacağim :)
0 oy
tarafından
Zengin parasıyla fakir avradiyla oynar diye boşuna dememişler kuzum :D
tarafından
Hahdjdjd çok doğru:)

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 347 göst.
17 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 450 göst.
0 oy