Kizlar bn stres yapmamak ve kendimi oyalamak icin bi bebek battaniyasi öreyim dedim çevrem bana uğurszluk getirir yapma dediler. Cocuk ya düser yada ölür dediler. Boyle bisey var mi Ugursuzlukla alakasi var mi
Ay ne saçma ya. Her gün yeni şeyler çıkıyor. Eskiden analarımızın eli boş mu duruyormuş . itibar etme böyle şeylere ☺
Vay ana ele şey mi olur :) batil inanç onlar bosver
Dinimizde uğursuzluk diye bişey yok dur ne alaka .neymiş efendim hamileyken sac keslmezmiş bebegin ömrü kısalır Mış bende bunu duydum .şu zamanda hala böyle şeylere inanıpda söyleyenler var canım ne yapcan kafa karıştırmaya gerek yok sana böyle diyenlere sen açıkla ki gercegi söyle ki bilsin onlarda
Böyle saçma sapan hurafeleri nerelerinden uyduruyorlar ya ne insanlar var arkadaş öyle bisey yok tabikide yapcan çocuğuna bişeyler onlara ne onlarami düşmüş sanki
Aynen canm banada diyolar yok bisi alma cocuk icn yok sen bisi dikme orme ccocuk kordonuna baglanir yok bilmem soyle olur diye bende bi bildigi vardir diyom he der gecyom kendi bildigimi okuyom 31haftalik olduk cok sukur serseyi yolunda dikiste diktim orgude oordum allah koruyo zzaten canm
Ben zor bi surec sonrasinda hamile kalmistim ve korkarak gecti hamileligim biseyler yapmak istedim esim musade etmedi oldukca erteledil herseyi alisveris dahil cunku bisi olur korkusu cok agirdi sonradan benim kahrolacagimi daha cok uzulecegmi dusunuyordu hakliydida herseyi 8. Ay yaptik ama sana denen seyler hurafe kuzum aa orme bisi olur alma soyle olur vs sacmalik omrunu senin orgun mu belirleyecek tovbe hâşa :)
Yuh be daha neler duyacağız ben bebeğim yokken 1 hurç örgü ördüm yapma diyen de oldu dinlemedim. Eltim çeyizi ile birlikte dünyanın bebek örgüsünü getirmiş getirir getirmezde hamile kalmış.
Gebelikle alakali okadar çok batıl inanç var ki. Bana da dediler yumak yapma bebeğin kordunu boynuna dolanır dediler. Valla ben baddaniye de ordum yelekte patikte. Bos isler bu isler. Eskiden annelerimiz mağazalardan mi alırmış gidip orerlermis. İnanmayın keyfini çıkarın gebeliğin :)
Canım bende ördüm Battaniye 8 haftalıktı başladım şimdi 36 haftalığım Battaniye biteli aylar haftalar oldu millet ne kadar saçmalıyor yaa zaten psikolojik herşeyden etkileniyoruz bir de milletin dediklerini düşünüyoruz dinleme canım sen onları ör bebişine ❤️
Canim bana da cok dediler orali bile olmadim 2 bere 1 patik yaptim bile :) sonucta evladimin omrunu patik yada aldigim seyler degil RABBİM belirliyor RABBİM cumlemizin evlatlarina saglik sihat hayirli uzun omurler nasip eylesin insallah hicte korkma
Olur mu öyle şey batıl inanç öyle dusunme ben ilk cocuğumda battaniye işledim bacım çocuğun a isledim hamile iken işledim canım
1,491,819 soru
24,377,185 cevap
348,406 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın