CNM sana tavsiyem kuş al en iyisi kuş
Benim bekarken kedim vardi tuvalet egitimini falan verdik .her sey guzel gidiyordu .sonra buyudu her yeri tirmaladi .koltuklari tirmaladi , bize tisliyordu sinirlenince yabancilara hirliyordu kopek gibi sonra buyuyunce de her yere idrarini yapmaya basladi .Ergenlikteyken yani oysaki egitimi vardi .kedi, kopek beslemek cok zor evde .Bir de surekli tuyleri dokuluyordu .uzerimizde bembeyaz gorunuyordu.
Güzel yanları sevildiğini anladığı anda tıpkı bı bebek gibi oluyo devamli kendini sevdirmeye çalışır sokulur mesela ben evlenmeden önce besliyordum sabah ben uyandığımda odadan miyavliyarak hemen koşardi iki patisini dizlerime koyup sarilmami beklerdi üzgün oldugim zamanlar anlar koynuma sokulurdu mirildamasi sakinleştirici etkisi zaten sonra çok zeki oluyolar gerçekten ve aşırı oyuncu her türlü şeyi kendine oyun yapardı fotoğrafini ekliyorum bak kötü yanı tüy dökmesi koltuk tirmalamasi bu kadar ama çocuklu evde kedi beslemek çocukların bağışıklığını kuvvetlendirirmis ve peygamber efendimizim en sevdiği hay vanmis kendisi hem çocuğun da merhamet duygusu daha çok gelisir sorumluluk sahibi olur
Benim 2 tane kedim var 32 haftalık hamileyim ve iyi ki varlar canım onlar benim canlarım. Alıcağınız cins önemli. Öncelikle sokak kedisi sahiplenirseniz başınıza dert açarsınız çünkü onlar içgüdüsel olarak sokakta yaşamaya alışkınlar bu yüzden sizi koltuklarınızı kapılarınızı tırmalarlar. Bende scotish fold ve chincilla var. Ne tırmalama ne ısırma ne de çizme huyları var. Çocuk gibi düşünün nasıl yetiştirirseniz öyle büyüyorlar sakin bir evse eviniz öyle sakin yetişir lakin hırçın severseniz kavga gürültü olursa çok sıkboğaz ederseniz o denli hırçın olurlar. Tavsiyem dişi kedi almanız erkek kediler koku salabiliyor. Tüğ dökme olayı da ne kadar iyi mama kullanırsanız tüğleri dökülmez. Ben proplan elegant kullanıyorum ne tüğ döküyolar ne bi şey. Aşıları da ilk 1 yıl zorlar sonra yıldan yıla yaptırıyorsunuz. Sadece iç dış parazit denilen var hap yutuyorlar ve enseye damla bunu 3 ayda bir yaptırıyorsunuz. Ama şunu diyim manevi yetebilirsiniz sevin oynayın onlara yetiyor ama maddi yanını da unutmayın iyi bakım şart hastalanırsa şayet milyarlar harcarsınız veterinere. Harcamamak için mamasını kaliteli almanız ve aşılarını aksatmamamız lazım. Klozetin kapağı hep kapalı olmalı atlayıp çıkamıyorlar ve boğulup ölebiliyorlar. Cam pencere kapı balkon açık bırakırsanız anında kaçarlar. Çok iyi araştırın derin. Çok güzel ama bi o kadar da dikkat ve bakım gerektiriyorlar. Bunlar benim minnoşlar
İstersen tüm evi tırmık tahtasıyla döşe, koltuğu başka seviyorlar ) benim koltuklar delik deşik, salon perde yırtık. Bana salonu ört bari derlerdi. Ama oraya girince mutlu oluyor diye asla kıyıp örtemedim. Yeni evliydim eşyam yeniudi oturup tırtıklamasını gülümseyerek seyrederdim mutlu oluyor diye Allah tan arada kalıyor. Hoş kalmasa da Allah ona uzun sağlıklı ömür versin ama o gidene kadar bi 10 15 yıl böyle. Sonra değişirim diyorum. Ve tüy, milyon tane tüy, robot süpürge in durmadan süpürmesine, taranmasına, çok iyi beslenmesine rağmen döktüğü topal topal tüy titizsen yanaşma. Bu sorunların asla çözümü yok.
1,512,887 soru
24,675,353 cevap
367,499 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın