0 oy
755 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Selamın aleyküm hanımlar Mutlu huzurlu bereketli sağlıklı günler. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Biz eşimle tuplerimi baglatsakmi diye düşündük ama net bı karar vermedik. Bugün ebeyle görüştüm. Aşı vardı yaşın gereği bağlamazlar ama senin ciddi sağlık sorunların var eşinden imza alıp yapa bilirler dedi yaşın 25 sonradan çok çok çok ilerde istersem tekrar actira biliyormuyum pişman olur muyum. Ben her hamile kaldım zman ölümle burun buruna geliyorum. Rabbim bu evladima uzun ömür versin inşallah. Geleceginide düşünmem lazım. Doğur büyüsün le olmuyor maalesef şimdiden teşekkürler

26 Cevaplar

0 oy
tarafından
annemin bağlı canım tekrar açılmıyor diye biliyorum 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
tarafından
rica ederm :)
aleykum selam bu arada
-Reklam-
0 oy
tarafından
1 bebekte baglamazlar arkadaşımın  4 cocugu var baglatti yaşi  25
tarafından
Bi şekilde baglatmam lazım inşallah dediğiniz gibi olur teşekkür ederim:)
tarafından
Sor onu doktoruna bence yaparlar  seninde
tarafından
Biraz büyüsünde 23 haftalık daha çünkü otuz otuz beş var daha önümüzde:)
tarafından
Daha  cok canim elbet sorarsın ☺️ hayırla kucağına al insallah ❣
tarafından
Inşallah canım sağol:)♥️
0 oy
(1,815 puan) tarafından
Yok ama dinimizde yeri yok cnm tüp bağlatmanın 
tarafından
Teşekkür ederim cnm.
tarafından
Hangi hadis yada nerede geciyor bilginiz varmı benim üç çocuğum olucak da dinimizde üç çocuktan fazla yapmak farz gibi birseymi yani
(1,815 puan) tarafından
Görüldüğü üzere, bu uygulama hem geçici, hem de herkes için her zaman değildir. Yani ancak zaruret halinde başvurulabilecek bir çaredir. Bu çeşit meselelerde tıp müsaade etmiyorsa, din de müsaade etmez. Çünkü dinin esaslarından birisi de neslin ve canın muhafazasıdır.

Hadis yok ama böyle bir gerçek var büşranın sağlığı acısından zararlıysa doktoruda uygun görüyosa yaptırabilir bide şöyle düsun benim çevremdede duydum kadın tüperi bağlatıyo bidaha çocuk yapmıycak diye sonra 3 çocugu birden ölüyo bir diğeri ise yine bağlatıyo çocuğu ölümcül bir hastalığa yakalanıyo tek çaresi ise yeni kardeşi olursa ondan nakil olacak kurtulacak ama tüpleri bağlı bidaha çocuk sahibide olamıycak tek çocuğuda ölüyo böyle düsün yani Allah böyle bir sınav veriyo insana ne alaka diyceksin ** öyle ister kız ister yargıla beni bunlar yaşanmış gerçekler
tarafından
Anladım canım yinede baglattirmayi düşünüyorum tesekur ederim yorumun için
(1,815 puan) tarafından
Senin tercihin cnm hayat senin hayatn bana düşmez sana bisey demek
0 oy
(843 puan) tarafından
Sağlık sorunu olanlar belki farklıdır ama tüp bağlamak caiz değil die duymuştum 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(845 puan) tarafından
Allah şifa versin canım evladını da hayırlısiyla kucağına alırsın inşallah yaşın genç belki ilerde hastalığın düzelir annem baglatti benim 3 çocuktan sonra kaç yıldır bağlı bir sıkıntı olmadı açılmıyor tekrar açılanlar var mı bilmiyorum
tarafından
Düzelme ihtimali yok cnm teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Yapilan işleme bağlı olarak geri aciladabiliyor muş onu doktorunla görüşmen lazım canım üç farklı yöntemi varmış kıstırma kesme ve yakma gorumcem doğumda başlattı ona doktor üç yöntemide kullandım daha da hamile kalırsan bana mahana bulma demiş :) 

Bende bu dogumum da bağlamayı düşünüyorum çünkü artık bedenimde mecal kalmadı doktor dördüncüye de hemen gebe kalırsan sezaryende masada kalırsın dedi şuan bunda dahi risk var rabbim evlatlarının başından almasin beni inşallah ama göz göre gorede lades diyemem eşimde razı bende kesin bir yöntem kullanın diyeceğim doktora 
tarafından
Teşekkür ederim cnm. Araştırayım
tarafından
Rica ederim canım benim
0 oy
tarafından
Ben hamile iken komtorle gittim 25 yaşında bi kadın geldi 5 çocuğu var miş doktora yalvardı artık nolur her türlü korunma yöntemini denedim olmadı baglatin nolur dedi ben bağlayamam yasin küçük dedi başka doktora git dedi kadın her türlüsünü denemiş olmamış hem iğne hem hap hem kordon ucunu aynı anda denemiş son hamileliğinde ona rağmen hamile kalmış 
tarafından
Teşekkür ederim cnm ❤️
0 oy
(5,035 puan) tarafından
Ben vardim ama u dönüşü yaptim canim caiz degilmis alo fetvayı aradim dönüşü olmadigi icin 
tarafından
Bende musait bir zaman da arayım
0 oy
tarafından
Tekrar açılabiliyor bende 25 yaşındayım üçüncü sezeryanim olucak baglatmaya karar vermiştik daha sormadık senin kaçıncı sezeryan
tarafından
2 sezeryan cnm olacak. Ama kızım yaşamadı.
tarafından
Bağlatmak istiyorsan ki senin ciddi bir sorununda var zaten yani sen kendi öyle iyi hissedeceksin sorun demeyelim o zaman bağlarlar seni
tarafından
Tekrar açılır ama açıldıktan sonra hamile kalma ihtimali yok gibi bir şey canım işlevini yitiriyorlar açma niyeti varsa hiç bağlatma
tarafından
Kız açtırmak isteyen kim üç çocuk yeter yeterki baglasinlar:)
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Tüpleri baglatirsan cnm tekrar açmazlar ve ilerde pişman olabilitsin ama spiral taktir vücuduna yaradiktan sonra uzun ömürlü olur oda 
0 oy
(134,186 puan) tarafından
geri donusu yok mus busra bemde dusunuyomda yastan banada yapmazlar ama ciddi gunah diyenlerde var karmaşık bi durum 
0 oy
tarafından
Canım baglatilirsa açılmaz senin sağlık sorunların nedeniyle bağlarlar ama şu var bı yerde duydum kadının 3 çocuğu var tuplerini baglatiyor ev yaniyor üç cocuguda aynı yangında vefat ediyor kadının bir daha çocuğu olmuyor, bir sürü seçenek var korunmak için hiç istemiyorum olmasın dersen deri altı kapsüller var spiral var 3 yılda bir yeniletirsin bir şey olmaz 
0 oy
(425 puan) tarafından
Canım yengem tüplerini baglattı kurdela dene Bişy varmış o şekil olursa ilerde açabiliyormussun hatta kendiside pişman olup açtırmak istedi 7 milyar istedi doktor ameliyat için ama annem komple kestirdi tüplerini onun geri dönüşü yok diye biliyorum 
0 oy
(2,352 puan) tarafından
Aleyküm selam annem ve ablam sağlık sorunları nedeniyle bağlattilar geri dönüşü yok hakkında hayırlısı olsun inşaAllah
0 oy
tarafından
Bence bağlama ne olursa olsun tedbiri alip Allaha birakicaz oyle olsa 20 yasindakinin cocugu olmuyo 50 yasindakinin oluyo Rabbim ne zaman nasip ederse ben kordon bağlamayı komşudan duyup kaynanama sormuştum dedi bir tane kadın 3 cocugu var diye qrtik istemiyor diye baglatmis sonra yangında 3nude kaybetmiş daha cocugu olamamış riskli bence hic girme
0 oy
tarafından
Onu doktorunla oturup konuşman lazim cnm ilerde aciliyormu onu bilmiyorum ama açılmıyor diye duydum 
0 oy
(2,208 puan) tarafından
Yengem bağlattı 25 yaşında falandı o zamanlar, ama bağlamaya bağlı olarak bazı saglik problemleri çıktı, böbreklerinden sorun yaşadı.. iyice araştırın öyle karar verin..
0 oy
(7,095 puan) tarafından
Eltim bağlattı açtırma ihtimalin var ama tekrar hamile kalman cok düşük bir ihtimal 
0 oy
(748 puan) tarafından
Baglatma yasi var bide 40 altimi ne baglamiolar dir bliyorum yanlis olmasinda nette yazio 
0 oy
(862 puan) tarafından
Dayımın yeni eşi önceden baglatmis sayımla çocuk sahibi olmak istedi açtırdı rabbim sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 341 göst.
10 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Almilayla (1,308 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 299 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Fuatburcin (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 160 göst.
5 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.

410,227 soru

12,336,561 cevap

39,393 kullanıcı

Kategoriler