0 oy
482 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (888 puan) tarafından
Kizlar merhaba hayırlı sahurlar  etrafimda herkes emziren Annelerin çocukları daha az hasta olur derler ben biraz şaşırdım sizcede öylemi Kayinvalidem hep der antibiyotik gibi illaki doğruluk payı vardır ama aptamil falanda çok iyi diyorlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz gittiğiniz çocuk doktorlarda öylemi söylüyor merak ettim şimdiden teşekkür ederim 

27 Cevaplar

0 oy
(3,822 puan) tarafından
10 aylık Allaha sükür hiç hastalanmadı 
-Reklam-
0 oy
(2,477 puan) tarafından
Doğru evet anne sütü alanlar daha az hasta olur çünkü bağışıklık sistemleri kuvvetlidir
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Hiç  bir alakası  yok   benim kızım  mama ile besleniyor şuan  9 aylık  bir kere bile  hastalanmadı allha şükür o bebgin bünyesine  bağlı bir durum 
0 oy
tarafından
Anne sütünde antikorlar var yani seni bi hastalığa  karsi koruyacak savaşacak antikorlar bu hic bir mamada yok.  Ama mamada daha besleyici vitamin mineral olarak. Ve bagisiklik denen şey genetiktir eger saglikli bir anne babanin cocugu mama ile beslenirse sagliksiz bir anne babanin sütle beslenen cocugundan daha az hasta olabilir
0 oy
(140 puan) tarafından
Şöyle ki anne sütü her bebeğe özeldir. Düşün ki sana özel bir karışım. O an neye ihtiyacı varsa bebeğin anne sütünün değiştiği gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalar bu yönde. Mesela hastayken bebek anne sütü onun iyileşmesine yönelik içeriğe dönüşüyor. Rengi bile farklı oluyor. Gece farklı oluyormuş gündüz. Ben ilk çocuğunda fazla emziremeniştim. Meme reddi oldu. Mamaya başladı doktor. Ondan sonrada azalarak bitti zaten. Şu an 2. Çocuğum 24 aylık. Hiç mama kullanmadım. İlk 6 ay sadece anne sütü. Hala da çok emiyor. Arada farkediyor tabi. Büyük oğlumun bağışıklığı düşüktü hep hasta olurdu. Bir de bir şey yemediği zaman nasıl olsa emiyor diye çok takılıyorsun. Büyük oğlum yemek yemediği zaman çok üzülürdüm. Bunda çok takılmıyorum. Belki 2. Sidir diye. Ama elinden geliyorsa anne sütü Allahı bebeklere hediyesi. Olmuyorsa tabi mama da var ama mamalar çok pahalı. Anne sütü içi tek şey yeterince su içmek.
0 oy
(1,048 puan) tarafından
B3ni  kardesim 2 yasina kadar emdi kesinlikle mama kullanmadi ama hastaliktan ne anaokula gidemiyosu 2 gun iyiyse 5 gun hastaydi bunu gorduktrn sonra hic alakasi olmadigin dusunuyirum
0 oy
(274 puan) tarafından
Ben hiç emzirmedim çok şükür hiç hasta olmadi 9 aylık şuan. Arkadaşımın kızı 6 aylık 6 kere falan hastanelik oldu ve Hic mama vermedi hep emzirdi.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
15 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Guldnz124 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 402 göst.
7 Ocak 2022 Diğer kategorisinde EmelSezer07 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 200 göst.
3 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 428 göst.